۵ استان دارای بیشترین آمار کاهش بارش در ۶ ماهه اول امسال
نواحی شمال، جنوب و جنوبشرق کشور درگیر خشکسالی شدید و بسیارشدید هستند
تهران (پانا) - طبق اعلام سازمان هواشناسی استانهای هرمزگان، سیستان و بلوچستان، گیلان، کرمان و گلستان دارای بیشترین کاهش بارش در نیمه اول سال جاری نسبت به نرمال بلندمدت خود بودهاند.
طبق بررسی دادههای ثبت شده از ۱ فروردین تا ۳۱ شهریور ۱۳۹۷ مجموع بارش کل کشور ۸/۷۰ میلیمتر به ثبت رسیده است که در مقایسه با مدت مشابه در بلندمدت (۷/۶۶ میلیمتر) ۲/۶ درصد کاهش و در مقایسه با دوره مشابه در سال گذشته (۵/۵۷میلیمتر) ۲/۲۳ درصد افزایش داشته است.
میزان بارش در ۶ ماه اول سال ۱۳۹۷ نسبت به بلندمدت در ۱۷ استان (یزد، ایلام، همدان، اصفهان، مرکزی، قم، کرمانشاه، سمنان، خراسان جنوبی، لرستان، خوزستان، کردستان، آذربایجان غربی، زنجان، کهگیلویهوبویراحمد، تهران و آذربایجانشرقی) افزایش داشته است.
میزان بارش در ۶ ماه اول سال جاری در ۱۰ استان (هرمزگان، سیستان و بلوچستان، گیلان، کرمان، گلستان، مازندران، خراسانشمالی، بوشهر، فارس و اردبیل) کاهش داشته است.
همچنین میزان بارش در ۴ استان (البرز، قزوین، چهارمحالوبختیاری و خراسانرضوی) درحد نرمال بوده است و نسبت به سال ۱۳۹۶ در این بازه زمانی ۱۹ استان با افزایش بارش و ۶ استان با کاهش بارش مواجه بودهاند و ۶ استان نیز بارش نرمالی داشتند.
درصد تغییر بارش در استانها
استانهای هرمزگان، سیستان و بلوچستان، گیلان، کرمان و گلستان دارای بیشترین کاهش بارش در نیمه اول سال ۱۳۹۷ نسبت به نرمال بلندمدت خود بودهاند.
طی شش ماه اول سال ۱۳۹۷ به غیر از اردیبهشت ماه که کاهش ۶/۰ درجه سانتیگرادی نسبت به بلندمدت داشت، بقیه ماهها با افزایش دما نسبت به بلندمدت خود مواجهه بودهاند.
براساس شاخص ۶ ماهه SPEI (ارزیابی شاخص بارش) منتهی به پایان شهریور۱۳۹۷، در مجموع حدود ۶/۸۰ درصد از مساحت کشور با درجات مختلف خشکسالی کوتاه مدت مواجه بودهاند که شدت خشکسالی در ۳/۲۵ درصد آن شدید و بسیار شدید بوده است. نواحی شمال، جنوب و جنوبشرق کشور درگیر خشکسالی شدید و بسیارشدید بودهاند.
پهنهبندی خشکسالی هواشناسی در حوضههای آبریز
ارسال دیدگاه