«غول بابا» ترکیبی از آیین و نمایش عروسکی است
تهران (پانا) - «غول بابا» نوشته مهدی سیمریز به کارگردانی مشترک مهدی سیمریز و محبوبه پاداش با استفاده از قصهای آشنا برای کودکان، آیین بومی خراسان را معرفی میکند.
به گزارش روابط عمومی بیست و پنجمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان، «غول بابا» که اقتباسی از داستان معروف جک و لوبیای سحرآمیز است و برای بسیاری از بچهها آشناست با فضایفولکلوریک خراسان همراه شده تا قشر کودک را به درست دیدن دنیای پیرامون ترغیب کند.
این قصه با ایجاد یکسری تغییرات، با فضای فولکلور خراسان آدابته شده است و آیینهای خراسانی چون گردو بازی و ... را معرفی میکند.در این اثر از چند فاکتور معرفی فرهنگ خراسانی استفاده شده که مهمترین آن گویش خراسانی، آیینهای خراسانی مثل بارانخواهی و بازیهای خراسانی چون گردو بازی است.
«غول بابا» کار تلفیقی از عروسک و بازیگر است. در این اثر سعی شده از عروسکهایی برای کاراکترهای غول، گاو و پسر بچه استفاده شود که حائز شرایط ویژهای باشند و ویژگی بصری کار را نیز تقویت کنند.
این نمایش دکور بسیار حجیم و بزرگی دارد که پر از رنگ و طراحی ویژه کودکانه است. البته عروسکها نیز با قابلیتهای حرکتی که دارند یکی دیگر از امتیازهای این اجرا به شمار میروند.
عروسک غول را سه عروسکگردان، عروسک گاو را دو عروسکگردان و عروسک فیروز را دو عروسکگردان حرکت میدهند. عروسک غول ابعاد ۲ متر و ۲۰ سانت دارد. جنس عروسکها از اسفنج هستند که با طراحی جذاب و کودکانه به یک شخصیت فانتزی تبدیل شدهاند.
از آنجاکه پسر بچه این نمایش، سعی دارد به همه چیز خوب نگاه کند، او دوست ندارد غول قصه بمیرد و بین غول و جک مشکلی بوجود آید مخاطبان آن هم با درست نگریستن آشنا میشوند. در حقیقت پیام مدنظر این نمایش، خوب نگاه کردن به دنیای پیرامون است. این نمایش به کودکان میآموزد که اگر دوستانه و با خوشبینی به اتفاقات نگاه کنیم با وقایع شیرینی و شادی مواجه میشویم.
طراحی لباس سه بازیگر نمایش کاملا با البسه محلی طراحی شده است و در حقیقت سیمریز و پاداش در این اثر با اشاره به آیین خراسانی نمایش را بومیسازی کردهاند.
این اثر علاوه بر نگاه به ادبیات داستانی کودک به ویژگیها و شرایط محلی و قومی نیز اشاره دارد. داستان درباره پسری است که قصه جک و لوبیای سحرآمیز را خیلی دوست دارد و بعد در عالم رویا به این دنیا سفر میکند و با حوادثی مواجه میشود که در تصور کودک بوده است. غول این نمایش به دنبال دوست میگردد و در زمانی که میخواهد با جک آشنا شود، جک به اشتباه درخت را قطع میکند و غول با فرود بر زمین روی گنبد خانه پیرزنی در خراسان میافتد. غول زندگی خود را با این زن تنها ادامه میدهد و پیروز که شخصیت اصلی است سعی دارد با کمک به غول، او را به ابرها برگرداند.
نمایش هیچگونه تغییری نخواهد داشت و مینا قهرمانی، فاطمه شیرزاده و زهرا ناوشی است و سید وحید حمیدزاده، سید مهدی وحیدی، سحر دستمرد، سحر حسن زاده، سودا حسن زاده وهانیه بنکداران عروسکگردانی این اثر را برعهده دارند.
بیست و پنجمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان با دبیری مریم کاظمی از ۲۹ آبان ماه تا ۴ آذرماه با میزبانی استان همدان برگزار میشود
ارسال دیدگاه