گزارش عملکرد ۶ماهه افشانی درصحن شورا
تهران (پانا) - شهردار سابق تهران در مراسم تکریم و قدردانی از عملکردش در صحن شورای شهر تهران گفت اولین اقدامی که انجام داده بازگشت آرامش به شهر و شهرداری بوده است.
محمد علی افشانی شهردار سابق تهران با حضور در صحن شورای شهر تهران با بیان این که انسان باید شاکر آن چیزی باشد که دارد و شاکر آن چه باشد که ندارد گفت: گاهی شما باید مسئولیتی داشته باشید و گاهی که نیز بار این مسئولیت از دوش شما برداشته میشود.
وی ادامه داد: با همکاری و هماهنگی شورای شهر تهران گامهای خوبی در شهر برداشته شد و از وزارت کشور نیز برای اطمینان به من متشکرم که پس از چند ساعت از انتخاب حکم من را صادر کردند.
شهردار تهران با اشاره به عملکرد ۶ ماهه خود گفت: این گزارش، گزارش عملکرد من تنها نیست، گزارش تمام کسانی است که در شهرداری در حال فعالیت هستند. اولین اقدامی که انجام دادم بازگشت آرامش به شهر بود.
شهردار سابق تهران اعلام کرد: بهرغم اوضاع سخت اقتصادی بدهی شهرداری به ۴ هزار و ۵۰۰ پیمانکاری که کمتر از ۱۰۰ میلیون تومان طلب از این نهاد داشتند، پرداخت شد. در مهرماه نیز ۱۴۹ میلیارد تومان طلب ما از دولت وصول شد و این یکی از گامهای تامین مالی برای شهرداری بود.
افشانی با اشاره به حوزه حمل و نقل عمومی نیز توضیح داد: ۶ کیلومتر از خط ۷ مترو تهران افتتاح شد و تا سال آینده ۵۰ کیلومتر و ۲۱ ایستگاه به بهرهبرداری میرسد. همچنین مناقصه ۶۳۰ واگن نیز امضا شده و عملیاتی میشود.
به گفته او ۵ هزار دوچرخه اشتراکی نیز در پایتخت در اختیار شهروندان قرار گرفت. شهردار سابق تهران در ادامه سخنان خود درباره پیگیری طلبهای شهرداری از نهادهای دیگر به ویژه سپاه پاسداران گفت: این کار را بدون خودنمایی انجام دادم. در اولین روزهای کاریام جلسهای با فرمانده کل سپاه داشتم و مدارک خود را به آنها ارائه کردم و در طی ۲۰ جلسه با آنها میزان طلب ما مشخص شد و اکنون کار در مرحله نهایی خود است.
او افزود: در دوره مسئولیت خودم چیزی جز رضای خداوند و حق مردم را در نظر نگرفتم و امروز شاکرم که این مسئولیت خطیر را واگذار میکنم چرا که انسان باید شاکر آن چیزی که خداوند برای وی رقم میزند. از اعتماد و پشتیبانی اعضای شورای شهر و رئیس جمهور قدردانی میکنم و از شخص وزیر کشور که چند ساعت پس از انتخاب من از سوی اعضای شورا حکمم را به عنوان شهردار امضا کرد، قدردانی میکنم.
افشانی ادامه داد: پس از انتخاب به عنوان شهردار از دفتر مقام معظم رهبری به جلسهای که مسائل اجتماعی در آن مطرح میشد، دعوت شدم که این مایه افتخار من است. پیام من هدایت شهر از طریق شورا و مدیران شهرداری در عمل بود که این موضوع هزینه زیادی برای بنده داشت.
شهردار سابق تهران گفت: موضوع شفافیت و سالمسازی محیط را در دستور کار قرار دادیم و در این راستا تمام قراردادهای بیش از ۲۵۰ میلیون تومان بر روی سایت شفافیت بارگذاری شد. همچنین برای اولین بار در مهرماه امسال ۶ ماهه گزارش عملکرد شهرداری در روزنامه رسمی منتشر شد.
افشانی ادامه داد: یکی از اقدامات خوبی که انجام شد ایجاد درآمد پایدار از طریق تصویب لایحه پایدار شهرداریها در دولت بود و این لایحه هماکنون در مجلس است و اگر نهایی شود گامی موثر در ایجاد ثبات در درآمدهای شهرداری است.
او در ادامه با بیان اینکه صحبت اصلی من به مسئله ای خارج از حوزه شورا و شهرداری برمیگردد، گفت: درباره قانون منع بکارگیری بازنشستگان با کمال تاسف باید بگویم، واقعیت پیگیری شورا و شهرداری با فریبکاری وارونه جلوه داده شد و در حالی که شورای شهر و شهردار برای اجرای صحیح قانون تاکید داشتند اما طرف مقابل بیان میکرد که شورا و شهرداری می خواهند قانون را سوراخ کنند. هیچ کس در شورای شهر و شهرداری با اجرای قانون منع بکارگیری بازنشستگان مخالفت نداشت. این قانون شامل شهرداری میشود اما شامل شخص شهردار نمیشود چراکه بر اساس قانون شهردار مستقل است و قانون آن مربوط به ۱۱۱ سال قبل است.
افشانی درباره نامهنگاری با وزارت کشور نیز توضیح داد: پس از اینکه به دنبال اجرای قانون شهرداری بودیم هر کس مصاحبه میکرد و به ویژه رادیو و تلویزیون هم به طور مداوم تبلیغات وسیع میکردند. تنها یک جا و آن هم در زمانیکه بسیاری در مجلس گفتند که اگر استفساریه برای همه شهرداران باشند، نمایندگان امضا نمیکنند من حاضر شدم استفساریه برای شهردار تهران انجام شود. در کمتر از ۳ ساعت ۱۴۰ نماینده استفساریه را امضا کردند.
شهردار سابق تهران گفت: در این زمان نمایندگان از جانب اصحاب ثروت و قدرت تحت فشار بودند و مقاومت نمایندگان مجلس شورای اسلامی و اعضای شورای شهر در مقابل صاحبان ثروت و قدرت ستودنی است.
افشانی قانون شهرداریها را مترقیترین قوانین کشور دانست که به نهادهای محلی و اجتماعی قدرت میدهد. او گفت: این قانون حاصل خونبهای مشروطه خواهان ایران است و در قانون پیشبینی شده است که شخصی که نمایندگان مردم انتخاب میکنند تابع قانون استخدام کشوری نباید باشد. آنهایی که با اجرای قانون شهرداریها برای شخص شهردار مخالفت کردند آخرین خبر را احاطه پایه یک تیر خلاص را به نهادهای اجتماعی و زدند و باید پاسخ دهند. این افراد به قوانین پیش از مشروطیت بازگشتند.
او گفت: تاسف دیگرم را هم اعلام میکنم و آن اینکه حداقل یک نفر حقوقدان را ندیدم که از نظر نمایندگان مردم دفاع کند و تعدادی از حقوقدانان هم به مجلس شورای اسلامی رفتند تا بیان کنند به چه دلیل نباید به قانون منع بکارگیری بازنشستگان به شهرداران تعمیم داده شود اما در کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی حرمت آنها حفظ نشد بلکه توپخانهای راه افتاد که به طور مدام دروغ شلیک میکرد.
ارسال دیدگاه