داریوش مهرجویی: دوست دارم دوباره در سینمای کودک و نوجوان فیلم بسازم
تهران (پانا) - داریوش مهرجویی در پیامی به مناسبت آغاز به کار سی و یکمین جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان، این رویداد را در زمینه نمایش فیلمهای کوتاه فعال و پویا دانست و از علاقه خود به فیلمسازی دوباره در سینمای کودک و نوجوان سخن گفت.
به گزارش ستاد ارتباطات و اطلاع رسانی سی و یکمین جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان، داریوش مهرجویی نویسنده و کارگردان سینما به بهانه آغاز به کار سی و یکمین جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان به این رویداد بین المللی پیام داد. در متن این پیام که در کتاب مرور ۳۰ سال سینمای کودک و نوجوان چاپ شده، آمده است:
«قدمت سینمای کودک و نوجوان در ایران به چند دهه پیش باز میگردد و البته به دوران فعالیت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، یکی از سازمانهایی که از سالهای پیش از انقلاب در این زمینه فیلم تولید کرده و در اوایل راهاندازی، آثار بسیار خوبی ارائه کرده است. سینماگران زیادی برای کانون فیلم ساختهاند و این سازمان در آن سالها بسیار پر تکاپو و فعال بوده و در زمینه چاپ کتابهای کودکان، فیلمهای سینمایی مربوط به این گروه سنی، همچنین انتشار نوار موزیکهای کودکان اقدامات فرهنگی خوبی داشته است. در واقع فیلمسازان برجستهای نظیر زنده یاد«عباس کیارستمی» از دل کانون برخاستهاند و به کمک این سازمان توانستهاند آثار بلند خود را بسازند. من کارم را با سینمای کودک و نوجوان شروع نکردم، اما در سالهای اول پس از انقلاب فیلمی برای کانون ساختم که بعد از ۵ سال در جشنواره فیلمهای کودکان و نوجوانان به نمایش درآمد. در سال ۱۳۶۴.
در آن دوره، جشنواره فیلمهای کودکان و نوجوانان به عنوان بخشی از جشنواره فیلم فجر محسوب میشد و پس از پنج، شش دوره به صورت مجزا برگزار شد. کار من «مدرسهای که میرفتیم» بود؛ فیلمی که مخاطب خاص خودش را داشت و با تأخیری چند ساله به نمایش درآمد. بر اساس داستان «حیاط پشتی مدرسه عدل آفاق».
بعدها در حوزه کودک و نوجوان فیلم دیگری به نام «شیرک» ساختم که در جشنواره فیلمهای کودکان و نوجوانان حضور داشت. باید بگویم این جشنواره مسیر خوبی برای فیلمسازان است. دوست دارم دوباره در این حوزه فیلم بسازم،اما تاکنون فرصتی به دست نیامده است.
حالا سیستم سینمای هنری و فستیوالی نسبت به سالهای قبل از انقلاب دگرگون شده است، اما انگار سینمای هنری ناپدید شده و به جای آن فیلمهای سرگرمکننده ساخته میشود. در این میان جشنواره کودکان و نوجوانان در زمینه نمایش فیلمهای کوتاه فعال است و آثار خوبی را از کشورهای خارجی به نمایش درمیآورد. نحوه نمایش آثار شرکتکننده خوب و منظم است و همچنان در حال پیشرفت هستند؛ امیدوارم که به همین شکل ادامه دهند و بهتر شوند.»
سی و یکمین جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان به دبیری علیرضا رضاداد تا ۱۴ شهریور ۹۷ در شهر اصفهان در حال برگزاری است.
ارسال دیدگاه