همفکری با سمن‌ها به نفع مدیریت شهری و مردم است

همدان (پانا) - رئیس شورای اسلامی شهر همدان، سازمان های مردم نهاد را به عنوان حلقه وصل بین مردم، ادارات و نهادهای دولتی دانست و گفت: تعامل و همفکری با سمن ها به نفع مدیریت شهری و مردم است.

کد مطلب: ۸۶۱۱۱۱
لینک کوتاه کپی شد
همفکری با سمن‌ها به نفع مدیریت شهری و مردم است

کامران گردان در صحن شورا که با حضور فعالان مدنی و هنرمندان پیرامون جلوگیری از ساخت و ساز در عرصه عمارت تاریخی نور مهال تشکیل شد، اظهار کرد: نهادهای مردمی و سمن‌ها که جمعیتی نمونه از شهروندان هستند، با نیروی انسانی متخصص و دغدغه‌مند می‌توانند ظرفیت مطلوبی برای دستگاه‌های اجرایی ایجاد کنند.

به گفته وی تعدد و تنوع وظایف شهرداری‌ها، این مجموعه را ناگزیر به استفاده از نظرات آحاد مردم در تمام حوزه‌های فکری و اجرایی در بخش‌های مختلف و تخصص‌های متنوع کرده است.

گردان بیان کرد: امروزه مشارکت مردم در مأموریت‌های دستگاه‌ها به عنوان یکی از امتیازات برای هر نهاد محسوب می‌شود؛ بنابراین مدیرانی که به مشارکت مردم در امور اعتقاد دارند، دارای موفقیت‌ها و توفیق بیشتر در کار هستند.

وی با تأکید بر اینکه سازمان‌های مردم نهاد در تمام حوزه‌های جامعه فعال بوده و به روش‌های مختلف اثرگذاری داشته‌اند، افزود: رویکرد فرهنگی به عنوان اصلی‌ترین مبحث مطرح است که نگاه نرم‌افزاری و عمیق به مسائل وجود دارد.

رئیس شورای اسلامی شهر همدان، کسب موفقیت در اجرای پروژه‌های شهری را در سایه مشارکت سمن‌ها دانست و ادامه داد: به طور قطع این مهم، رضایت اجتماعی مردم را به دنبال خواهد داشت.

گردان گفت: در گذشته شهرداری‌ها با دیدگاه صرفاً سخت‌افزاری فقط به ارائه خدمات و اجرای پروژه‌های عمرانی می‌پرداختند؛ اما امروزه این روند با توجه به پیچیده شدن مدیریت در شهرها و نقش فرهنگ در شهرسازی و معماری تغییر کرده و از رویکرد خدماتی عمرانی به اجتماعی فرهنگی گرایش پیدا کرده است.

وی یادآور شد: تعامل و همفکری بیشتر با سمن‌ها روند بهبود در کارایی شهرداری و شورا را به همراه خواهد داشت و این همفکری موجب حل مشکلات و مسائل شهر است.

گردان با بیان اینکه در شورای شهر کارهای مفیدی از جمله توجه به نام‌گذاری‌ها، مناسبت‌های ملی و مذهبی و احیای بافت‌های تاریخی صورت گرفته است، اظهار کرد: در زمینه نه به پلاستیک نیز پویشی به راه افتاد، به گونه‌ای که هم‌ اکنون در شورای شهر و شهرداری بطری‌های آب معدنی پلاستیکی حذف شده‌ است و این موضوع در ادارات دیگر هم قابل تعمیم خواهد بود.

وی گفت: شورای چهارم و پنجم برای جلوگیری از اغتشاشات بصری و ایجاد نشاط اجتماعی حداکثر توان خود را به کار گرفته تا در هر زمینه، یک قدم جلوتر باشیم.

* بادامی‌نجات: فعالان مدنی مطالبه‌گری را ادامه دهند

نایب رئیس شورای اسلامی شهر همدان هم با اشاره به اینکه شورای پنجم جزو شوراهایی بوده که بیشترین ارتباط را با تشکل‌های غیردولتی داشته است، گفت: صدای فعالان مدنی به منظور حفظ عمارت تاریخی نورمهال بسیار بلندتر بوده و تمام تلاش‌های آنها بازتاب کشوری داشته است که امیدواریم ادامه یابد.

حمید بادامی‌نجات ورود فعالان مدنی و اجتماعی در تمام محورهای شهر را اثرگذار دانست و از آنان درخواست کرد به عنوان صدای مردم، مطالبه‌گری را ادامه دهند.

در ادامه رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی شهر همدان نیز گفت: فعالان مدنی باید انگیزه داشته باشند تا در حوزه مدیریت شهری عکس العمل نشان دهند.

رضوان سلماسی افزود: اماکن تاریخی همچون عمارت نورمهال به عنوان سرمایه‌های اجتماعی استان به توسعه گردشگری گره خورده‌اند که باید این سرمایه‌ها را به عنوان میراث استان و حتی کشور حفظ کنیم.

وی با اشاره به اینکه عمارت نورمهال، از سطح استانی فراتر رفته و تبدیل به مسأله‌ای ملی شده است، بیان کرد: لازم است سایر متولیان شهر نیز وارد عمل شده و از جنبه‌های مختلف اعمال قدرت کنند تا بتوانیم به همراه هم ضمن حفظ حق و حقوق مالک، این بنای تاریخی ارزشمند را نیز حفظ کنیم.

سلماسی اعلام کرد: شورای شهر همدان، جامعه مدنی را در راستای حفظ اماکن تاریخی و فرهنگی استان همراهی خواهد کرد.

*قراباغی: ضرورت رفع دغدغه مردم در حوزه میراث فرهنگی

رئیس کمیسیون اقتصاد، سرمایه‌گذاری و گردشگری شورای اسلامی شهر همدان هم با تأکید بر اینکه تخریب آثار واجد ارزش یا ساخت و ساز در حریم آنها نگران کننده است، از فعالان مدنی درخواست کرد مطالبه گری بجا را سرلوحه کار خود قرار دهند که به طور قطع شورای شهر هم همراهی می‌کند.

حسین قراباغی با بیان اینکه پاسخگویی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان برای کم‌کاری در این حوزه ضرورت دارد، بیان کرد: رفع مشکلات و دغدغه مردم در حوزه میراث فرهنگی نیازمند اقدامات کوششی است.

وی اظهار کرد: انتظار می‌رود میراث فرهنگی استان اختصاص بودجه‌ برای خرید و تملک خانه‌های تاریخی و واجد ارزش از جمله خانه نراقی‌ها را از اداره بازآفرینی وزارت راه‌و شهرسازی پیگیری کند.

*کاوسی‌امید: ضرورت جلوگیری از ساخت و ساز در عرصه نورمهال

رئیس کمیسیون برنامه، ‎بودجه و مالی شورای اسلامی شهر همدان هم با اشاره به جلوگیری از ساخت و ساز در عرصه عمارت تاریخی نور مهال، گفت: تفکر اسلامی بر این مبناست که باید تمامی گنجینه‌های فرهنگی، هنری و معماری حفظ شوند.

اکبر کاوسی‌امید با مهم خواندن اینکه نباید در این زمینه تصمیمات عجولانه گرفته شود از فعالان مدنی درخواست کرد برای جلوگیری از ساخت و ساز در عرصه عمارت تاریخی نورمهال شهر همدان جریان‌سازی صحیح صورت گیرد زیرا این عمارت یکی از بهترین اماکن گردشگری استان است.

وی افزود: عمارت نورمهال واقع در منطقه‌ای است که بهترین آب و هوا را دارد و باید به گردشگران معرفی شود تا برای شهر همدان درآمدزایی داشته باشد.

کاوسی‌امید اظهار کرد: ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، حکم حکومتی است که بر مبنای رهنمودهای رهبر انقلاب باید تمام نهادها در این زمینه ورود کنند تا این فرهنگ به صورت عمومی در جامعه اشاعه یابد.

وی همچنین با تأکید بر نظارت دقیق‌تر شهرداری بر کیفیت آسفالت، گفت: سیاست‌های شورای شهر همدان باید در زمان‌بندی مناسب اعمال مدیریت شود.

رئیس کمیسیون خدمات شهری، حمل‌ونقل و ترافیک شورای اسلامی شهر همدان نیز گفت: متولی میراث فرهنگی این شهر، اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی است که کم‌ترین بودجه را دارد و این موضوع به این تخریب‌ها دامن می‌زند.

علی فتحی بر جلوگیری از تخریب یا ساخت و ساز در عرصه بناهای تاریخی و واجد ارزش همچون عمارت تاریخی نورمهال تأکید کرد.

*نوراله‌زاده: ضرورت حفظ جایگاه واقعی شورا

رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر همدان هم با تأکید بر ضرورت حفظ جایگاه واقعی شورا، گفت: بر اساس مذاکرات مجلس در زمان تصویب قانون تأسیس سازمان بازرسی کل کشور، این سازمان امکان ورود به مصوبات شورای اسلامی شهر و روستا و مجلس را ندارد؛ این مهم به این دلیل است که شوراها باید قدرت تصمیم‌گیری و جسارت برای رفع مشکلات شهری را داشته باشند.

نرگس نوراله‌زاده افزود: در غیر این صورت شوراها نمی‌توانند با در نظر گرفتن حرفه و صلاح شهر برای رفع مشکلات تصمیم گیری کنند.

* صوفی: تعریف ریز پروژه‌های شهری برای شفاف‌سازی عملکرد

شهردار همدان نیز در ادامه صحن شورا با تأکید بر اینکه از دوباره کاری‌ها پرهیز می‌کنیم، گفت: امسال از شهریور ماه جلسات کمیسیون بودجه آغاز شده است که تصمیم داریم تمامی پروژه‌های مورد نیاز شهری در قالب ریز پروژه‌ها همراه با برآورد هزینه و... تعریف شوند تا به صورت شفاف‌تر پاسخگوی عملکرد شهرداری باشیم.

عباس صوفی اظهار کرد: اجرای پروژه جمع آوری آب‌های سطحی یکی از نیازهای حیاتی مردم محسوب می‌شود که جزو اولویت پروژه‌های شهری قرار گرفته است.

صوفی همچنین از حضور سفرای اتریش (نماینده اتحادیه اروپا) و سوئیس در روزهای ۱۸ و ۱۹ مهرماه جاری به شهر همدان خبر داد.

* قدردانی از همراهی شورای شهر همدان

حسین زندی‌صادق، روزنامه نگار و فعال اجتماعی استان همدان هم در این نشست ضمن قدردانی از حمایت شورای شهر همدان برای جلوگیری از ساخت و ساز در عرصه عمارت تاریخی نور مهال، گفت: این همراهی یک سرمایه محسوب می‌شود که امیدواریم پیگیری اعضای شورای شهر برای قطعی شدن وضعیت این عمارت تاریخی تداوم یابد.

وی با تأکید بر اینکه مطالبه‌گری یکی از رسالت‌های فعالان مدنی است، بیان کرد: خواسته فعالان مدنی این است تا در مرحله نخست حفظ منافع مردم و آیندگان و همچنین مالک لحاظ شود.

اشرف منطقی، فعال محیط زیست و شهروند برگزیده اقشار سال ۹۷ هم با بیان اینکه نبود ماکت برای معرفی داشته‌های شهر همدان به عنوان باغ شهر و پایتخت تاریخ و تمدن ایران به آیندگان احساس می‌شود، ابراز امیدواری کرد روزی برسد که شهری آباد و آزاد و سرشار از دغدغه فرهنگی داشته باشیم.

گفتنی است در جمع فعالان مدنی حاضر در صحن شورای اسلامی شهر همدان، حضور حسن گوهرپور (روزنامه نگار و شاعر)، رضا جمشیدیان (آهنگساز)، مریم رازانی (بازیگر) و علی‌اصغر طاهری (خواننده) به چشم می‌خورد.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار