وزیر علوم در نشست روسای دانشگاههای کشور
آییننامه ارتقای اعضای هیأت علمی با محوریت صنعت و جامعه بازنگری شد
تهران (پانا) - وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت با محوریت صنعت و جامعه آییننامه ارتقای اعضای هیأت علمی بازنگری شد و این بازنگری برای تأثیرگذاری اعضای هیأت علمی در صنعت و جامعه صورت گرفته و در سال تحصیلی جدید به دانشگاهها ابلاغ میشود.
به گزارش روابط عمومی وزارت علوم، منصور غلامی در در نشست رؤسای دانشگاهها، مراکز آموزش عالی، پژوهشگاهها و پارکهای علم وفناوری سراسر کشور که در دانشگاه علم وصنعت در حال برگزاری است، اظهار کرد: در حوزه دانشگاهها با حداقل انتظارات آماده حداکثر همکاری هستیم. در مقاطع مختلف زمانی با مسئولان نشستهایی برای خدمت به جامعه، مردم و نظام داشتهایم و به نتایج امیدوارکنندهای نایل شدهایم تا آسایش، رفاه، اشتغال، سربلندی و ارتقای جایگاه کشورمان در حوزههای مختلف را شاهد باشیم.
وی با بیان اینکه در حوزههای مختلف فعالیتهای آموزش عالی، سه بخش مهم را در حوزه مدیریت مورد توجه قرار دادهایم، تصریح کرد: در حوزه پژوهش و فناوری تلاشمان آن است که رویکرد گستردهتری نسبت به سالهای گذشته درباره حضور مراکز علمی و تحقیقاتی در سطح جامعه داشته باشیم.
وزیر علوم افزود: در موضوع آییننامه ارتقای اعضای هیأت علمی تغییراتی را برای تأثیرگذاری بیشتر فعالیت اعضای هیأت علمی در حوزه صنعت و جامعه ایجاد کردهایم که این تغییرات در رابطه با فعالیتهای پژوهشی در حال انجام است که امیدواریم در سال تحصیلی جدید در دانشگاهها اجرایی شود.
غلامی با اشاره به اینکه با وزارتخانهها و نهادهای مختلف فعالیتهای مشترکی را آغاز کردهایم، یادآور شد: سازمان حفاظت محیط زیست به صورت کنسرسیوم با حضور چند دانشگاه به چالشهای پیشروی سازمان حفاظت محیط زیست میپردازد؛ همکاری دانشگاهها با این سازمانها بسیاری از نگرانیها را در این حوزه برطرف خواهد کرد و برای آینده نیز راهکارهایی را تعریف کند.
وی تصریح کرد: همچنین با وزارت نفت نیز در زمینه اکتشافات و ساخت تجهیزات همکاریهای گستردهای داشتهایم؛ برخی از دانشگاههایی که با وزارت نفت همکاری میکنند از دانشگاههای شهرستان هستند که نشان دهنده ظرفیت و پتانسیل بالای دانشگاههای شهرستانها است.
وزیر علوم درباره فعالیت پارکهای علم و فناوری گفت: هماکنون ۴۳ پارک علم و فناوری در کشور فعال هستند که حمایتهای برنامهای و پشتیبانی از سوی وزارت علوم از پارکها میشود و در بودجه سال گذشته نیز نگاه مثبتی به پارکهای علم و فناوری شده و امیدواریم امسال با تخصیص کامل این بودجه پارکها بتوانند از آن بهره لازم را ببرند.
وی افزود: ۱۹۳ مرکز رشد در پارکهای علم و فناوری مشغول فعالیت هستند که در حوزه حمایت از شرکتها کارهای خوبی انجام میدهند؛ اعضای هیأت علمی، دانشجویان بهویژه دانشجویان تحصیلات تکمیلی در این مجموعهها فعالیتهای مفیدی انجام میدهند.
غلامی خاطرنشان کرد: بیش از ۴هزار شرکت دانشبنیان در کشور مشغول فعالیت هستند که برخی از آنها رشد خیلی سریعی داشتهاند. برای یک اشتغال پایدار در شرکتهای دانش بنیان مبلغ ۵۰ میلیون تومان سرمایه نیاز است در حالی که در صنایع معمولاً حدود ۶ برابر نیاز به سرمایهگذاری است.
وزیر علوم به حوزه پژوهش اشاره کرد و گفت: در حوزه پژوهش زمینههای مختلف علمی را حمایت میکنیم. در حوزه روابط بینالملل، حفظ جایگاه کشورمان در تولیدات علمی در سطح جهانی یکی از اهداف و برنامههای وزارت علوم است که برای آن تلاش میکنیم.
به گفته غلامی، یکی از مسائلی که در سال جاری به آن بیشتر خواهیم پرداخت «ساماندهی آموزش عالی» است؛ بیش از ۲۸۰۰ واحد آموزشی در سطح کشور داشتیم که در شرایط فعلی این تعداد نزدیک به ۲ هزار واحد آموزشی در کشور رسیده است.
وی با اشاره به اینکه اجرای طرح ساماندهی آموزش عالی کشور هم در برنامه ششم توسعه و هم شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوب و تکلیف شده است، بیان کرد: بر این اساس، بررسی عناوین دروس، محتوای دروس، سرفصلها و جایگزینی دروس جدید به جای دروس قدیمی در این ساماندهی انجام شده است. همچنین در موضوع ساماندهی منطقهبندی برای تنظیم مدیریت صورتگرفته و مطالعات زیادی بر روی دانشگاهها و مأموریتگرا کردن آنها در سطح ملی، منطقه و بینالمللی صورت گرفته است و امیدواریم در آینده نزدیک بتوانیم این طرح را برای بررسی، اعلام نظر و اجرا در سطح دانشگاههای کشور ارائه کنیم.
وزیر علوم خاطرنشان کرد: گسترش کمی مراکز آموزش عالی باعث شده بود بودجه بین مجموعههایی توزیع شود که بعضاً برخی از آنها رشد نداشتند؛ لذا یکی از اهداف ساماندهی آموزش عالی آن است که ارتباط بین دانشگاههای کوچک و بزرگ را در سطح استانها و کشور تقویت کنیم.
وی افزود: هدف آن است که در آینده دانشگاههای مقتدر با واحدهای وابسته توانمند در سطح مناطق مختلف استانها داشته باشیم و امیدواریم با حمایتهای دولت و مجلس شورای اسلامی شاهد عملیاتی شدن آن در آینده نزدیک باشیم.
غلامی در ادامه به موضوع اشتغالپذیری دانشآموختگان دانشگاهها اشاره کرد و گفت: دانشآموختگان بسیاری داریم که به دلیل نگاهها و رویکردهای گذشته در عرصه اشتغال خیلی موفق نبودهاند؛ بر این اساس در سال گذشته برنامه طرح اشتغالپذیری دانشآموختگان دانشگاهها را در حوزههای مختلف آغاز کردهایم؛ یکی از زمینههای امید که در جوانان میتوانیم ایجاد کنیم این است که افق شغلی آنها را در جامعه روشن کنیم.
وی خاطرنشان کرد: دانشگاهها با محدودیتهای مالی و پشتیبانی مواجه بودهاند و مدیریت جدی و دقیق همکاران باعث شده در سال گذشته علیرغم مشکلاتی که با آن مواجه بودند، مجموعه دانشگاهها علاوه بر وظایف آموزشی بسیار خوب عمل کردهاند و خود را برای سال تحصیلی جدید آماده میکنند و امیدواریم درآینده پیش رو به ویژه در تنظیم اعتبارات و لایجه بودجه سال ۹۸ مسئولان و دولت حمایت ویژهای از دانشگاهها داشته باشند.
ارسال دیدگاه