فرماندارشهرستان نیر:
آش پزان ۱۳ استان در جشنواره آش نیر رقابت می کنند
اردبیل (پانا) - فرماندار شهرستان نیر گفت: آش پزان ۱۳ استان کشور با شرکت در جشنواره ملی آش در منطقه توریستی بولاغلار نیر مهارت های آشپزی خود را به رقابت می گذارند.

علیرضا علیپور در جلسه هماهنگی برگزاری سیزدهمین جشنواره ملی آش و غذاهای سنتی شهرستان نیر افزود: این جشنواره ۲۰ تا ۲۲ تیر در ۷۰ غرفه برگزار خواهد شد .
وی شناساندن قابلیت ها و جاذبه های گردشگری شهرستان نیر را از دیگر اهداف این جشنواره ذکر کرد و معرفی آداب و رسوم ، صنایع دستی و آش های سنتی و محلی ، تقویت روحیه جمعی، ایجاد فضای پرنشاط برای میهمانان و مسافران و تقویت مشارکت عمومی در اجرای برنامه ها را از دیگر اهداف برگزاری این جشنواره دانست .
فرماندار نیر بیان کرد: پخت و ارائه آش و غرفه های صنایع دستی ، سوغات محلی و اقلام فرهنگی ۲ بخش جشنواره را شامل می شود و در کنار این بخش ها نیز نمادهای بومی و فرهنگی منطقه به نمایش گذاشته می شود .
گفتنی است : شهرستان نیر با داشتن هفت منطقه نمونه گردشگری از مجموع مناطق گردشگری استان اردبیل با آثار فراوان باستانی ، تاریخی ، آب های گرم و سرد و مناظر و چشم اندازهای طبیعی ، آب و هوای بسیار مطبوع و واقع شدن در دامنه های سر سبز سبلان شهرستان نیر در ۳۰ کیلومتری جنوب اردبیل و در مسیر جاده ترانزیتی اردبیل ، سراب واقع شده است .
نیر از طرف شمال به مشگین شهر ، از جنوب به شهرستان کوثر (گیوی) ، از شرق به بخش مرکزی هیر اردبیل و از غرب به شهرستان سراب و میانه محدود می شود .
پل تاریخی قرمز (قرمیزی کورپی) بر روی رودخانه آغلاغان یا نیرچائی مربوط به دوره صفوی که در بافت مرکزی شهر ، بقعه کورائیم در روستای کورائیم متعلق به قرن هفتم هجری در ۴۰ کیلومتری نیر ، کاروانسرای شاه عباسی یا رباط سنگی در ۱۰ کیلومتری غرب درکنار جاده قدیم نیر ، سراب ، دهکده های صخره ای اباذر ، گلستان با فضاهای معماری خاص در ۵/۹ کیلومتری جنوب نیر ، غار فرهاد یا فرهاد کهلی در ۱۷ کیلومتری غرب نیر ، آیی قالاسی و آب معدنی بوشلی در پنج کیلومتری غرب نیر ، سنگ افراشته های دوران باستان در ۱۷ کیلومتری روستای میمند و شمال نیر تپه قلعه یئری در روستای دابانلو ۵۳ کیلومتری جنوب شرقی نیر ، آب معدنی حمام و قبرستان قره شیران در ۱۰ کیلومتری جنوب نیر ، دژ و پناهگاه زیرزمینی گلستان در ۱۲ کیلومتری شمال شرق نیر ، استخر و دژ بوینی یوغون در دهکده کورعباسلو ، چشمه های جوشان و دیدنی بولاغلار در یک کیلومتری شمال نیر قرار دارد و این محل همراه با گیاهان بومی همچون بولاغ اوتی (آب تره) و امکانات استراحتی و تفریحی از جاهای باصفای شهرستان بشمار می رود .
همچنین آب معدنی قینرجه در شش کیلومتری غرب نیر و کنار جاده نیر به سراب ، چشمه آب گرم حمام دره سی ایلانجیق در هشت کیلومتری غرب نیر ، چشمه دیب سیز گول در چهار کیلومتری جنوب نیر ، دامنه باصفای ارتفاعات کوه قصر در شمال غرب نیر و بزگوش در جنوب نیر که به عنوان ییلاق طایفه ایل شاهسون مورد استفاده قرار می گیرد .
چشمه ایستی سو (سقزچی) در چهار کیلومتری جنوب نیر ، سد مخزنی یامچی در پنج کیلومتری شهرستان نیر و در کنار روستای یامچی سفلی ، دهکده توریستی سبلان آفتاب نیر (قینرجه - بوشلو) در پنج کیلومتری جاده نیر به سراب از جمله آثار دیدنی شهرستان نیر است .
ارسال دیدگاه