معاون حقوقی رئیس جمهوری: سیاسی کردن پیوستن به کنوانسیون های بین المللی اشتباه است
تهران (پانا) - معاون حقوقی رئیس جمهوری با تاکید بر اینکه سی اف تی، اف ای تی اف (FATF ، CFT) و پالرمو معاهده های اقتصادی و حقوقی هستند، تاکید کرد: این معاهده ها هیچ بار سیاسی ندارند و سیاسی کردن این گونه کنوانسیون های بین المللی اشتباه است.
به گزارش ایرنا، لعیا جنیدی روز چهارشنبه در همایش «استاندارهای بانکداری بین المللی و آثار عدم تطبیق نظام بانکی با آنها» در دانشگاه مازندران افزود: متاسفانه در کشور به ویژه سال های اخیر همه مسایل به دلایل خاصی سیاسی می شوند که نه تنها منافعی برای کشور ندارد، بلکه منجر به اشتباه رفتن مسیر دستیابی به حقوق مردم می شود.
وی با بیان اینکه لوایح چهارگانه ای از سوی دولت برای رعایت استانداردهای بین المللی بانکداری پیشنهاد شده است، گفت: در این لوایح هیچ چیز برای مردم مخفی نیست و همه چیز باید در شفاف ترین حالت برای مردم نمایش داده شود.
معاون رییس جمهوری تاکید کرد: اساس لوایحی همچون اف ای تی اف و سی اف تی شفاف سازی سیستم بانکداری کشور بر اساس نظام بین المللی و مشخص کردن منبع، مقصد و علت جا به جایی پول است.
وی افزود: هدف دولت نیز از اجرا و پیوستن به این لوایح شفاف سازی مشکلاتی همچون پولشویی و جرائم نوظهور و حتی قاچاق مواد مخدر است که گریبانگیر کشور ماست و به اتفاق برخی از آنها در قوانین اساسی و حقوقی کشور نیز آمده است.
جنبدی با تاکید بر این که جمهوری اسلامی خود از قربانیان جرایم نوظهور است، گفت: متاسفانه این دو لایحه به علاوه لایحه پالرمو که اساس حقوقی و اقتصادی دارند به شکلی نابه جا از راه های مختلف و با اهداف مختلف سیاسی شدند.
جنیدی افزود: معاهده مقابله با تامین مالی تروریسم یا سی اف تی و لایحه مربوط به الحاق ایران به معاهده مقابله با جرائم سازمان یافته بین المللی معروف به پالرمو، معاهداتی هستند که همه کشورها شامل حدود ۱۹۰ کشور در آنها عضوند و تنها ایران و چند کشور بی نام و نشان در آن عضویت ندارند که اساسا اقتصادی ندارند یا فاقد دولت هستند.
بازگشت غیرممکن به دوره قاجار
معاون حقوقی رئیس جمهوری ایجاد روابط موثر با نظام بین الملل بخصوص در بخش اقتصادی را ضرورتی انکاناپذیر دانست و گفت : نمی توان اقتصاد کشور را به دوران صرافیگری عصر قاجاریه بازگرداند و باید هرچه بیشتر وارد نظام های مالی بین المللی شد.
وی افزود : امروز سیستم بانکی ما از جانب تحریم های ثانویه ای که نامشروع و بر خلاف قوانین بین المللی و به صورت یکجانبه از سوی آمریکا بر ما تحمیل شده ، در فشار است.
جنیدی گفت : با وجود مخالفت بخش قابل توجهی از جامعه بین الملل با تحریم های ثانویه آمریکا ، این تحریم ها به روابط بانکی ما در حوزه بین المللی صدمه زده و باعث شده در انتقال وجوه با مشکل رو به رو باشیم.
وی با تاکید بر این نکته که صادرات و واردات جز از طریق ارتباط با سیستم بانکداری بین المللی ممکن نیست ، افزود : مگر می شود به سیستم صرافی برگشت؟ یا مگر سیستم صرافی دنیا بدون ارتباط با سیستم بانکداری قابلیت فعالیت دارد؟
منسوخ شدن سیستم انزواطلبی در نظام اقتصادی - مالی
معاون رئیس جمهوری همچنین با بیان این که بخش دیگر مشکل مالی کشور در ارتباط ما با سیستم بانکداری بین المللی مساله استانداردهاست، توضیح داد : واقعیت این است که امروز در دنیای به هم پیوسته ای زندگی می کنیم که نمی توان بدون ارتباط با دنیای بیرون و در انزوا فعالیت کرد و توسعه یافت.
وی با اشاره به این که تصور انزوا در شرایط امروز بسیار دشوار و نا محتمل است ، افزود : برخی اعتقاد دارند می توان با بستن درهای کشور ، مشکلات را برطرف کرد که این اعتقاد نه علمی است و نه عملا امکان پذیر است.
معاون رئیس جمهوری با بیان اینکه هدف آمریکا فلج کردن سیستم بانکی و پس از آن اقتصاد ایران است ، گفت : نباید خودمان نیز این فرصت را برای آمریکا ایجاد کنیم تا به هدفش که انزوای مالی و اقتصادی و سپس سیاسی ایران است برسد.
وی تاکید کرد : تمامی نظام باید یکصدا شوند تا هرچه بیشتر و همه جانبه روابط ایران با نظام بین المللی بیشتر شود تا دست آمریکا برای اعمال فشار بر ایران و مردم کشور بسته بماند.
ارسال دیدگاه