معاون اول رئیسجمهوری: سریعترین مسیر برای توسعه پایدار مسیر علم و دانش است
تهران (پانا) - معاون اول رئیسجمهوری گفت توسعه پایدار، متوازن و همه جانبه از مسیر علم و دانش محقق میشود و هیچ مسیری نمیتواند سریعتر از مسیر علم و دانش ما را به توسعه برساند.
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی، اسحاق جهانگیری صبح امروز (سه شنبه) با حضور در دانشگاه علم و فرهنگ جهاد دانشگاهی در مراسم رونمایی از این ۱۰ محصول با اشاره به اینکه تحریم میتواند فرصتهای جدیدی پیش روی کشور ایجاد کند، بر اصلاح ساختارها به منظور فرصتسازی برای تولیدات داخلی و نیز توسعه صادرات در شرایط تحریم و غیر عادی کشور تاکید کرد.
معاون اول رئیسجمهوری با اشاره به اینکه ارایه بودجه سال ۱۳۹۸ به مجلس شورای اسلامی به دلیل تذکر مقام معظم رهبری مبنی بر تهیه لایحه بودجه کشور متناسب با شرایط تحریم به گونهای که در بودجه سال آتی شرایط غیر عادی کشور نمود داشته باشد، به تعویق افتاده است، گفت: یکی از مهمترین ساختارهایی که با توجه به شرایط تحریم فرصت اصلاح در آن ایجاد شده و حتماً باید اصلاح شود، ساختار بودجه ریزی کشور است.
وی با بیان اینکه دولت هم اکنون در حال بازنگری بودجه سال ۹۸ و اصلاح ساختاری و حذف بودجه نهادهایی است که بی دلیل به دولت متصل شدهاند، گفت: متاسفانه طی سالهای اخیر بودجه دولت تبدیل به گوشت قربانی شده است و هرکس که توانسته مرکز یا دانشگاهی راه اندازی کرده و از رییس جمهور و سازمان برنامه و بودجه درخواست اعتبار کرده اند که باید در شرایط جدید در این زمینه اصلاحاتی انجام شود.
جهانگیری افزود: هر سال به میزان بودجه برخی نهادها و شوراها که از سوی افراد متنفذ حمایت میشوند، اضافه شده است در حالی که اساساً اراده نظام و دولت راهاندازی این مراکز نبوده و یا حداقل جزو اولویتها نبوده است.
رئیس ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی افزود: تعداد زیادی از شوراها و دبیرخانه ها بودجه چند ده میلیاردی دارند و دستگاههای متعددی نیز اقدامات موازی انجام میدهند که در اصلاح ساختاری باید بودجه این گونه دستگاهها و نهادها حذف شود که البته وقتی دولت بودجه یکی از آنها را حذف کند سر و صداها بلند میشود و ممکن است از دولت بخواهند که کوتاه بیاید.
جهانگیری در ادامه از شرایط تحریم به عنوان فرصتی برای تولید کنندگان داخلی جهت در اختیار گرفتن بازار یاد کرد و گفت: شاید در شرایط عادی به دلیل برخی توجیهات نظیر ضعف کیفیت و بالا بودن قیمت تولیدات داخلی نتوانیم بازار را در اختیار تولید کنندگان داخلی قرار دهیم اما در شرایط تحریم و تنگنا، این توجیهات کمتر مطرح شده و فرصت برای تولید کنندگان داخلی فراهم میشود.
معاون اول رئیسجمهوری در ادامه با بیان اینکه تغییرات نرخ ارز برای اقتصاد هیچ کشوری مفید نیست و کسی آن را نمی پسندد، گفت: البته تلاش دولت این بوده است که ناآرامیهای اقتصادی در ماههای اول خروج آمریکا از برجام را به ثبات تبدیل کند و خوشبختانه امروز شاهد آثار و نشانههای بازگشت ثبات به اقتصاد کشور هستیم.
جهانگیری یادآور شد: تغییرات نرخ ارز به ضرر واردات و به نفع صادرات است که این امر نیز فرصت مناسبی را پیش روی تولید کنندگان و صادر کنندگان داخلی قرار میدهد.
وی بر لزوم افزایش صادرات غیرنفتی و بخصوص محصولات دانشبنیان تاکید کرد و گفت: محصولات دانش بنیان باید جزو مهمترین اقلام صادراتی کشور باشد.
معاون اول رئیسجمهور با بیان اینکه دانش، پایه اصلی اقتدار هر کشوری است، به سابقه تاریخی و تمدن و نقشی که ایران در سدههای گذشته در تولید علم داشته اشاره کرد و گفت: توسعه پایدار، متوازن و همه جانبه از مسیر علم و دانش محقق میشود و هیچ مسیری نمیتواند سریعتر از مسیر علم و دانش ما را به توسعه برساند.
جهانگیری ضرورت شکلگیری پیش نیازها و ملزومات توسعه علمی در کشور را خاطرنشان کرد و گفت: یکی از نیازهای اصلی برای توسعه علمی وجود اراده جدی در صدر نظام است که امروز خوشبختانه این موضوع محقق شده و در همه دستگاه ها و بدنه بخش اجرایی کشور این باور وجود دارد که باید از طریق توسعه علمی به سمت توسعه کشور حرکت کرد.
معاون اول رئیسجمهوری یکی دیگر از ضرورتهای توسعه علمی را وجود نظام یکپارچه آموزش و تولید در کشور دانست و افزود: باید از مرحله آموزش و پرورش تا تولید محصول نظام یکپارچه وجود داشته باشد به گونهای که تمام این مراحل تکمیل کننده یکدیگر باشند.
وی با بیان اینکه نقش فناوریهای نوین در دهههای اخیر در پیشرفت کشورهای مختلف بسیار پر رنگ بوده است، تصریح کرد: امروز جایگاه بسیاری از سرمایه ها در مسیر توسعه تغییر کرده و اگر زمانی منابع طبیعی مهمترین عامل توسعه محسوب میشد امروز منابع انسانی به مهمترین مولفه در مسیر توسعه تبدیل شده و کشورهایی که از منابع انسانی با کیفیت و متخصص برخوردار هستند گوی سبقت را از کشورهایی که منابع طبیعی در اختیار دارند، ربودهاند.
معاون اول رییس جمهور ادامه داد: امروز دانش و نیروی انسانی متخصص اهمیت بیشتری از ابزارهای پیچیده صنعتی پیدا کردهاند و مدیریت دانش نسبت به سایر مدیریتها برتری یافته چرا که میتوانند مسیر توسعه را هموار سازند.
وی با تاکید بر اینکه باید به دنبال فرصتها و ظرفیتهای جدیدی برای توسعه کشور باشیم، خاطرنشان کرد: نهادهایی که فرصت ساز و ظرفیت ساز در کشور هستند، در این دوره باید نقش آفرینی بیشتری داشته باشند و جهاد دانشگاهی باید همچون چهل سال گذشته و نقش آفرینی که در دوره جنگ تحمیلی و در دوره سازندگی و دورههای بعدی داشت، به خوبی بدرخشد.
جهانگیری تصریح کرد: اگر چه دوران جنگ تحمیلی دورهای سخت بود اما از یک منظر دوره شکوفایی استعدادهای کشور بود ؛ چرا که در این دوران اتفاقاتی استثنایی در کشور رخ داد و نیروهای مستعد تحصیلکرده و با انگیزه پای کار آمدند و بسیاری از موانع پیش روی کشور را برطرف کردند.
معاون اول رئیسجمهوری اضافه کرد: امروز هم اگرچه جنگ نظامی وجود ندارد اما آمریکا جنگی اقتصادی علیه ملت ایران آغاز کرده و بخش های مهم اقتصاد کشور با هدف توقف فعالیت به منظور جلوگیری از توسعه و رفاه و ایجاد نارضایتی در جامعه، مورد تجاوز دشمن قرار گرفته است.
وی با اشاره به اینکه آمریکا تلاش دارد بخشهای مهمی نظیر نفت و گاز را که اصلیترین منبع درآمدی کشور است با مشکل مواجه کند، گفت: رسالتی بزرگ بر دوش مسئولان صنعت نفت و گاز کشور است که جریان تولید و فروش نفت را با وجود خواست دشمنان حفظ کنند.
جهانگیری افزود: در این شرایط نگهداری قطعات و تعمیر ماشین آلات و دستگاههای مرتبط با صنعت نفت و گاز کشور نیز یک نیاز مهم است که در شرایط تحریم باید بتوانیم با کمک نیروهای دانشگاهی و دانش فنی داخلی این نیاز را تامین کنیم.
معاون اول رئیسجمهوری همچنین با اشاره به تحریم صنعت خودروی ایران از سوی آمریکا، خاطرنشان کرد: اگر صنعت خودرو با مشکل روبرو شود چند صد هزار نفر که در صنایع وابسته به این صنعت فعالیت دارند با مشکل بیکاری مواجه خواهند شد و اگر نتوانیم برخی از قطعات وارداتی تولید خودرو را در داخل تامین کنیم، خودروهای تولیدی به موقع تحویل متقاضیان نخواهد شد.
وی تصریح کرد: تحریم کنندگان ایران به طور دقیق بخشهای مهم و اثر گذار کشور را شناسایی کردهاند و تمرکز خود را بر تحریم این بخشها قرار دادهاند. آنها در بخش فولاد و صنایع پتروشیمی که از مهمترین بخشهای اقتصاد ایران است نیز برنامههای در دست اجرا دارند تا به این صنایع که پیش نیاز فعالیت سایر بخشهاست آسیب رسانده شود.
جهانگیری در ادامه با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران پس از چهل سال که از عمر انقلاب میگذرد به توانمندی و دستاوردهای بزرگی در عرصههای مختلف دست یافته است، گفت: آمریکاییها از این موضوع اطلاع دارند که ایران میتواند مسائل و مشکلات خود را برطرف کند و به همین دلیل سختترین تحریمهای تاریخ را علیه ملت ایران وضع کردهاند؛ با این حال ایران همچنان روی پای خود ایستاده است و اگر گاهی برخی واحدهای صنعتی با مشکل مواجه میشوند امری طبیعی است که در کشورهای پیشرفته و صنعتی نیز بعضاً رخ میدهد.
معاون اول رئیسجمهوری با بیان اینکه جوانان تحصیلکرده و متخصصان کشور قادر هستند با ظرفیتهایی که خلق میکنند کشور را از پیچهای سخت عبور دهند، ابراز اطمینان کرد که صنعت فولاد و پتروشیمی کشور با هیچ مشکلی مواجه نخواهند شد.
جهانگیری تاکید کرد: در صنعت خودرو سازی نیز اگر خودرو سازان کشور برای تامین نیازهای خود به قطعاتی که وارداتی است با دانشگاهیان و فعالان بخش فناوری همکاری کنند با ظرفیت علمی و فنی که در کشور وجود دارد حتماً در مدت زمان کوتاهی قادر خواهیم بود این نیازها را با استفاده از توان داخلی برطرف کنیم.
وی با قدردانی از دست اندرکاران اجرای ۱۰ طرح و محصول فناورانه جهاد دانشگاهی، گفت: بخش زیادی از این طرحها مربوط به صنعت نفت کشور بود که نشان میدهد جهاد دانشگاهی هدفگذاری خود را به درستی انجام داده چرا که صنعت نفت و گاز کشور صنعتی صد ساله است و هنوز جای فعالیتهای تحقیقاتی و پژوهشی در این صنعت زیاد است.
در این مراسم با حضور معاون اول رئیسجمهوری از حامیان و مسئولان موثر در محصولات فناورانه جهاد دانشگاهی قدردانی شد.
پروژه خط تولید مته های حفاری، دستیابی به دانش فنی تورهای قفس پرورش ماهی در دریا، طراحی و ساخت بازوهای بارگیری دریایی، تولید آنتی بالیهای درمانی برای پیشگری و درمان بیماری اسهال در دام، بومیسازی دانش فنی تولید آزمایشگاهی جنین از گاوهای اصلاح نژاد شده و ایجاد بانک جنین از نژادهای ارزشمند، کسب فرآوری تولید کربن فعال از قیر طبیعی و احداث واحد نیمه صنعتی با ظرفیت ۱۰۰ تن در سال، توسعه دانش فنی و ساخت ماشین بازیافت، پساب و پسماند نفتی، دستیابی به فناوری ساخت جرمهای ویژه نسوز، دستیابی به دانش فنی طراحی، مهندسی و ساخت دکلهای حفاری خشک و دستیابی به فناوری نمک زدایی نفت خام، ۱۰ طرح فناورانه جهاد دانشگاهی بودند که امروز با حضور معاون اول رییس جمهور در دانشگاه فرهنگ و هنر از آنها رونمایی شد.
در مراسم رونمایی از این ۱۰ طرح ، بصورت نمادین با ۳ استان از طریق ارتباط زنده تلویزیونی ارتباط برقرار شد و معاون اول رئیسجمهوری با تجلیل از دست اندرکاران اجرای این طرح ها، گفت: یکی از مهمترین گلوگاهها در صنعت نفت، مته حفاری است که ممکن بود با تحریم صنعت نفت، ما را دچار مشکل کنند اما خوشبختانه با تلاش متخصصان فنی کشور در مقطعی کوتاه خط تولید آن راه اندازی شد.
جهانگیری همچنین با اشاره به رونمایی تورهای قفس پرورش ماهی در دریا یکی از محورهای اصلی توسعه اقتصاد کشور را اقتصاد دریا محور دانست و از جهاد دانشگاهی به خاطر تلاش برای اجرای طرحهای فناورانه قدردانی کرد.
ارسال دیدگاه