کاهش نمک و شکر در رستورانهای ترکیه به روایت روزنامه کیهان
تهران (پانا) - بر اساس دستورالعمل وزارت بهداشت ترکیه برای شیرینی فروشیها و رستورانها، استفاده از نمک و شکر در مواد غذایی در این کشور کاهش مییابد.
به گزارش روزنامه کیهان، بر اساس پروتکل امضاء شده بین وزارت بهداشت ترکیه با شیرینیفروشیها و رستورانهای این کشور، استفاده از نمک و شکر در غذاهای تولیدی آنها کاهش خواهد یافت.فهرتین کوکا، وزیر بهداشت ترکیه میگوید: ما به عنوان قوم ترک، باید در مورد مصرف قند و نمک مراقبت لازم را داشته باشیم.
بنا به آمار ارائه شده از سوی کوکا، در سال ۲۰۰۸، مردم ترکیه به طور متوسط روزانه ۱۸ گرم نمک مصرف کردهاند، اما با تلاشهای انجام شده طی سالهای اخیر این آمار به ۹.۹ گرم در روز کاهش یافته است.
این وزیر ترک میگوید: با این حال سرانه مصرف نمک در ترکیه همچنان دو برابر میزان تعیین شده از سوی سازمان بهداشت جهانی است.کوکا گفت: میزان مصرف متعادل نمک روزانه ۵ گرم معادل یک قاشق چایخوری است.
وزیر بهداشت ترکیه میگوید ما توانستهایم مصرف نمک را در نان ۲۴ درصد، رب ۶۴ درصد، و زیتون ۵۰ درصد کاهش دهیم.وی از رستورانها خواست تا نمکدان را از سر میزها بردارند و کسانی که این اقدام را انجام دهند از ما مجوز دریافت خواهند کرد.وزیر بهداشت ترکیه افزود: مصرف بیش از حد نمک به فشار خون بالا، حملات قلبی، بیماریهای کلیوی و سرطان معده منجر میشود.ادویه تازه یا خشک جایگزین مناسبی برای نمک است.
ارسال دیدگاه