گلایه والدین گلستانی از پرداخت هزینه در زمان ثبتنام
گرگان (پانا) - در حالیکه همواره تأکید مسئولان بر این است اخذ هرگونه وجه در زمان ثبتنام به غیر از هزینه بیمه و کتب درسی ممنوع است اما همچنان شاهد اخذ هزینههایی از سوی برخی مدیران مدارس دولتی هستیم.
با توجه به روزهای پایانی شهریور و نزدیک شدن به آغاز سال تحصیلی جدید یکی از دغدغههای اصلی خانوادهها، ثبتنام فرزندان و اخذ هزینههایی که به اجبار تحت عنوان کمکهای مردمی از سوی برخی مدیران مدارس در زمان ثبتنام اخذ میشود است.
با توجه به مشکلات اقتصادی جامعه در سالهای اخیر به خصوص در چند ماه گذشته اخذ هزینههای چند ۱۰۰ هزار تومانی از سوی برخی مدیران برای بسیاری از والدین امکانپذیر نیست با این وجود در حالیکه همواره تأکید مسوولان بر این است اخذ هرگونه وجه در زمان ثبتنام به غیر از هزینه بیمه و کتب درسی ممنوع است اما همچنان شاهد اخذ هزینههایی از سوی برخی مدیران مدارس دولتی هستیم.
در همین رابطه یک شهروند گرگانی با ابراز نارضایتی از وجههایی که تحت عنوان کمکهای مردمی از سوی برخی مدیران مدارس دولتی در زمان ثبتنام اخذ میشود در گفتگو با خبرنگار فارس از گرگان اظهار کرد: زمانی که از کلمه کمکهای مردمی استفاده میشود یعنی چنین کمکهایی اختیاری است و هیچگونه اجباری در آن وجود ندارد اما متأسفانه برخی مدیران مدارس دولتی تا زمانی که والدین این مبالغ را واریز نکنند حاضر به ثبتنام دانشآموزان نمیشوند.
علی صادقی تصریح کرد: زمانی که برای ثبتنام فرزندم در پایه هفتم به یکی از مدارس دولتی سطح گرگان مراجعه کردم مدیر مدرسه درخواست ۱۳۰ هزارتومان کرد و تا زمانی که این مبلغ پرداخت نشد حتی حاضر به توضیحاتی در خصوص شرایط ثبتنام فرزندم نشد.
وی ادامه داد: مدیر مدرسه در پاسخ به این سؤال که چرا چنین مبالغی در یک مدرسه دولتی اخذ میشود گفت آموزش و پرورش بودجه کافی در اختیار مدیران مدارس برای هزینههای جاری قرار نمیدهد و ما مجبور هستیم برای هزینههایی از جمله آب، برق و گاز از والدین درخواست کمک کنیم.
این شهروند گرگانی افزود: برای من جای سؤال است که چرا ردیف بودجه و اعتبار ویژهای برای مدارس کشور، مکانی که تربیت نسل آینده را به عهده دارد تعریف نمیشود و این هزینهها باید به دوش خانوادهها باشد.
صادقی خاطرنشان کرد: با وجود افزایش مخارج زندگی در چند ماه گذشته، پرداخت هزینه در زمان ثبتنام فرزندان و مخارج جانبی دیگر در آغاز سال تحصیلی جدید عرصه را بر بسیاری از خانوادهها تنگ کرده است.
*ناکافی بودن سرانه مدارس برای هر دانش آموز گلستانی
رئیس اداره ارزیابی عملکرد و رسیدگی به شکایات اداره کل آموزش و پرورش گلستان در خصوص اخذ هزینه بابت ثبتنام دانش آموزان که در برخی مدارس دولتی مشاهده میشود، گفت: هزینههایی که والدین در زمان ثبتنام مجبور به پرداخت آن هستند شامل بیمه و کتب درسی میشود در غیر این صورت اخذ هر گونه وجه در زمان ثبتنام ممنوع است.
قربان طاشی با بیان اینکه کمکهای مردمی جدای از هزینه بیمه و کتب درسی است، افزود: در پرداخت چنین کمکهایی هیچ اجباری نیست و خانوادهها در صورت تمایل میتوانند مبالغی را برای برنامههای کیفیتبخشی مدارس پرداخت کنند.
