معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم خبر داد
الزام اعضای هیأت علمی جوان به گذراندن دورههای تخصصی از سال آینده
تهران (پانا) - معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم گفت از سال آینده اعضای هیأت علمی جوان کشور باید حداقل ۶ ماه دورههای تخصصی مربوط به دروسی که خواندهاند را بگذرانند؛ این دورهها به صورت نیمه وقت و یا تمام وقت خواهد بود و برای تغییر شرایط استخدامی آنان الزامآور است.
به گزارش روابط عمومی وزارت علوم، مسعود برومند در نشست هماندیشی معاونان پژوهشی و فناوری دانشگاهها درباره اجرای طرح «ستاپ» اظهار کرد: در حال آمادهسازی طرح پایلوت سازوکار تخصیص اعتبار بودجههای پژوهشی هستیم و امیدواریم که از اول مهرماه سال جاری اجرایی شود و طی چهار هفته آینده نخستین ویرایش این طرح به دانشگاهها و مراکز پژوهشی ارسال خواهد شد.
وی تصریح کرد: در چارچوب این طرح در تمامی حوزههای علوم انسانی، فنی و مهندسی، کشاورزی، علوم پایه و هنر عمده نیازهای کشور را به صورت فراخوان اعلام میکنند و اعضای هیأت علمی برای رفع این نیازها گرنت علمی دریافت خواهند کرد.
برومند افزود: هدف نهایی این طرح آن است که اعضای هیأت علمی دانشگاهها در سال ۱۳۹۸، یکی از ظرفیتهای دانشجویان تحصیلات تکمیلی خود را به گرفتن گرنت از بیرون دانشگاهها اختصاص دهند.
به گفته وی توسعه کارآفرینی، مراکز رشد و پارکهای علم و فناوری از برنامههای معاونت پژوهش و فناوری وزارت علوم است و در این راستا تمرکز بر کیفیت اجرای فعالیتهای کارآفرینی امری مهم است و این کیفیت باید به شدت ارتقا یابد.
برومند عنوان کرد: هم اکنون دستاوردهای خوبی در دانشگاهها، مراکز پژوهشی و پارکهای علم و فناوری کسب شده، اما نیازمند یک جهش وسیع هستیم.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تمرکز بر چالشهای ملی کشور به خصوص چالشهای زیست محیطی را مهم توصیف کرد.
وی با اشاره به جایگاه ارتباط دانشگاه با جامعه و صنعت عنوان کرد: باید بستری فراهم شود تا اعضای هیأت علمی در همه حوزههای تخصصی خود بتوانند ارتباط دقیق و مستمری با بخش ها، دستگاهها و سازمانهای مربوطه خود داشته باشند.
برومند درخصوص اجرای طرحهای تحقیقاتی صنعتی عنوان کرد: اکنون نیازمند ارتقای سطح کیفیت اجرا هستیم؛ به عبارتی پروژههای موفق باید افزایش یابد و با کیفیت بسیار بالا اجرا شود. در این راستا نیازمند مدیران تحقیقاتی هستیم که آموزشهای لازم را دیده باشند.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم خاطرنشان کرد: تمرکز بر برنامه محور کردن فعالیتهای پژوهشی از دیگر اولویتهای وزارت علوم است چرا که نباید فعالیتهای پژوهشی بر اساس وظایف روزمره دنبال شود.
وی افزود: در حوزه معاونت پژوهش و فناوری وزارت علوم باید عمده فعالیتها بر اساس پروژه تعریف و تحت سیستم کنترل پروژه قرار گیرد.
برومند بر تمرکز دانشگاهها بر مزیتهای منطقهای تأکید کرد و گفت: هر دانشگاهی در منطقه خود مأموریتهای خاص خود را دارد و موظف است که مزیتها، فرصتها و تهدیدهای منطقه خود را مشخص کرده و تمامی اولویتها و برنامههای خود را در راستای تبدیل تهدیدها به فرصتها و از بین بردن ضعفها و ارتقای قوتهای خود بررسی کند.
وی «شکلگیری تیمهای پژوهشی» را مهم ارزیابی کرد و افزود: چالشهایی که امروزه در کشور با آنها روبهرو هستیم، نسبت به گذشته متفاوتتر شده و برای رفع آنها نیازمند بهرهمندی از فناوریهای گوناگون و تیمهای تخصصی هستیم.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم تصریح کرد: یکی از نیازهای امروز وزارت علوم ایجاد نظام آماری متمرکز است که اکنون با همکاری با سایر معاونتهای وزارت علوم مقرر شده یک نظام آماری جامع طراحی شود تا بتوانیم اطلاعات خود را با استفاده از وبسرویسها جمعآوری کنیم.
ارسال دیدگاه