استاندار خراسان جنوبی مطرح کرد:
لزوم توجه ویژه به پاکسازی سیستم های تجاری ایران و افغانستان از کالاهای بی کیفیت
بیرجند (پانا) - استاندار خراسان جنوبی با اشاره به اینکه ایران باید بداند که رقبای وی در بازار افغانستان فعالیت می کنند ، اظهار کرد: به این دلیل باید ایران و حتی افغانستان به این موضوع توجه داشته باشند که کیفیت کالاهای صادراتی خود را افزایش دهند تا کالا مورد توجه مشتریان قرار گیرد.
محمد مهدی مروج الشریعه استاندار خراسان جنوبی عصر امروز در نشست بخش خصوصی و اعضای اتاق بازرگانی استان با دکتر عبد البصیر سالنگی والی ولایت فراه افغانستان برگزار شد ، ضمن تشکر از حضور وی در استان گفت:پایه گذاری تصمیمات مهم برای توسعه روابط ایران و افغانستان از ثمرات مهم این سفر است.
مروج الشریعه با استقبال از پیشنهاد مسئول صنعت و معدن و تجارت ولایت فراه مبنی بر تشکیل کمیته مشترک تجاری میان ولایت فراه و خراسان جنوبی ، تصریح کرد: اگر این کمیته راه اندازی شود ، مشکلاتی از قبیل مسائل حقوقی تجار و رانندگان که گاها با مشکلات ورود و خروج مواجه می شوند ، مرتفع خواهد شد و نیز مسائل گمرکی تسهیل خواهد شد.
استاندار خراسان جنوبی ادامه داد:مهمترین مسئله موجود در بین تجارتهای دو کشور، ایجاد محصولات مشترک است که مورد غفلت قرار گرفته است و اگر به این مهم اهتمام شود، هم محصولات مشترک رشد خواهد کرد و هم هر دو طرف ، شاهد منافع مشترک و خوبی خواهند بود.
وی با اشاره به اینکه برای هر کاری باید زیرساختی وجود داشته باشد ، گفت: وجود دانشگاه بیرجند به عنوان دانشگاه تحلیل گر افغانستان و نیز وجود دانشجویان و دانش آموزان افغانی در خراسان جنوبی، میتوانند نقطه های عطفی برای تسهیل امور زیر ساختی باشند.
مروج الشریعه از وجود کالاهای بی کیفیت در بازارهای مرزی گلایه کرد و گفت: باید ایران و حتی افغانستان به این موضوع توجه داشته باشند که کیفیت کالاهای صادراتی خود را افزایش دهند تا کالا مورد توجه مشتریان قرار گیرد و در رقابت با رقبای خارجی ، کالاهای مذکور ، قابل مقایسه باشند.
استاندار خراسان جنوبی اظهار کرد:وجود بازارچه ها و ترمینال های مرزی از جمله یزدان و دوکوهانه که به ترتیب محل تبادل دام و انرژی هستند ، ظرفیت های تجارتی را افزایش می دهد.
همچنین علیرضا خامه زر عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی بیرجند در این جلسه از کم بودن زمان ویزای رانندگان و تجار انتقاد کرد وگفت: اگر بخواهیم تجارت را گسترش دهیم ، می بایست این مشکلات مرتفع شوند تا زمینه همکاری ها گسترش یابد.
عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی بیرجند اظهار کرد: در حال حاضر ظرفیت ترانزیت در مرزهای استان مغفول مانده است و انتظار داریم تا ویزاهای ارائه شده به رانندگان و تجار از مدت سه ماه به شش ماه یا یک سال افزایش یابد.
خامه زر گفت: در حال حاضر ۵۰ درصد کالاها از لحاظ وزنی و ۳۵ آنها از لحاظ اعتباری از طریق پایانه مرزی ماهیرود به افغانستان روانه می شوند .
وی در پایان از والی ایالت فراه افغانستان خواست تا زمینه های تسهیل تجارت را مابین دو کشور فراهم کند.
ارسال دیدگاه