اردوگاه باهنر متعلق به فرهنگیان است

تهران (پانا) - در نظام سختگیر آموزشی مدارس چه حسی زیباتر از اردو رفتن برای دانش‌آموزان وجود دارد؟ پلک‌های زیادی شب‌ها از ذوق اردوهای مدرسه به خواب نرفته‌اند. زمان‌هایی که از نظم مدرسه جدا می‌شوی و رها، می‌توانی خوش بگذرانی. بازی از آنجا آغاز می‌شود که باید ابتدا اتاق فکری شکل داد که چگونه می‌توان افکار مردم را برای حرفی که می‌خواهی بزنی جلب کنی و آنچه را می‌خواهی برای‌شان با آب‌وتاب تعریف کنی.

کد مطلب: ۸۴۰۹۵۵
لینک کوتاه کپی شد
اردوگاه باهنر متعلق به فرهنگیان است

به گزارش روزنامه اعتماد اگر اتاق فکر به‌درستی عمل کند راه‌های تاثیرگذار را خوب می‌شناسد، مثلا می‌توان برای جلب‌توجه بیشتر با آنچه مردم خاطره دارند، بازی کرد. اردوگاه شهید باهنر سال‌هاست که میزبان دانش‌آموزان در رده‌های مختلف از شهرهای متفاوت بوده، شهرهای دور و نزدیک به پایتخت که خاطراتی برای دانش‌آموزانی رقم‌زده که هنوز با یادآوری‌اش لبخندی بر لب‌شان می‌نشیند. در ادامه بازی پشت‌پرده خبر می‌رسد که آموزش‌وپرورش با بولدوزر تاریخ شیرین دوران مدرسه را نابود کرده. بی‌شک لبخندت به تلخی می‌زند و حس کینه‌ای از مسبب آن بر دلت می‌نشیند. درحالی که اگر اخبار درست به دستت برسد و دستان پشت پرده نباشند، متوجه می‌شوی که مهره بازی پشت‌پرده‌ای بوده‌ای که هیچ روایت واقعی به تو نداده است.

ماجرای فروش اردوگاه شهید باهنر از کجا شروع شد؟

بیش از هر قشری دیگر فرهنگیان و معلمان هستند که با حمیدرضا حاجی‌بابایی، وزیر آموزش‌وپرورش دوران محمود احمدی‌نژاد به سبب سیاست‌های پیش‌گرفته شده او و سختی‌های زندگی‌شان آشنایی دارند. وزیر سابقی که اکنون در پنجمین دوره نمایندگی مجلس خود است و در سوابقش عضو هیات‌رییسه و رییس فراکسیون فرهنگیان مجلس را دارد. شخصی که با توجه به سابقه اجرایی‌اش نقش اساسی در سیاست‌های آموزشی و رفاهی فرهنگیان و دانش‌آموزان کشور داشته است. حال حاجی بابایی تصمیم می‌گیرد در نامه‌ای به حسن روحانی رییس‌جمهوری از تخلفی بزرگ پرده‌برداری کند. حمیدرضا حاجی‌بابایی در نامه‌ خود در جایگاه رییس فراکسیون فرهنگیان مجلس می‌نویسد: «مطلع شدیم، آموزش‌وپرورش اردوگاه شهید باهنر تهران را به ثمن بخس (یک‌سوم قیمت) در قالب اجاره به‌شرط تملیک در اسفندماه ۱۳۹۵، به فروش رسانده‌اند.» در این نامه ابزار نگرانی می‌کند که «با توجه به نقش حیاتی این اردوگاه آموزشی و فرهنگی در تعلیم و تربیت، بهره‌برداری مستمر از آن توسط دانش‌آموزان و فرهنگیان، این اقدام آموزش‌وپرورش موجب جریحه‌دار شدن احساسات خانواده بزرگ فرهنگیان کشور می‌شود و تبعات گسترده‌ای را به دنبال دارد.» برخورد قاطع با مسببان این موضوع درخواست دیگری است که حاجی‌بابایی در نامه خود از رییس‌جمهور بر آن تاکید کرده است. این خبر بازخورد و واکنش‌های فراوانی در میان مردم داشت و فرصتی ایجاد شد تا باری دیگر پرونده فعالیت حاجی بابایی در زمان وزارت او بازخوانی شود.

تعداد محدودی از واگذاری‌های حاجی بابایی

در زمان وزارت حاجی بابایی دبیرستان مروی، از قدیمی‌ترین مدارس تهران تخلیه و به موقوفه مروی واگذار شد. حاجی بابایی نه در هیات دولت و نه بعد از آن به این مصوبه اعتراض نکرد و با عاملیت زکریا یازرلو، مدیرکل وقت آموزش‌وپرورش تهران، این مدرسه تخلیه و تحویل موقوفه مروی شد. صدای معلم نشریه مرتبط به فرهنگیان خبر داده بود که شانزده هزار میلیارد تومان ارزش خالص ١٦٧ آموزشکده‌هایی بود که در سال ٩٠ در زمان حاجی‌بابایی از آموزش‌وپرورش جداشده است. در استان آذربایجان شرقی و در زمان وزارت حاجی‌بابایی دانشسرای دخترانه شهید باهنر، بخشی از مدرسه راهنمایی و زمین پشت مدرسه دبیرستان بزرگ آشتاب، مدرسه شهید رجایی، مدرسه فرخی، مدرسه قیام به حوزه علمیه واگذارشده‌اند. صدای معلم در گزارشی‌ این چند مورد را افشا کرده و در ادامه از فرهنگیان سراسر کشور درخواست کرده چنان چه اموال یا املاکی از آموزش‌وپرورش در زمان وزارت حاجی‌بابایی واگذار شده‌اند را به این رسانه اطلاع‌رسانی کنند. حاجی‌بابایی بر چه اساس یا منطقی این دست‌ودل بازی‌ها را انجام داده است؟ آیا از این واگذاری‌ها سود یا منافعی نصیب آموزش‌وپرورش و معلمان شده است؟