وی بیان کرد: متأسفانه در چند سال گذشته هزینه سرانه دانش آموزی که در اختیار مدیران مدارس قرار میگیرد کاهش یافته است تا جایی که سال گذشته برای ۳۴۸ هزار دانش آموزی که در سطح گلستان تحصیل میکنند مبلغی کمتر از ۵۰۰ میلیون تومان تحت عنوان هزینه سرانه دانش آموزی اختصاص یافت و در شهریور سال جار نیز ۶۰۰ میلیون تومان برای هزینههای مدارس استان واریز شده است در واقع به ازای هر یک دانش آموز در طول سال مبلغی معادل ۲ هزار تومان واریز میشود.
رئیس اداره ارزیابی عملکرد و رسیدگی به شکایات اداره کل آموزش و پرورش گلستان خاطر نشان کرد: این بودجهها کفاف هزینههای مدارس در طی سال را نمیدهد و مدیران مدارس با توجه به شرایط چارهای جز درخواست کمکهای مردمی از سوی والدین ندارند با این وجود این کمکها باید کاملأ اختیاری باشد و اگر مدیری به اجبار هزینهای از خانوادهها درخواست کند حتما آن مبلغ به خانواده پرداخت خواهد شد.
*والدین در هنگام پرداخت هزینه ثبتنام، رسید دریافت کنند
رئیس اداره نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت گلستان نیز در خصوص اقدامات این سازمان در فصل ثبتنام دانش آموزان در گفتگو با خبرنگار فارس از گرگان اظهار کرد: هم زمان با شروع فصل ثبتنام در باب رسیدگی به دغدغههای مردم از دوم تیر ماه تا یازدهم مرداد ماه سال جاری از ۱۶۳ مدرسه دولتی و غیردولتی تحت عنوان اخذ شهریه در زمان ثبتنام در قالب طرح نظارتی بازدید به عمل آمد و در این ۱۶۳ مورد اخذ هزینهها به صورت شفاف در بنرهایی در مدارس نصب شده بود.
علیاصغر اصغری تصریح کرد: در مدارس دولتی هزینههایی هم چون بیمه، کتب درسی و نشریههای آموزشی وجود دارد که باید والدین پرداخت کنند اما برخی مدیران مدارس جدای از هزینه ثبتنام انتظار کمکهای مردمی آن هم به اجبار از سوی والدین دارند که این امر قابل پیگیری است اگر چه این مدیران چنین هزینههایی را در مدارس صرف امورات عمرانی میکنند اما باید این کمکها اختیاری باشد.
وی ادامه داد: زمانی که خانوادهها در زمان ثبتنام با پرداخت شهریه اجباری تحت عنوان کمکهای مردمی مواجه شدند حتمأ درخواست رسید از مدیر مدرسه داشته باشند و این رسید را به سازمان بازرسی و نظارت ارائه دهند تا پیگردهای قانونی انجام شود.
رئیس اداره بازرسی و نظارت سازمان صنعت، معدن و تجارت گلستان خاطر نشان کرد: اگر مدیران در مدارس دولتی مبالغی را غیرقانونی از والدین درخواست کنند حکم انفصال خدمت از ۶ ماه تا یک سال برای آنها صادر خواهد شد و در مدارس غیردولتی جرایم نقدی سنگین برای مدیران متخلف در نظر گرفته میشود.
براساس این گزارش، اگر چه ناکافی بودن اعتبارات برای هزینههای مدارس موجب شده تا برخی مدیران برای پوشش هزینههای جاری مدارس کمکهایی از والدین درخواست کنند اما در این میان باید به وضعیت معیشتی و اقتصادی مردم نیز توجه کرد چرا که در شرایط اقتصاد کنونی کشور پرداخت هزینههای لازم برای تحصیل دانش آموزان از جمله تهیه لوازمالتحریر، هزینه لباس فرم مدارس، سرویس مدارس و دهها هزینه جانبی دیگر از عهده بسیاری از خانوادهها خارج است، امید آن است که مسوولان توجه ویژهای به نهاد آموزش و پرورش که در واقع یکی از نهادهای مهم و آیندهساز کشور محسوب میشود، داشته باشند.
ارسال دیدگاه