مدیرکل امور مناطق مرزی وزارت کشور خبر داد:

حل برخی مشکلات فرهنگیان مناطق مرزی در گروی تجمیع مزایای مناطق جنگی و مرزی

تهران (پانا) - مدیرکل امور مناطق مرزی وزارت کشور بر حل برخی مشکلات فرهنگیان مناطق مرزی در گروی تجمیع مزایای مناطق جنگی و مرزی تاکید کرد.

کد مطلب: ۸۹۸۱۰۰
لینک کوتاه کپی شد
حل برخی مشکلات فرهنگیان مناطق مرزی در گروی تجمیع مزایای مناطق جنگی و مرزی

شهریار حیدری، مدیرکل امور مناطق مرزی وزارت کشور در برنامه تلویزیونی پرسشگر تعریفی از مرز ارائه کرد و گفت: «۵۱درصد از استان‌های کشور را مناطق مرزی تشکیل می‌دهند، تقریبا شهرستان‌های نوار مرزی هشت میلیون و پانصد هزار نفر جمعیت دارند و در شعاع بیست کیلومتری قرار دارند. این شعاع تعریف شده است.»

او افزود: «آخرین حد قلمرو هر کشوری، مرز آن است و به تعبیر دیگر مرزها آیینه تمام نمای اقتدار هر کشور به حساب می‌آیند. بنابراین صفر مرز مبنای ماست تا عمق مرز، یک حد بیست کیلومتر داریم که محدوده‌ای از جمعیت مرزی را تشکیل می‌دهد و دولت امتیازاتی برای آن قائل است.»

حیدری افزود: «یک شعاع سی کیلومتر هم وجود دارد و یک شعاع که اکنون موردبحث ما است شهرستان‌های مرزی هستند که بدون واسطه به مرز چسبیده‌اند مثلا استانی چون کرمانشاه، شهرستان‌های گیلانغرب، قصر شیرین، سرپل ذهاب، ثلاث باباجانی، جوانرود و پاوه شهرستان‌هایی هستند که به مرز چسبیده‌اند و به آن‌ها شهرستان‌های مرزی گفته می‌شود.»

مدیرکل امور مناطق مرزی وزارت کشور ادامه داد: «شهرستان ایلام مرز دارد به علاوه شهرستان‌هایی که در جدار مرز هستند و شاید در میان استان‌ها تنها استانی است که مرکز آن خودش مرز دارد.»

او افزود: «شهرستان‌های مرزی نیز به چند دسته مناطق توسعه یافته، کمتر توسعه یافته و زیر کمتر توسعه یافته تقسیم می‌شوند. بخشی از استان سیستان و بلوچستان، بخشی از استان ایلام، کرمانشاه و آذربایجان غربی کمتر توسعه یافته و بخشی نقاط زیر کمتر توسعه یافته هستند. بخشی مناطق هم مناطق برخوردارند اما به نسبت مرکز استان کمتر توسعه یافته هستند.»

حیدری ادامه داد: «مرزها بالاترین ظرفیت برای کشور نیز به حساب می‌آیند. ۵۴مرز مجاز زمینی و دریایی در همین نقاط وجود دارد. بیش از ۴۰ بازارچه مرزی داریم.»

مدیرکل امور مناطق مرزی وزارت کشور افزود: «جامعه آموزش و پرورش در نقاط مرزی هیچ بهره‌ای از بازارچه‌های مرزی نبرده است هرچه قدر برای امنیت ارزش قایل هستیم به همین میزان باید برای توسعه آموزش و پرورش به عنوان نهادی که زیرساخت فرهنگی و اجتماعی است ارزش قائل شویم.»

او ادامه داد: «دستورالعملی در وزارت کشور در حوزه تقسیمات کشوری و اداره مل امور مرزی تهیه و به وزارت آموزش و پرورش ابلاغ شد که تمام مناطق آموزش و پرورش در شهرستان‌های مرزی از ۲۵ درصد افزایش حقوق بهره مند شوند.»

حیدری ادامه داد: «اکنون این اتفاق رخ داده است. هشت سال در مناطق غربی جنگ و ۱۰ سال بازسازی داشتیم و این. مناطق ۱۸ سال از امکانات محروم بودند. ساختمان‌هایی که آموزش و پرورش در اختیار دارد از استحکام پایینی برخوردار هستند و مجلس می‌تواند کمک کند.»

او در پاسخ به اینکه آیا مجلس در قبال آموزش و پرورش مناطق مرزی کوتاهی کرده است گفت: «بنده معتقدم با توجه به ظرفیت‌ها، اقدامات موثری انجام نشده است. اگر آموزش و پرورش نهادی زیرساختی است، متناسب با جایگاهش در مجلس به آن توجه شده است؟ بنده معتقدم که خیر توجه نشده است.»

مدیرکل امور مناطق مرزی وزارت کشور ادامه داد: «اخیرا در ایلام جلسه شورای سیاست گذاری مناطق مرزی برگزار و پیشنهادات خوبی مطرح شد اگر قرار باشد این پیشنهادات عملیاتی شود در چند حوزه نیازمند توجه می‌شویم. دو تعریف مناطق مرزی و مناطق جنگی را داریم. نیازمند قانون هستیم که مناطق جنگی و مرزی از هر دو مزایا برخوردار شوند.»

او به شعاع مناطق مرزی و مناطق جنگی اشاره کرد و گفت: «شعاع مناطق جنگی از سوی ستاد کل نیروهای مسلح تعیین شده است. شعاع مناطق جنگی در برخی نقاط تا صد کیلومتر است و شعاع مناطق مرزی تا ۳۰ کیلومتر است و اینها تعریف شده است. برای هرکدام امتیازات و مزایایی تعریف شده است و اگر آن را تجمیع کنیم و هر دو به مناطق مرزی و جنگی داده شود قطعا بخشی از مشکلات آموزش و پرورش به لحاظ مزایای فرهنگیان مرتفع خواهد شد.»

حیدری ادامه داد: «برنامه‌های مختلفی تحت عنوان توانمندسازی مناطق مرزی در دولت مطرح است و یکی از کارکردهای آن توجه به زیرساخت‌های فرهنگی است. مسئولیت کلان هشت کارویژه مصوبه شورای امنیت بر عهده وزیر کشور است و هرماه تشکیل جلسه داده و به یک موضوع خاص پرداخته می‌شود که توانمندسازی مناطق مرزی هرجلسه مطرح می‌شود.»

او افزود: «در قانون به وزارت نفت اختیار داده شده که یک هزارم درآمد‌های نفتی خود را به توسعه مناطق مرزی اختصاص بدهد، اما سمت موضوعات دیگری می‌رود. اگر به قوانین و دستورالعمل‌ها عمل شود ما نباید با مشکلی مواجه باشیم. ظرفیت مناطق مرزی به قدری بالاست که می‌تواند جمعیت ۸۰ میلیونی کل کشور را برخوردار کند. توزیع عادلانه ثروت و درآمدها لازم و ضروری است.»

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار