جنجال نامه به روحانی در صحن علنی مجلس؛ درگیری لفظی 2 نماینده
تهران (پانا) - درپایان نشست صبح امروز (چهارشنبه) مجلس شورای اسلامی بعد از قرائت نامه مربوط به خرید تضمینی گندم از سوی احمد امیرآبادی فراهانی، دبیر هیات رئیسه مجلس مبنی بر افزایش قیمت خرید این کالا، بین دو تن از نمایندگان اختلاف نظر و جدال لفظی ایجاد شد.
بعد از قرائت این نامه محمد رضا تابش، نماینده اصلاحطلب مردم اردکان در مجلس شورای اسلامی در همین زمینه خواستار ارائه تذکری در ارتباط با شیوه قرائت این نامه از سوی امیرآبای شد.
اعتراض تابش به عدم قرائت تقدیر و تشکر از دولت درباره قیمت تضمینی گندم بود.
بر اساس شنیدههای خبرنگار پانا، این نامه از سوی نصرالله پژمانفر، نماینده مردم مشهد تهیه شده است که به امضای سه فراکسیون سیاسی بهارستان نیز رسید. فراکسیون امید برای امضای این نامه خواستار قراردادن چند جمله برای تقدیر و تشکر از دولت در ابتدای آن بود که امیرآبادی دقیقا همان بخش را در صحن علنی قوه مقننه قرائت نکرد.
علی مطهری که ریاست جلسه علنی را برعهده داشت بعد از مشاهده اعتراضهای تابش، در اظهاراتی گفت: «در ابتدای نامه تقدیر و تشکری از طرف نمایندگان از دولت هم وجود داشت که قرائت نشد.»
اظهارات رئیس جلسه تابش را آرام نکرد تا جایی که او برای پیگیری اعتراض خود در مقابل جایگاه هیات رئیسه قوه مقننه حاضر شد.
او امیرآبادی را خطاب قرار داد و نسبت به قرائت نکردن بخش ابتدایی این نامه انتقاد کرد. امیرآبادی نیز خطاب به او گفت: «تو وکیل الدوله هستی! مگه دولت برای تو چه کار کرده است؟!»
بعد از این اظهارات با صدای بلند، الفاظی بین دو نماینده به کار رفت و پس از دقایقی جدال لفظی بین نماینده اصلاحطلب اردکان و اصولگرای قم، پایان یافت.
متن این نامه به شرح زیر است:
«طی سه دهه اخیر قانون تضمین خرید محصولات اساسی کشاورزی فراز و فرودهایی داشته است، به گونهای که در برهههای مختلف زمانی همچون سالهای ۷۹ تا ۸۳ و ۹۲ تا ۹۵ که نرخ خرید گندم متناسب با تورم و همچنین شرایط بازار بوده است. تولید این محصول اساسی روند سعودی را تجربه کرده که در سال ۸۳ و ۹۵ در تولید گندم خود کفا شده است.
در برهههای زمانی دیگر از جمله سالهای ۸۷ تا ۹۱ و ۹۶ تا ۹۷ شاهد عدم افزایش قیمت گندم بودهایم که نتیجه آن قاچاق گندم یه دیگر کشورها و فروش گندم به واحدهای دام و طیور و در نهایت خروج میلیونها دلار ارز از کشور شد.
باتوجه به تجربه ۷ میلیون تن گندم و قاچاق آن در برهههای مختلف زمانی انتظار میرفت در سال جاری باتوجه به اختلاف قابل توجه قیمت گندم با کشورهای همسایه و تورم ۵۵ درصدی محصولات تولیدات کشاورزی دولت نرخ عادلانهای را برای خرید گندم داده شود.
کم توجهی دولت نسبت به ۹۶ و ۹۷ و همچنین اختلاف قیمتهای داخلی با گندم کشورهای همسایه زمینه برای قاچاق گندم به خارج از کشور فراهم کرده است.
طبق محاسبات کارشناسی مرکز پژوهشهای مجلس قیمت مناسب یا متناسب با نرخ تورم بخش کشاورزی هزار و ۹۳۰ تومان است به خصوص از شخص جنابعالی تقاضا داریم با تعیین قیمت ۲ هزار تومانی برای گندم از تکرار تجربه تلخ قاچاق که تاثیرات سو غیر قابل پیش بینی فراوانی دارد و در نتیجه خروج میلیون ها دلار ارز با تسهیل به موقع جلوگیری کنید.»
ارسال دیدگاه