محاسبات جدید از تغییرات خط فقر
تهران (پانا) - مرکز پژوهشهای مجلس با اعلام اینکه در تابستان امسال خط فقر در تهران نسبت به فصل بهار ۳۰۰ هزار تومان افزایش یافته است، برآورد خط فقر ۴ خوشه درآمدی از سال ۹۵ تا نیمه ۹۷ را ارائه کرد.
به گزارش پژوهشکده پولی و بانکی، این مرکز با بررسی لایحه بودجه سال ۹۸ کل کشور و در بحث فقر و توزیع درآمد اعلام کرد: بر اساس محاسبههایی که در جدول این گزارش آمده است بالاترین خط فقر ماهیانه برای شهرستان تهران است که در سال ۱۳۹۵ برای یک خانوار چهار نفره دو میلیون و هفتاد و شش هزار تومان برآورد شده است و در تابستان ۱۳۹۷ در حدود دو میلیون و هفتصد و بیست و هشت هزار تومان برآورد شده است.
نکته قابل توجه آنکه خط فقر تهران تنها در تابستان ۱۳۹۷ نسبت به فصل بهار، در حدود سیصد هزار تومان برای یک خانوار چهار نفره افزایش داشته است که این موضوع میتواند نشاندهنده قرار گرفتن افراد بیشتری در زیر خط فقر در سال ۱۳۹۷ نسبت به سالهای قبل باشد.
با توجه به اینکه فقرا نسبت به سایر افراد جامعه، سهم بیشتری از هزینههای خود را به گروه خوراکی تخصیص میدهند، پیشبینی میشود با توجه به رشد قابل توجه شاخص قیمت برخی گروهها (نظیر گروه خوراکی) در سال ۱۳۹۷ نسبت به سالهای گذشته، خط فقر نیز در ادامه سال ۱۳۹۷ با مقدار رشد بیشتری روبرو باشد.
جمعبندی
از دیدگاه اقتصاد کلان، تحریمهای اقتصادی ظالمانه تحمیلشده توسط آمریکا به مثابه یک شوک طرف عرضه، اقتصاد ایران را متاثر ساخته است. با توجه به ساختار اقتصاد ایران این تحریمها از یکسو با کاهش منابع ارزی در دسترس تامین کالاهای واسطهای مورد نیاز برای تولیدات صنایع مختلف را محدود میسازد و از سوی دیگر با افزایش قیمت ارز، قیمت تمامشده محصولات را افزایش میدهد.
به طور معمول انتظار میرود رشد اقتصادی کشور کاهش و تورم افزایش یابد. وقوع رکود تورمی در حالی است که کشور نیازمند ایحاد اشتغال برای گروههای سنی جوان، فارغالتحصیل دانشگاه و زنان است. علاوه بر این کشور نیازمند اتخاذ یک سیاست حمایتی هوشمند است به گونهای که بتواند متناسب با میزان آسیبپذیری گروههای مختلف درآمدی و استانهای مختلف، به نحو متفاوتی از فقرا حمایت کند. انتظار میرود لایحه بودجه ۱۳۹۸ در چارچوب تحلیل فوق، برای مدیریت اقتصاد کلان در بر داشته باشد.
ارسال دیدگاه