پاسخ مسوولان وقت در مورد فروش اردوگاه باهنر

با انتشار خبر واگذاری اردوگاه شهید باهنر مسوولان وقت آموزش‌وپرورش شروع به روشن‌سازی این واگذاری کردند. منصور مجاوری، مشاور وزیر آموزش‌وپرورش توضیح داد که این وزارتخانه ۱۳ هزار و ۶۹۵ میلیارد تومان بدهی به فرهنگیان و ارگان‌های مختلف دارد که بخشی از این بدهی‌ها مربوط به سال‌های قبل از روی کار آمدن دولت یازدهم و در زمان وزارت حاجی‌بابایی شکل‌ گرفته است. وزارت آموزش‌وپرورش برای رفع این مشکل نامه‌نگاری‌های زیادی با سازمان ‌برنامه‌وبودجه انجام می‌دهد تا بتواند این بدهی‌ها را مدیریت و منابعی را جهت پرداخت آن پیدا کند اما نامه‌نگاری و رایزنی‌ها بی‌نتیجه است. پس از گریز زدن به راه‌های مختلف و به بن‌بست رسیدن وزارت آموزش‌وپرورش، بر اساس گفته‌های مجاوری در سال ۹۵ یکی از سازمان‌های امنیتی و وزارت کشور بر اساس پیگیری‌های فراوان خواهان جلسه مشترکی با وزارت آموزش‌وپرورش و مسوولان سازمان ‌برنامه‌وبودجه و سایر دستگاه‌های مرتبط می‌شوند و در آن جلسه مشکلات عمده فرهنگیان و کسری‌ها و تبعیض‌ها و خصوصا پاداش پایان خدمت فرهنگیان بازنشسته و سایر بدهی‌های انباشته‌شده آموزش‌وپرورش در سال‌های گذشته و بدهی‌های قبل از سال ۹۲ مطرح می‌شود. در آن جلسه پیشنهاد و قرار می‌شود جلسات مشترکی در سازمان‌برنامه‌وبودجه برای حل این مشکل گذاشته شود و مسوولان سازمان‌ برنامه‌وبودجه اعلام می‌کنند که اخیرا بودجه سال ۹۵ در مجلس شاهد اصلاحاتی شده است و نمایندگان و شورای نگهبان آن را تصویب و تایید کرده‌اند و با این مصوبه به دستگاه‌های اجرایی اجازه داده‌ شده بود تا نسبت به اخذ اوراق صکوک اجاره اقدام کنند و با نقدینگی اوراق صکوک اجاره نسبت به پرداخت بدهی‌های دستگاه به افراد حقیقی و حقوقی اقدام شود.

اردوگاه باهنر ضامن رفاه فرهنگیان شد

اردوگاه شهید باهنر که محلی ارزشمند برای فرهنگیان و دانش‌آموزان است به کمک این قشر می‌آید. وزارت آموزش‌وپرورش بر اساس مصوبه هیات دولت پیگیری لازم در خصوص تهیه مستندات و مدارک موردنظر برای ارایه به کارگروه را شروع می‌کند. آموزش‌وپرورش باید ملکی را با شرایط مناسب به عنوان ضمانت قرار دهد. مشاور بطحایی این‌گونه توضیح می‌دهد که «وقتی تقاضای وام مسکن دارید و می‌خواهید وام بگیرید از شما وثیقه می‌خواهند و مهم‌ترین وثیقه‌ای که می‌توان گذاشت سند خانه یا کارخانه و در کل ملکی معرفی می‌کنند. در آن زمان‌بر اساس لیست املاکی که داشتیم یک ملک که دارای ارزش خاص از نظر مادی و معنوی برای فرهنگیان، دانش‌آموزان و خانواده‌ها است را بررسی کردیم و دیدیم اردوگاه شهید باهنر دارای چنین ظرفیتی است.» منصور مجاوری توضیح داده است که تاکنون بازپرداخت طبق برنامه از طریق سازمان برنامه صورت گرفته است و مطمئنا مشکلی پیش نخواهد آمد و اردوگاه از ضمانت خارج خواهد شد.

آزموده را آزمودن خطاست

حال که حاجی‌بابایی بار دیگر خود را در معرض قضاوت شدن قرار داده است باید پاسخگو باشد که او در حالی که ٥ دوره نماینده مجلس بوده و ٤ سال عالی‌ترین مقام وزارت آموزش‌وپرورش را در اختیار داشته تاکنون چه اقدامات مثبتی برای حل مشکلات حقوق و مزایا فرهنگیان انجام داده است؟ آیا نباید خطاب به حاجی بابایی گفته شود که تو بخت خویش در دیار آموزش‌وپرورش را آزموده‌ای و آنچه باقی‌مانده بدهی و مشکلات است. شاید استعفا و بازنشستگی برخی از تصمیم‌گیران بار این مشکلات را کاهش دهد.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار