آمادگی کامل ۲۸ دانشگاه علوم پزشکی مرزی کشور برای مراسم پیادهروی اربعین
تهران (پانا) - معاون بهداشت وزارت بهداشت از آمادگی کامل ۲۸ دانشگاه علوم پزشکی مرزی کشور در مراسم پیادهروی اربعین خبر داد و گفت ۹۷ آزمایشگاه تخصصی دانشگاههای علوم پزشکی در این مراسم فعال هستند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت بهداشت، علیرضا رئیسی درباره تمهیدات بهداشتی برای مراسم پیادهروی اربعین، گفت: یکی از دستگاههای متولی تامین امنیت سلامت زائران کربلا وزارت بهداشت است و امسال هم براساس تجربیات سالهای گذشته و بررسی مشکلات موجود در سالهای گذشته، برنامهریزیها از سه ماه گذشته صورت گرفت تا بتوانیم علاوه بر تامین سلامت زائران، سلامت خانواده آنها و ساکنان شهرهایشان را تامین کنیم.
معاون بهداشت وزارت بهداشت تعداد آزمایشگاههای فعال برای مراسم اربعین را ۹۷ آزمایشگاه اعلام کرد و با اشاره به آمادگی کامل میان آزمایشگاههای دانشگاههای علوم پزشکی کشور، گفت: ۲۸ دانشگاه علوم پزشکی و مرزی کشور به عنوان دانشگاههای معین و خط اول هستند و آموزشهای متعددی برای تیمهای بهداشتی و درمانی درباره روش گرفتن نمونه و ارسال آنها به آزمایشگاهها یا آزمایشگاههای تخصصیتر برای برسی بیشتر داده شده است.
رئیسی در ادامه با اشاره به هماهنگی بین گروههای هلال احمر، اورژانس کشور و معاونتهای بهداشت و درمان و سازمانهای مردم نهاد برای تامین امنیت سلامت زائران اربعین، گفت: ۴ کارگاه آموزشی در ارتباط با بیماریهای غیرواگیر در دانشگاههای علوم پزشکی مرزهای غربی کشور برگزار شده است و چندین جلسه آموزشی با مرکز پزشکی حج سازمان هلال احمر در زمینه بررسی وضعیت تشکیل شده است.
معاون بهداشت وزارت بهداشت افزود: جلسه ویدیو کنفرانس با نماینده وزارت بهداشت عراق در هفته گذشته به منظور بررسی و تبادل نظر مسائل و ملاحظات بهداشتی و همکاری برای تامین سلامت زائران اربعین، برگزار شد.
وی با بیان این که تیمهایی از مراکز بهداشت محیط برای مراسم پیادهروی اربعین اعزام شدهاند، گفت: این تیمها حدود ۳۳ تیم هستند و آموزشهای لازم برای حضور در منطقه به عنوان ناظران بخش بهداشت در مرز را دیدهاند و همچنین تیمهای بهداشتی کشورمان در کشور عراق نیز مستقر هستند.
معاون بهداشت با اشاره به برگزاری جلسات متعدد با مسئولان، کارشناسان و مدیران پایگاههای بهداشتی مرز غربی کشور، گفت: دانشگاههای علوم پزشکی اهواز، آبادان، کرمانشاه، بهبهان، شوشتر، دزفول و ایلام بهعنوان دانشگاههای مرزی کشور و دانشگاههای علوم پزشکی اردبیل، تبریز، ارومیه، خوی، کردستان و همدان به عنوان دانشگاههای معین و پشتیبان هستند و دانشگاه علوم پزشکی تهران هم در مراسم پیادهروی اربعین همکاری میکند.
رئیسی افزود: همچنین، نیروهای بهداشتی و درمانی در فرودگاه امام مستقر هستند تا افرادی که از مرز هوایی به کربلا میروند را از نظر بیماریهای واگیر و کنترل آن مورد بررسی قرار دهند.
معاون بهداشت در ادامه، با اشاره به ورود زائران افغانستان و پاکستان برای عزیمت به کربلا از مرزهای شرقی کشور و خروج آنها از مرزهای غربی کشور، گفت: برای این دسته از زائران برنامههای ویژهای به منظور کنترل بیماریهای واگیر و جلوگیری از انتشار آنها به کشور داریم و این افراد در طی مسیر مورد ارزیابیهای بهداشتی قرار میگیرند.
وی یکی از اقدامات جدید به منظور کنترل بیماریها در مراسم پیادهروی اربعین را شناسایی زائرانی که بیماری دارند بیان کرد و گفت: مشخصات این افراد در سامانه پرونده الکترونیک سلامت ثبت میشود تا از طریق سامانه، مراقبتهای لازم حتی بعد از ورود به کشور و شهر خود صورت گیرد.
ارسال دیدگاه