معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی خبر داد:

معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی: تراکنش‌های بانکی امن‌تر می‌شود

تهران (پانا) - به گفته معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی­ کارت‌های هوشمند سبب ارتقای امنیت تراکنش‌های بانکی می‌شود.

کد مطلب: ۸۹۰۰۵۶
لینک کوتاه کپی شد
معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی: تراکنش‌های بانکی امن‌تر می‌شود

به گزارش صداوسیما، ناصر حکیمی دربرنامه تیتر امشب با بیان اینکه لازم نیست که تمام کارت‌های مغناطیسی به هوشمند تبدیل شود گفت: پرداخت با موبایل همراه و کارت بانکی هوشمند با امنیت بیشتری خواهد بود.

وی با بیان اینکه سیستم پرداخت با کارت هوشمند از ۹۸ قابل استفاده است، افزود: اگر کارت‌های بانکی هوشمند شود، پرداخت آفلاین نیز میسر است و در صورت لزوم در انتظار ارسال قرار می‌گیرند.

او گفت: صاحب کارت هوشمند می‌تواند مدیریت خطر (ریسک) کند. تراکنش‌‌های ریز را می‌توان در مجموع با یک رمز بانکی به بانک ارسال کرد و کاهش مبلغ از حساب اصلی کم می‌شود.

او افزود: هنوز امکان استفاده از گوشی‌های همراه بعنوان کیف پول امکان‌پذیر نیست. برخی از گوشی‌های تلفن همراه از سوی سازنده تلفن استفاده از تلفن همراه بجای کارت هوشمند اجازه داده نشده است.

حکیمی با اشاره به چگونگی برداشت مستقیم از حساب بانک گفت: برخی از پرداخت‌های بانکی دوره‌ای روزانه یا ماهیانه و یا در یک موعد مقرری است.

می‌توان از طریق ثبت درخواست در داخل بانک به بانک مورد نظر اجازه داد بعد از یک اطلاع‌رسانی کوتاه از طریق بانک و تائید شما قبوض دوره‌ای مانند قبض موبایل پرداخت شود.

معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی با اعلام اینکه در ۱۸ بانک کشور سیستم برداشت مستقیم عملیاتی شده است، گفت: در شرکت‌هایی مانند استارت آپ‌ها بسیار کاربرد دارد.­

معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی به دیگر مزایای بانکداری الکترونیک اشاره کرد و گفت: در سیستم بانکی توسعه یافته الکترونیکی امکان دبه‌کردن و جابجایی تراکنش‌های بانکی غیرممکن است بنابراین می‌توان به سیستم تکنولوژی بلاک چین (Blockchain) اعتماد کرد.

حکیمی افزود: بلاک چین(بلوک زنجیره) یک نوع سیستم ثبت اطلاعات دیجیتالی است و با ثبت دفتر سنتی بسیار متفاوت است.

او گفت: اطلاعات ذخیره‌شده روی این نوع سیستم، میان همه اعضای شبکه به اشتراک گذاشته می‌شوند و با استفاده از رمزنگاری امکان حذف و دستکاری اطلاعات ثبت‌شده تقریبا غیرممکن است.

حکیمی افزود: بیت کوین اولین کاربرد از فناوری بلاک چین است. اگر بلاک چین یک سیستم عامل باشد، بیت کوین نرم‌افزاری روی این سیستم عامل است.

او با بیان اینکه بلاک چین یک ابزار است، گفت: هویت طرف معامله با بیت کوین مشخص و قابل اعتماد نیست.

دبیر همایش بانکداری الکترونیک دیگر مهمان برنامه درباره کارت‌های هوشمند گفت: کارت‌هایی که امروز کاربرد دارد و استفاده می شود کارت‌های‌ مغناطیسی است که استانداردهای امنیتی لازم را ندارد بنابراین برای پرداخت های خرد و پرداخت های روی موبایل نیاز به تراشه هوشمند دارد.

بانک مرکزی سعی دارد کارت ها به سمت هوشمند‌سازی پیش برود و این کار در یک فرایند تدریجی و مدت‌دار انجام خواهد شد. این بدین معنا نیست که اگر بخشی از کارت‌ها هوشمند شد باید کارت‌های مغناطیسی از دور خارج شود.

علی دیواندری درباره فواید الکترونیکی کردن کارت ها گفت: کارت‌های هوشمند استانداردهای امنیتی بالاتری دارد و در موبایل (mobil payment ) ضروری است که با استانداردها خود را تطبیق دهیم.

دبیر همایش بانکداری الکترونیک درباره جایگاه ایران در بانکداری الکترونیک دنیا گفت: در سیستم های پرداخت ایران یکی از کشورهای خوب دنیا است و خیلی از سامانه های ملی پرداخت مثل سانتا، پایا داریم که نمونه آن در بسیاری از کشورهای دنیا کم دیده شده است. در حال حاضر استاندارد سازی و ارتقای روندهای نوظهور مد نظر است تا از استاندارد های روز دنیا جا نمانیم.

او گفت: در سطح ارائه خدمات بویژه در خدمات پرداخت خرد پیشرفت کرده ایم و خیلی از خدمات پرداخت در کشور ما به صورت آنلاین و کارت به کارت انجام می شود که در خیلی از کشورها هنوز این امکان وجود ندارد.­

علی دیواندری گفت: از نظر سیستم‌های پرداخت ایران یکی از کشورهای پیشرفته دنیاست اما نباید به این حد اکتفا کنیم.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار