معاون اجتماعی وزیر بهداشت

سالانه ۱۸۰ هزار نفر در کشور دچار سوختگی می‌شوند

تهران (پانا) - معاون اجتماعی وزارت بهداشت با بیان اینکه سالانه 180 هزار نفر در کشور دچار سوختگی می‌شوند، گفت سالانه بر اثر سوختگی ۲۸ هزار نفر در بیمارستا‌ن‌ها بستری می‌شوند و ۲ هزار نفر نیز جان خود را از دست می‌‌دهند.

کد مطلب: ۸۷۸۷۲۲
لینک کوتاه کپی شد
سالانه ۱۸۰ هزار نفر در کشور دچار سوختگی می‌شوند

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، سید محمدهادی ایازی در نشست خبری پیشگیری از سوختگی که در بیمارستان تخصصی و فوق تخصصی حضرت فاطمه (س) برگزار شد، عنوان کرد: مدیران نظام سلامت معتقدند ۲۵ درصد از موضوعات سلامت در اختیار این حوزه بوده است و ۷۵ درصد از موضوعات سلامت محور در اختیار مردم و سایر ارگان‌‌ها و دستگاه‌هاست. به همین دلیل با در پیش گرفتن رویکرد اجتماعی شدن سلامت درصدد هستیم تا از این ظرفیت ۷۵ درصدی که مغفول مانده، برای اقدامات پیشگیرانه در حوزه سلامت نهایت استفاده را ببریم.

وی افزود: یکی از حوزه‌های حائز اهمیت در سلامت، سوختگی است. سوختگی از ابتدا بیماری نیست، اما به واسطه رخداد حوادث و اتفاقات معطوف به شخص، منجر به بیماری‌های سخت و دردناکی می‌شود؛ به طوری که سالانه در کشور ۱۸۰ هزار نفر دچار سوختگی می‌‌شوند و هر درصد سوختگی به طور متوسط ۵ میلیون تومان برای نظام سلامت هزینه دربردارد.

ایازی ادامه داد: بسیاری از افرادی که دچار سوختگی می‌شوند، بعد از مدتی به دلیل هزینه‌‌های بسیار بالا در درمان سوختگی، دچار فقر می‌شوند. بنابراین چنانچه بتوان اقدامات پیشگیرانه انجام داد، به نفع نظام سلامت خواهد بود.

سالانه ۲ هزار نفر جان خود از بر اثر سوختگی از دست می‌دهند

معاون اجتماعی وزارت بهداشت با بیان اینکه سالانه بر اثر سوختگی ۲۸ هزار نفر در بیمارستان‌‌ها بستری می‌شوند و ۲ هزار نفر جان خود را از دست می‌‌دهند، تصریح کرد: حوزه اجتماعی وزارت بهداشت تلاش می‌کند تا اقدامات پیشگیرانه‌ای انجام دهد تا حادثه‌ای رخ ندهد. طی دو سه سال اخیر حوادث آتش‌سوزی مختلفی از جمله حادثه پلاسکو، پتروشیمی و منابع سوختی رخ داده است که از بروز بسیاری از آنها می‌شد جلوگیری کرد. بنابراین با اقدامات پیشگیرانه می‌توان از رخداد حوادث و هزینه‌های هنگفتی که این خسارات به بار می‌آورد، پیشگیری کرد.

وی با بیان اینکه دو گروه سنی کودکان و سالمندان بیشتر در معرض آسیب سوختگی قرار دارند، ادامه داد: کودکان به واسطه تحرک بیش از اندازه‌ای که دارند و عدم رعایت اقدامات ایمنی از سوی والدین، در معرض خطر حوادث سوختگی قرار دارند. سالمندان نیز گروه دیگری هستند که به واسطه کم‌تحرکی نمی‌توانند در برابر حوادث از خودشان مقاومت نشان دهند. لذا بر همین اساس و برای پیشگیری از سوختگی در این گروه‌های سنی باید سازوکاری را فراهم کنیم که کمترین اتفاق رخ دهد.

ایازی بیان کرد: نکته مهم دیگری که در پیشگیری از سوختگی اهمیت دارد، فرهنگ‌سازی است. دستگاه‌‌هایی که متولی مباحث فرهنگی هستند مانند شورای فرهنگ عمومی، وزارتخانه‌‌های ارشاد و آموزش و پرورش، صدا و سیما و رسانه‌ها به اعتقاد ما می‌‌توانند در فرهنگ‌‌سازی نقش بسیاری را ایفا کنند و اگر این دستگاه‌‌های فرهنگی وظایف خود را به خوبی انجام دهند، شاهد کاهش حوادث ناشی از سوختگی خواهیم بود. رسانه‌ها نیز نقش بی‌بدیلی در این موضوع خواهند داشت.

وی درباره کمیته ملی پیشگیری از سوختگی عنوان کرد: این کمیته زیرمجموعه دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی است که وظیفه دارد نقش هر دستگاه را در زمینه پیشگیری از سوختگی به آنها اعلام کند و هر دستگاه‌ مکلف است در چارچوپ تعیین شده، اقدامات خود را انجام دهد و گزارش عملکرد خود را به شورای عالی سلامت و امنیت غذایی ارائه دهند. در همین راستا آموزش و پرورش، شهرداری و آتش نشانی اقدامات خوبی را انجام داده‌اند.

سالانه ۱۳۰۰ نفر بر اثر برق‌گرفتگی قطع عضو می‌شوند

وی با اشاره به آمار بالای سوختگی ناشی از وسایل الکتریکی در کشور، خاطرنشان کرد: سوختگی فقط به واسطه حریق رخ نمی‌دهد، بلکه سوختگی الکتریکی نیز یکی از مشکلات جدی در کشور ما است. بسیاری از قطع عضوها به واسطه همین موضوع رخ می‌دهد. طبق آمار، سالانه حدود ۱۳۰۰ نفر به واسطه برق گرفتی دچار قطع عضو می‌شوند. متاسفانه جامعه کارگری عمدتا در معرض این نوع آسیب هستند. لذا رسالت ارگان‌ های ذیربط مانند وزارت نیرو و وزارت کار در پیشگیری از این نوع حوادث بسیار حائز اهمیت است.

معاون اجتماعی وزارت بهداشت درباره روز ملی پیشگیری از سوختگی گفت: پیشنهادی در کمیته ملی پیشگیری از سوختگی مطرح شد مبنی بر اینکه روز اول دی ماه به عنوان روز ملی پیشگیری از سوختگی نامگذاری شود. این پیشنهاد برای شورای فرهنگ عمومی نیز ارسال شده است و در سال گذشته دانشگاه‌ها به عنوان مقدمه برای این روز فعالیت‌هایی را انجام دادند. ما نیز امیدواریم شورای فرهنگی عمومی و در نهایت شورای انقلاب فرهنگی این موضوع را به تصویب برساند؛ چراکه سوختگی یک موضوع فرهنگی است و اصلاح رفتار و سبک زندگی در پیشگیری از آن نقش به سزایی دارد و اگر برای پیشگیری از سوختگی، یک روز، نامگذاری شود، در پیشگیری از این حادثه نقش به سزایی دارد؛ چرا که اطلاع رسانی‌ ها و فرهنگ سازی به آن کمک می‌کند.

وی گفت: شورای فرهنگ عمومی، سند ارتقای فرهنگ سلامت را امسال به تصویب رساند که بر مبنای آن در حوزه پیشگیری از سوختگی نیز سازمان‌ها وظایف مهمی دارند. آموزش و پرورش یکی از نهادهایی است که نقش مهمی را در این زمینه ایفا می ‌کند.

وی افزود: امسال کتاب بهداشت عمومی برای کلاس دوازدهم به چاپ رسید که یکی از متون موظفی دانش‌آموزان است و برای آنها تدریس می‌شود. دیگر راهکار مناسب گوشزد خطرات و عوامل ایجاد حوادث به دانش‌آموزان است. همچنین نقش دانش‌آموزان به عنوان سفیر سلامت در خانواده در پیشگیری از سوختگی، مهم است.

ایازی درباره مراکز درمان سوختگی در کشور نیز گفت: اکنون چندین مرکز سوختگی در کشور وجود دارد. برای مثال در تهران بیمارستان شهید مطهری و بیمارستان حضرت فاطمه (س) از مراکز سوختگی هستند. همچنین بعضی از بیمارستان‌ها بخشی مربوط به سوختگی دارند. در همین راستا یک بیمارستان نیز از سوی دانشگاه علوم پزشکی ایران در منطقه ۵ شهرداری تهران در حال ساخت است که به دلیل محدودیت اعتبارات، مراحل آن به کندی پیش می‌‌رود و چنانچه تکمیل شود، بخش زیادی از نیازهای تهران در این زمینه برطرف خواهد شد. دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیز با همکاری سازمان اوقاف در حال ساخت مرکزی در خیابان شهید مطهری است. همچنین بیمارستان‌‌ها و مراکز سوختگی در سراسر کشور ساخته شده است. در دانشگاه علوم پزشکی شیراز و اهواز نیز مراکز سوختگی خوبی به بهره‌‌برداری رسیده است. امیدواریم با ساخت و بهره‌‌برداری از مراکز در حال ساخت، بخشی از نیازهای مردم در این حوزه برطرف شود.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار