معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان اعلام کرد
دستورالعمل امریه سمنهای جوان تا پایان آبان ماه تدوین میشود
تهران (پانا) - معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان از تدوین دستورالعمل «امریه» اعضای سازمانهای مردم نهاد در توافق با ستاد کل نیروهای مسلح تا پایان آبان ماه خبر داد.
محمدمهدی تندگویان در نشست خبری امروز خود با اصحاب رسانه درباره امریه سازمانهای مردم نهاد حوزه جوانان توضیح داد: توافقی با ستاد کل نیروهای مسلح انجام شد که هر دو طرف باید به آن پایبند باشند. این توافقنامه به امضای وزیر ورزش و جوانان و سرلشگر باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح رسیده است.
معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان ادامه داد: در چند جلسه دستورالعمل اجرایی این توافق آماده شد و کار آن رو به اتمام است که در مورد امریه حوزه جوانان این توافق در دو بخش مربوط به ورزش و سازمانهای مردم نهاد اجرا میشود. در حوزه ورزش تعهداتی از سوی وزارتخانه پذیرفته شده اما هنوز در بخشی از آن به جمع بندی نرسیدهایم اما در حوزه تعهدات جوانان نیز در دو بخش اقداماتی باید انجام شود که یکی از آنها آموزشهای تخصصی به سربازان در رشتههای ورزشی است که این موضوع هم در حال انجام است.
تندگویان ادامه داد: بخش دیگری از این توافقنامه به آموزش مهارتهای زندگی به سربازان مربوط است که شامل آموزش مهارتهای حرفهای با زمینههای حقوقی، حسابداری و مالی و موضوعات خانواده برای جلوگیری از آسیبهای اجتماعی مثل طلاق و کنترل خشونت است.
وی خاطرنشان کرد: چندین بار از وزیر درخواست کردم تا این توافقنامه رسانهای شود و اکنون منتظر هستیم تا دستوالعمل اجرایی آن آماده شود و در ازای خدمات ارائه شده به جوانان تشکلهای مردم نهادی نیز که مورد تایید ما هستند از تسهیلات سربازی مثل امریه استفاده کنند. البته قرار است بر اساس این توافقنامه اعضای سازمانهای مردم نهاد ۶ ماه پایان خدمت خود را در قالب امریه در تشکلهای خود بگذرانند.
معاون ساماندهی امور جوانان با بیان اینکه بعد از ابلاغ این دستورالعمل حداقل از یک سال آینده اجرا میشود، تصریح کرد: در صورتی که در بخش ورزش نیز به جمعبندی برسیم قول داده شده است تا این دستورالعمل تا پایان آبان ماه آماده شود.
تندگویان همچنین به قانون منع بکارگیری بازنشستگان اشاره کرد و گفت: اگرچه صراحتی برای بکارگیری جوانان در این قانون وجود ندارد اما مدافع انتصاب جوانان به جای افراد بازنشسته هستیم. این در حالسیت که برخی از نهادهایی که اجرا کننده این قانون هستند از جوانان به عنوان افراد جایگزین استفاده نمیکنند. اگر قرار بود افرادی که سن بالایی دارند اما بازنشسته نیستند به جای افراد مشمول قانون انتخاب شوند دیگر نیازی به تغییر قانون منع بکارگیری بازنشستگان نداشتیم.
وی با بیان اینکه این قانون قرار است در بین جوانان امید ایجاد کند، گفت: به ازای تمام مشاغلی که شامل این قانون میشوند جوانانی با لیاقت و شایستگی وجود دارند. این در حالیست که در انتخاب چهار وزیری که اخیرا در دولت تغییر کردند نیز از جوانان استفاده نشده است. اگرچه به لحاظ قانونی نمیتوانم دخالت یا نظارتی در مورد عملکرد دستگاهها داشته باشم اما درخواستم از همه نهادها، قانونگذاران و مجلس، نظارت بر انجام قانون و انتصابات جایگزین است.
تندگویان در ادامه این نشست درباره سفر اخیر خود به سومین مجمع جوانان جهان اسلام توضیح داد: در این مجمع موضوعات مختلف حوزه جوانان که ابعاد بینالمللی داشته است پیگیری کردیم و اسناد مختلفی را به امضا رساندیم. تلاش معاونت جوانان برای مجمع اخیر در استانبول بعد از اجلاس باکو آغاز شده بود که اکنون تفاهمنامههایی بین معاونت جوانان و یونیسف و یونسکو به امضاء رسیده است.
وی با بیان اینکه ایران اکنون در کمیته بررسی آسیبهای اجتماعی عضو شده است، گفت: پیش از این در برخی از اجلاسها هیچ گاه حضور نداشتیم اما اکنون ایران توانسته است وضعیت خوبی به لحاظ حضور در این مجامع پیدا کند. از آنجایی که هزینههای برگزاری این اجلاسها از سوی کشور برگزار کننده پرداخت میشود هزینهای برای دولت به همراه نداشته و فقط باعث حضور بینالمللی ایران شده است.
تندگویان با بیان اینکه مشکل اصلی حوزه جوانان در بخش بینالملل نبود دیپلماسی مختص جوانان در این حوزه است، اظهار کرد: این موضوع در وزارت امور خارجه مغفول مانده است و در بسیاری از موارد به جای وجود یک اداره تخصصی در این زمینه برخی ادارات عمومی یا حقوقی پیگیر موضوعات جوانان میشوند.
وی با بیان اینکه وضع جوانان در وزارت امور خارجه بلاتکلیف است، گفت: مکاتباتی را با وزیر انجام دادیم و درخواست کردیم که یک نهاد تخصصی در امور بینالملل جوانان ایجاد شود تا از این طریق هم نظرات وزارت خارجه لحاظ شده و هم وزارت ورزش و جوانان به شکل تشکل یافته عمل کنند.
ارسال دیدگاه