دانشبنیانها یکساله ۵۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات گرفتند
تهران (پانا) - طبق آمار منتشره از سوی بانک مرکزی طی یکسال گذشته (خرداد ۹۶ تا خرداد ۹۷) بیش از ۵۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات به شرکتهای دانشبنیان پرداخت شده است.
به گزارش پژوهشکده پولی و بانکی، از چندین سال پیش در ایران با توجه به اهمیت فناوری و شرکتهای دانشبنیان، قوانین بالادستی خوبی در حوزه مالیات، بیمه، قوانین گمرکی و ... برای حمایت از شرکتهای دانشبنیان و فناور در کشور وضع شد. مسئولین و مقامات بلندپایه کشور نیز در سخنرانیهای خود بر اهمیت شرکتهای دانشبنیان تاکید کردهاند.
بر اساس افق برنامه ۲۰ ساله کشور یعنی تا پایان سال ۱۴۰۴، مقرر شده که بیش از ۵۰ هزار شرکت دانشبنیان در کشور فعال شوند؛ با این حال آمار موجود شرکتهای دانشبنیان، نشان از فاصله زیاد تا هدفگذاری در این برنامه دارد.
از آنجایی که شرکت دانشبنیان، شرکت یا موسسه خصوصی یا تعاونی است که به منظور همافزایی علم و ثروت، توسعه اقتصاد دانشمحور، تحقق اهداف علمی و اقتصادی (شامل گسترش و کاربرد اختراع و نوآوری) و تجاری سازی نتایج تحقیق و توسعه (شامل طراحی و تولید کالا و خدمات) در حوزه فناوریهای برتر و با ارزش افزوده فراوان به ویژه در تولید نرم افزار مربوط تشکیل میشود که در همین راستا، تامین مالی طرحهای این شرکت ها و حمایت مالی از آنها از جمله مباحثی است که بر عهده سیستم بانکی کشور گذاشته شده است.
در همین راستا، بانک مرکزی میزان کل تسهیلات پرداختی به شرکتهای دانشبنیان توسط شبکه بانکی کشور از خرداد ۹۶ تا خرداد ۹۷ را اعلام کرد که براساس این گزارش، طی یکسال گذشته ۵۰۰۸۴.۴ میلیاردریال تسهیلات از سوی کل سیستم بانکی به شرکتهای دانشبنیان پرداخت شده است.
براین اساس، بیشترین میزان تسهیلات پرداختی به شرکتهای دانشبنیان در خرداد ۹۷ به میزان ۷۴۳۹ میلیارد ریال و کمترین در شهریور ماه ۹۶ با رقم ۲۲۰۸.۱ میلیارد ریال انجام شده که افزایش ۵۱۳۶.۷ میلیارد ریالی داشته است.
همچنین به ترتیب طبق بررسی تسهیلات پرداختی به این شرکتها در ۱۲ ماه گذشته، میزان پرداختی تسهیلات با نوسان همراه بوده و در دوماه پایانی یعنی خرداد و اردیبهشت روند افزایشی داشته است.
ارسال دیدگاه