در راستای حفظ محیط زیست
قرارداد تولید برق از بزرگترین مرکز دفن زباله تهران بهزودی امضا میشود
تهران (پانا) - با اتمام طرح مطالعاتی تولید برق از بزرگترین مرکز دفن زباله استان تهران که طی تفاهمنامه 3 جانبهای میان صندوق ذخیره کارکنان شهرداری تهران، سازمان مدیریت پسماند و کنسرسیوم کرهای KRC به اجرا رسید و پروژه آماده امضای قرارداد است.
به گزارش روابط عمومی موسسه صندوق ذخیره کارکنان شهرداری تهران، اجرای طرح مطالعاتی پروژه از سوی شرکت گنجینه آتیه کیش از شرکتهای تابعه صندوق ذخیره و کنسرسیوم کرهای یک سال طول کشیده است و با پایان بررسیهای حقوقی پیش نویس قرارداد، آماده امضا از سوی طرفین قرارداد است.
این قرارداد میان سازمان مدیریت پسماند، سازمان سرمایهگذاری و مشارکتهای مردمی شهرداری تهران و کنسرسیوم کرهای KRC بهزودی به امضا میرسد.
مرکز دفن زبالههای تهران در منطقه آرادکوه در کیلومتر ۲۳ جاده قدیم تهران- قم در جنوب شهر کهریزک قرارداد، مساحت منطقه دفن زباله حدود ۱۰۰ هکتار بوده و از ۴۰ سال قبل دفن زبالههای تهران و شهرکهای اطراف در آن آغاز شده است. در عین حال لازم است آنچه در زمین دفن میشود، مدیریت شده و کمترین خسارت را به محیط زیست وارد کند.
از عوارض لندفیل یا دفن بهداشتی زباله تولید و انتشار برخی گازها از جمله سولفید هیدروژن و متان و همچنین نشر شیرابه است که با اجرای پروژه، انتشار گاز سولفید هیدروژن و بوی بد آن کاهش یافته و شیرابه موجود نیز در یک چرخه دائمی برای تولید گاز متان به درون زباله تزریق میشود تا از ورود عناصر آلاینده به آبهای زیرزمینی جلوگیری کرده و باعث تولید گاز متان بیشتری شود و قابلیت بهرهبرداری و سوددهی طرح افزایش یابد.
تولید برق از گاز متان یکی از مهمترین و اقتصادیترین شکلهای بهرهبرداری از لندفیل است و میتوان به مدت ۲۰ سال از فضای موجود تا ظرفیت ۴۰ مگاوات ساعت برق تولید کرد.
بر اساس ارزیابیهای اقتصادی، اجرای این طرح نیازمند ۱۳۰ میلیون دلار سرمایهگذاری معادل ۱۸ هزار میلیارد تومان است که تماما از طریق کنسرسیوم کرهای تامین خواهد شد.
با توجه به اینکه شهرداری تهران به عنوان صاحب گاز متان تولیدی شناخته میشود، قرارداد به صورت BOO بین شهرداری تهران و کنسرسیوم کرهای منعقد میشود و درآمد قابل توجهی را از فروش نهایی برق و همچنین درآمد ناشی از فروش اعتبار کربنی سازمان ملل خواهد داشت.
ارسال دیدگاه