مدیر دفتر اکوسیستم‌های تالابی سازمان حفاظت محیط زیست کشور:

اکوسیستم بی‌نظیر شورابیل فدای گردشگری شد

اردبیل (پانا) - مدیر دفتر اکوسیستم های تالابی سازمان حفاظت محیط زیست کشور گفت: دریاچه شورابیل در اردبیل که دارای اکوسیستم طبیعی بی نظیر بود در سالیان گذشته فدای ایجاد محیط گردشگری در این دریاچه شد.

کد مطلب: ۸۵۸۶۵۹
لینک کوتاه کپی شد
اکوسیستم بی‌نظیر شورابیل فدای گردشگری شد

مسعود باقرزاده کریمی در نشست برنامه ریزی اجرای برنامه‌های مدیریت جامع تالاب‌های کشور در سرعین افزود: اوایل دهه 70 برای اینکه یک محیط گردشگری در شورابیل ایجاد شود، اکوسیستم این تالاب که یک سایت مهم برای گذران پرندگان مهاجر بود از بین رفت.
وی بیان کرد: با جاری کردن آب رودخانه بالیخلو چای شاهد یخ بستن شورابیل در زمستان بوده و دیگر از پرندگان مهاجر کمیاب در این دریاچه خبری نیست ضمن اینکه نسل میگوی موجود در این دریاچه نیز از بین رفت و این نتیجه عدم درک صحیح مسئولان وقت از اکوسیستم بی نظیر شورابیل بود.
وی اظهار داشت: اگر آن زمان مسئولان دنبال جاذبه آبی بودند همین بالیخلو چای می‌توانست سایت های متنوع تفریحی ایجاد کند نه اینکه به شورابیل بی نظیر آن زمان دست زده و اکوسیستم آن را نابود می کردند.
وی تاکید کرد که نگاه سرمایه‌گرایی و سرمایه داری دشمن نگرش و منطق زیست محیطی است و باید در تغییر این نگرش تلاش کرد.
مدیر کل محیط زیست استان نیز در این نشست با بیان اینکه 2 تالاب کم نظیر' نئور' و 'میل مغان' در حال ثبت تالاب های بین المللی قرار دارند، افزود: بزودی تالاب میل مغان در کنوانسیون بیت المللی رامسر ثبت خواهد شد.

محمد خداپرست تصریح کرد: استان اردبیل بواسطه وجود مناطق تحت حفاظت و شکار ممنوع ، چشم‌اندازهای طبیعی و بکر دارای جایگاه ویژه ‌ای در کشور می باشد.
وی با اشاره به وجود مهره داران در پنج رده به تعداد 375 گونه در استان اردبیل گفت: 30 درصد تنوع زیستی مهره داران کشور در این استان وجود دارد.
به گفته وی ، استان اردبیل دارای 257 گونه پرندگان، 46 گونه پستاندار، 29 گونه خزنده، 7 گونه دوزیستان و 18 گونه آبزیان و ماهیان است.
مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان اظهار داشت: از نظر گیاهی نیز حدود هزار و 200 گونه انواع گیاهان رویشی در این استان شناسایی شده که 400 گونه آن گیاهان دارویی و 98 گونه آن بومی بوده و 19 گونه در معرض تهدید و خطر است.
خداپرست اظهار داشت: اثر طبیعی ملی سبلان، اثر طبیعی ملی غار یخگان، منطقه حفاظت شده مغان، منطقه حفاظت شده آق داغ خلخال و منطقه حفاظت شده نئور در مجموع با بیش از 140 هزار هکتار از مساحت کل استان اردبیل مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست می باشد.
وی با اشاره به اینکه مساحت کل مناطق شکار ممنوع در استان اردبیل 310 هزار هکتار است، بیان کرد: 17.5 درصد مساحت استان مناطق شکار ممنوع است.
مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان اضافه کرد: دریاچه شکار ممنوع شورابیل، مناطق شکار ممنوع هفت کیلومتری نوار مرزی، منطقه شکار ممنوع گندیمن، منطقه شکار ممنوع مشکول و منطقه شکار ممنوع انزان، منطقه شکار ممنوع خروسلو و منطقه شکار ممنوع گیلارلو از جمله آنهاست.
وی ایجاد دبیرخانه مدیریت زیست بومی تالاب های استان ، تهیه فایل رقومی و نقشه تالاب ها، تهیه بانک اطلاعاتی تالاب ها، تهیه شناسنامه تالاب ها ، آنالیز مستمر پارامترهای آلاینده تالاب ها ، استقرار سیستم پایش آنلاین در تالاب میل مغان و پیگیری اتصال آن به شبکه پایش آنلاین تالاب های کشور، مطالعه مدیریت جامع دریاچه نئور به منظور احیا و حفاظت پایدار دریاچه از سال 92 و اجرای طرح پایلوت احیای آن از سال 96 و معرفی تالاب میل مغان به سایت رامسر برای بین المللی شدن را از جمله اقدامات مهم اداره کل محیط زیست استان عنوان کرد.

نشست برنامه ریزی اجرای برنامه های مدیریت جامع تالاب های کشور با حضور بیش از 50 نفر از کارشناسان کشور به مدت سه روز در سرعین برگزار می شود.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار