۵۰ درصد از وسعت دریاچه ارومیه را آب فرا گرفته است
ارومیه(پانا)-نماینده استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجانغربی از افزایش ۲۵ درصدی سطح کنونی تراز آب دریاچه ارومیه نسبت به مدت مشابه سال گذشته خبرداد.
فرهاد سرخوش در خصوص آخرین وضعیت دریاچه ارومیه، اظهار داشت: تراز دریاچه ارومیه در حال حاضر یک هزار و ۲۷۰ سانتیمتر است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۵ سانتیمتر افزایش سطح تراز آب را شاهد هستیم و همچنین وسعت دریاچه نیز دو هزار و ۴۷ کیلومتر مربع است که نسبت به سال گذشته ۳۰۰ کیلومتر مربع افزایش وسعت دارد.
وی افزود: حجم آب موجود دریاچه یک میلیارد و ۵۴۰ میلیون متر مکعب است که نسبت به سال گذشته ۴۶۰ میلیون متر مکعب افزایش حجم آب وجود دارد و در حال حاضر از نظر وسعت ۵۰ درصد آن را آب فرا گرفته است.
نماینده استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجانغربی ادامه داد: بر اساس مصوبه دولت در خصوص حقآبه زیست محیطی و به منظور هدایت بارشها و روانآبها به پیکره دریاچه ارومیه، از ابتدای آذرماه ۹۷ تا اردیبهشت ۹۸ تمام سردهانههای رودخانههای منتهی به دریاچه ارومیه بسته شد تا این حقآبه با گشتهای ویژه نظارتی به طور اساسی و منظم به دریاچه انتقال پیدا کند.
سرخوش در خصوص رهاسازی سدهای استان نیز گفت: در مرحله اول رهاسازی سدهای استان ۱۵۶ میلیون متر مکعب آب بر پیکره دریاچه ارومیه وارد شد و قرار است میزان آب رهاسازی مورد نیاز مرحله دوم نیز پس از بررسی نیاز کشاورزی و شرب، در بهمن ماه مشخص و عملیاتی شود.
وی خاطرنشان کرد: در صورت بارشهای مناسب در ماههای اخیر و افزایش میزان آب ذخیره شده در پشت سدهای استان، امکان رهاسازی مرحله سوم نیز وجود دارد.
نماینده استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجانغربی افزود: در مرحله اول ۱۵۶ میلیون متر مکعب آب از مخازن ۵ سد زولا، سلماس، شهرچای ارومیه و سد مهاباد و بوکان رهاسازی شده است که آخرین رهاسازی در این مرحله مربوط به سد بوکان با ۶۴ میلیون مترمکعب آب با دبی ۷۰۰ متر مکعب بر ثانیه است که دو روز پیش به پایان رسید.
سرخوش در خصوص اعتبارات اجرای پروژهای احیای دریاچه ارومیه نیز گفت: از مرحله نخست اعتبارات سال ۹۷ ، ۵۰۰ میلیارد تومان به منظور روند اجرای پروژههای این ستاد، اعتبار تخصیص پیدا کرده است که ابلاغ آن به طور کامل با اسناد خزانه سررسید ۱۴۰۰، ابلاغ شد و اینک به منظور تخصیص این بودجه در بین دستگاههای اجرایی در حال مبادله موافقتنامه هستیم.
وی ادامه داد: زمان اتمام و تحویل دو پروژه تصفیهخانه ارومیه و گلمان با توجه به برخی مشکلات مالی پیمانکار، به تاخیر افتاد و اینک با برنامهریزی شرکت مذکور تحویل این پروژهها به ۳ ماهه نخست سال ۹۸ موکول شده است.
نماینده استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجانغربی در خصوص پروژههای انتقال آب به دریاچه ارومیه، خاطر نشان کرد: پروژه انتقال آب سد سیلوه به دریاچه ارومیه از طریق دو سد چپرآباد و کانیرش صورت خواهد گرفت و اکنون با آماده بودن سد سیلوه و ۲۲ کیلومتر کانال این سد و نیز پیشرفت فیزیکی ۶۵ درصدی سد کانی رش همزمان با لایروبی و احداث دیوارههای این سد، انتظار میرود تا دو ماه آینده آب این سدها به سمت دریاچه ارومیه آماده هدایت شود.
سرخوش میزان ورود آب از طریق این سدها به دریاچه را ۱۹۰ میلیون متر مکعب در سال عنوان کرد و گفت: تونل انتقال آب رودخانه کانی سیب اکنون بیش از ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و بیش از ۲۵ کیلومتر آن آماده حفاری است که به طور همزمان از دو پرتال ورودی و خروجی این حفاری ادامه دارد و برنامه زمانبندی افتتاح این پروژه عظیم و اصلی آبرسانی به دریاچه ارومیه در پایان سال ۹۸ اعلام شده است.
وی در خصوص حوزه آبیاری کشاورزی نیز خاطر نشان کرد: مساحت کل این حوزه ۲۰ هزار هکتار است که از این میزان تا کنون ۱۳ هزار هکتار آن تحت سیستمهای نوین آبیاری قرار گرفتهاند و طبق بررسیهای انجام شده در صورت اتمام این پروژه نیز سالانه ۸ درصد افزایش ذخیره آب در پشت سدها خواهیم داشت که پس از ۵ سال به ۴۰ درصد خواهد رسید که با رهاسازی آن نیز، حجم زیادی آب وارد دریاچه خواهد شد.
نماینده استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجانغربی در پایان تاکید کرد: در سال ۹۸ شاهد افتتاح و عملیاتی شدن پروژههای مهم آبرسانی به دریاچه خواهیم بود که سهم مهمی در احیای این دریاچه خواهند داشت.
ارسال دیدگاه