رئیس مرکز تحقیقات مسکن: دستگاههای تخصصی پایش آتشفشان دماوند در منطقه نصب میشوند
تهران (پانا) - رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با اعلام این مطلب که تا هفته آتی سازمانهای زمین شناسی، نقشهبرداری، مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی یکی از دستگاههای تخصصی خود را در منطقه پیشنهاد شده از سوی سازمان هواشناسی برای پایش آتشفشان دماوند نصب خواهند کرد از پیگیری تخصیص بودجه برای سال آتی از این طرح خبر داد.
به گزارش وزارت راه و شهرسازی، محمد شکرچیزاده رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی مجموعه اقدامهایی که آن مرکز در موضوع ایجاد سامانه پایش آتشفشان دماوند به عنوان دبیرخانه انجام داده و در دست انجام دارد را تشریح کرد و گفت: خوشبختانه مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی که مسئولیت کارگروه زلزله و مخاطرات زمین را دارد از مدتها قبل مطالعه و تمرکز روی این موضوع را در دستور کار خود قرار داد. در همین رابطه، نشست تخصصی را نیز مدتی قبل در مرکز داشتیم که به اطلاعات خوبی رسیدیم و این اطلاعات را به صورت عمومی در اختیار مردم قرار دادیم.
وی ادامه داد: همچنین در هفته گذشته، جلسه راهبردی تشکیل دادیم که در جلسه فوق، نمایندگان سازمانها و نهادهای مرتبط و برخی از نمایندگان مجلس در آن حضور بهم رساندند تا با مسائلی و موضوعهایی که وجود دارد آشنایی پیدا کنند.
شکرچیزاده ادامه داد: یک محل ایستگاه پایش آتشفشان دماوند از سوی سازمان هواشناسی برای این منظور پیشنهاد شده است که در هفته جاری ایستگاههای موجود را در آن منطقه نصب میکنیم. به همین منظور نیز مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی یکی از دستگاههای شتابنگار، سازمان نقشهبرداری دستگاه ارتفاع سنجی و همچنین سازمان هواشناسی دستگاههای تخصصی خود را در منطقه نصب میکنند.
رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با تاکید بر اینکه سامانه پایش در ابتدا با دستگاههای موجود و امکانات فعلی تجهیز میشود و در آینده گسترش خواهد یافت، خاطر نشان کرد: موسسه ژئوفیزیک، پژوهشگاه زلزله، سازمان زمینشناسی نیاز به دستگاههای مجهزتری نسبت به آنچه که امروزه به آن مجهزند دارند تا بتوانند اطلاعات دقیقتری را از وضع فعالیت آن منطقه در اختیار قرار بدهند. به همین خاطر نیز موضوع تخصیص بودجه در مجلس برای سال آتی به جد پیگیری خواهد شد.
سازمان زمینشناسی متولی اصلی پایش آتشفشان دماوند است
این مقام مسئول با اشاره به اینکه مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی کارهای ستادی و پشتیبانی را انجام میدهد و نقش دبیرخانه را برعهده دارد از سازمان زمینشناسی به عنوان متولی این موضوع نام برد و گفت: اطلاعات سازمانهای مختلف و مرتبط به طور منظم در اختیار سازمان زمینشناسی قرار میگیرد و آن زمانی که سازمان زمین شناسی بر اساس مطالعات و جمعبندی به این نتیجه رسید که حالت غیرعادی در زمین است با توجه به پیشبینی که از شدت کار خواهد داشت میتواند اعلام خطرهای لازم را به استانها، شهرها و آبادیهای مربوطه بدهد.
وی همچنین یادآور شد: بر اساس مطالعاتی که انجام شده است شهرهایی که اطراف منطقه هستند مثل تهران و شهرهای شمالی با خطرات مختلفی ممکن است مواجه باشند و هر کدام نیز دستورالعملهای خاص خود را دارند که در زمان لازم اطلاعرسانیهای مربوطه انجام میگیرد.
شکرچیزاده در بیان ضرورتهای تشکیل سامانه پایش و تخصیص بودجه مناسب برای انجام تحقیقات علمی در این زمینه، گفت: در کشورهای توسعه یافته از ابزار و تکنولوژیهای نو در زمینه پایش بهره میبرند و این کاری است که در آن کشورها از سالها قبل آغاز شده است.
وی افزود: ما در ایران با اینکه سازمانها و نهادهای مختلفمان از جمله سازمان زمینشناسی، سازمان نقشهبرداری، موسسه ژئوفیزیک، پژوهشگاه بینالمللی زلزله و مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی هر کدام به صورت مجزا دستگاههایی را برای انجام پایش آتشفشان دارند اما کنار هم قرار نگرفتهاند. این همگرایی و هم افزایی اتفاق نیفتاده است و اطلاعات کنار هم قرار نگرفتهاند که حتما باید اینکار انجام شود.
تلاش برای تخصیص بودجه مناسب به منظور پایش آتشفشان دماوند با همکاری مجلس
شکرچیزاده گفت: پیشبینی ما این است که ایستگاه اولیه را با دستگاههای اولیه مستقر کنیم و با توجه به اینکه اینکار بودجه قابل توجهی را نیز میخواهد بعدها بتوانیم بودجه سال لازم را در بودجه سال ۹۸ پیشبینی کنیم تا سازمانها و نهادهای مختلفی که در این کار دخیل هستند بتوانند با تخصیص بودجه و اعتبارات دستگاههای لازم را خریداری کنند و آرام آرام بتوانیم سامانه را گسترش و ایستگاههای پایش آتشفشان دماوند را توسعه دهیم.
ارسال دیدگاه