در جشن رونمایی «تا هفت خانه آنورتر» مطرح شد؛
صابر ابر: این یک کتاب آشپزی نیست؛ کتابیست در ستایش مادران ایران
تهران (پانا) - پروژه «تا هفت خانه آنورتر» باحضور صابر ابردر باغ کتاب تهران به صورت رسمی رونمایی شد.
به گزارش روابط عمومی شهرکتاب مرکزی، پروژه «تا هفت خانه آنورتر» در باغ کتاب تهران به صورت رسمی رونمایی شد. این مراسم با حضور صابر ابر پدیدآوردنده و مدیر هنری پروژه، تعدادی از هنرمندان سرشناس کشور و جمعی از مادربزرگهای همراه در پروژه برپا و با استقبال پرشور علاقهمندان و هنردوستان روبرو شد.
در این مراسم ابتدا صابر ابر به صورت مختصر به تشریح پروژه «تا هفت خانه آنورتر» پرداخت و گفت: «در این پروژه ۱۰۰ مادربزرگ از شهرها و روستاهای مختلف ایران انتخاب شدند تا به بهانه آشپزی، روایت و قصه خود را از زندگی و نسلشان بازگو کنند. بیش از هزاران فرم مشارکت برای پروژه ارسال شد که متأسفانه ما به دلیل تامین هزینههای پروژه از سرمایه شخصی نمیتوانستیم سراغ تمام آنها برویم؛ در نتیجه سعی کردیم مادربزرگهایی را از نقاط مختلف ایران انتخاب کنیم. در مجموع به ۳۰ شهر و روستای ایران در ۱۴ استان سفر کردیم.»
صابر ابر با اشاره به دستاوردهای این پروژه عنوان کرد: «تا هفت خانه آنورتر، سه خروجی خواهد داشت که شامل یک کتاب مصورِ دو زبانه (فارسی و انگلیسی)، یک مستند سریالی که طی سفرهای پروژه از تکتک مادربزرگها تهیه شده و بهصورت یک بسته فرهنگی در سه دیویدی ارائه خواهد شد و همچنین یک تور نمایشگاهی خواهد بود. این تور در تاریخ هفتم مهرماه از تهران آغاز و سپس در شهرهایی چون اصفهان، شیراز و... برگزار میشود.»
صابر ابر با بیان اینکه کتاب «تا هفت خانه آنورتر»، بیش از آنکه درباره آشپزی باشد، در ستایش مادران و زنان ایرانی است، اضافه کرد: «در نمایشگاه پیش رو، ۱۰۰ تکه از آشپزخانه ۱۰۰ مادربزرگ که ارتباطی مستقیم با زندگی شخصی آنها داشته و به پروژه اهدا شده، چیده خواهد شد. در کنار هر تکه، کتاب تک نسخه (Limited Edition) همان مادربزرگ با جلد چاپ سیلک و صحافی دستی چهره مادربزرگ همراه با دستدوزی زنان سرپرست خانوار قرار میگیرد و کتابی مصور از این تکهها نیز در نمایشگاه ارائه میشود. بخشی از عواید این پروژه به زنان سرپرست خانوار تعلق خواهد گرفت. در حال حاضر مشغول مذاکره با چندین خیریه مرتبط با این امر هستیم و پس از مشخص شدن خیریه حتماً روند آن اطلاعرسانی خواهد شد.»
در ادامه مراسم احترام برومند، هنرمند پیشکسوت روی صحنه حاضر شد و یادداشتی کوتاه درباره نوهاش و تجربه شخصی خود از جایگاه مادر و مادربزرگ بودن، خواند.
صابر ابر در انتها با بیان اینکه آشپزی، یکی از بزرگترین هنرهای جهان است و بهانه اصلی این معاشرتها بوده، افزود: «این کتاب به ما یادآوری میکند که میشود تنها شد. یادمان باشد تعداد بسیار زیادی مادر و مادربزرگ در آسایشگاهها هستند که باید حواسمان به آنها باشد. عمری آنها کنارمان بودهاند، حالا ما باید کنارشان باشیم.»
در این مراسم هنرمندانی همچون لیلی گلستان، ابراهیم حقیقی، باران کوثری، احمد پوری، بهمن فرمانآرا، بهرام دهقانی، خسرو دهقان، مریم زندی، سحر دولتشاهی، حبیب رضایی، امیر جدیدی، بیتا فرهی، پانتهآ پناهیها، هانیه توسلی، ستاره اسکندری و… حضور داشتند.
اثر جدید صابر ابر کارگردان، نویسنده و بازیگر صاحبنام تئاتر و سینما با نام «تا هفتخانه آنورتر» که به تازگی منتشر شده است از سهشنبه ۲۰ شهریور، همزمان در شهرکتابهای سراسر ایران به فروش میرسد. لازم به ذکر است تمامی این کتابها توسط این هنرمند امضا شده و این اثر تنها در شهرکتابها بهطور انحصاری قابل دسترس است.
همچنین مراسمی با حضور «صابر ابر» به بهانه انتشار «تا هفت خانه آنور تر» دوشنبه ۱۹ شهریور در شهرکتاب مرکزی ساعت ۱۹:۰۰ برگزار میشود که علاقهمندان میتوانند در این مراسم شرکت کنند.
«تا هفت خانه آنورتر» که بر اساس طرح مشترک صابر ابر و آرش صادقی اجرا شده، به روایت زندگی مادربزرگهایی از گوشه و کنار ایران و با تأکید بر آشپزی ایرانی میپردازد. برای این پروژه ۱۰۰ مادربزرگ از اقوام مختلف ایرانی و شهرهای گوناگون، برای آشپزی و معرفی یک غذای بومی انتخاب شدند. اما آشپزی تنها هدف این پروژه نبوده؛ بلکه بهانهای برای پرداختن به فرهنگ، آداب و رسوم اصیل خانوادههای ایرانی و پاسداشت مقام مادربزرگ بوده است. از میان ۱۰۰ مادربزرگی که تصاویرشان ثبت و ضبط شد، روایت ۲۰ نفر در فیلمهایی مستقل و به صورت سریالی به نمایش در خواهد آمد. در این فیلمها، گفتوگوهایی با مادربزرگها هنگام طبخ غذا صورت گرفته و در کنار آشپزی، درباره خانه و کاشانه، علایق، سلایق، خاطرات و عواطفشان نیز صحبتهایی به میان آمده است.
ارسال دیدگاه