انتقاد رئیس کمیته اقتصادی شورای شهر تهران از بیتوجهی به نکات ایمنی در بازسازی بافتهای فرسوده
تهران (پانا) - عضو شورای شهر تهران از بیتوجهی به نکات ایمنی در بازسازی بافتهای فرسوده انتقاد کرد.
سید محمود میرلوحی در هفتاد و سومین جلسه شورا در واکنش به طرح الزام شهرداری به ارایه لایحه اولویت اجرای طرحهای بلوکی بافت فرسوده گفت: در واقع از سال ۸۱ و ۸۲ در دولت اصلاحات مسئله بافت فرسوده به عنوان یک اولویت مطرح شد و در قوانین آمد، اما با شرایطی که داشتیم در حدود ۱۵ سالی که از تصویب قانون میگذرد و مسیری که طی کردیم میبینیم هر چه بیشتر از مسیر اصلی دور شدهایم به طوریکه منابع مالی داشتیم ولی رفتیم در حاشیه شهر تهران در قالب مسکن مهر این منابع را هدر دادیم.
وی ادامه داد: شهروندان تهرانی نه تنها به این مسکن ها مهاجرت نکردند، بلکه وسیلهای برای جذب مهاجرهای جدید از شهرهای دیگر شد.
میر لوحی افزود: این موضوعات را با مطالعه بیان میکنم کافی است به پرند و رباط کریم سری بزنید، ببنید چه افرادی در آنجا ساکن شدند. البته این افراد هم میهنان ما هستند، ولی شما خواهید دادید شرایط شهرهای پیرامون تهران درست مانند شهرهایی است که ۵۰۰ کیلومتری تهران هستند و مشکلات از آنجا به اینجا منتقل شده و از تهران کسی در این مسکنهای مهر ساکن نشده است. حال آنکه بحث بافت فرسوده همچنان باقی است.
وی با بیان اینکه میگویند، ۴۰ درصد بافتهای فرسوده تهران بازسازی شدهاند، اما در همین جلسه گفتم که اینها به بافت پایدار و دارای شرایط ایمنی تبدیل نشده اند، گفت: در این بافت های فرسوده نه سرانههای خدماتی تامین شده و نه ایمنی در آن رعایت شده است.
رئیس کمیته اقتصادی شورا افزود: این در حالی است که برخی دوستان صحبت از هویت و بافت اجتماعی می کنند و بر لزوم حفظ آن پافشاری دارند اما نمی گویند این هویت و بافت اجتماعی چیست و تعریف نمی کنند.
میر لوحی اظهار داشت: این هویت چیست که می خواهید حفظ کنید؟ در باغ آذری و مهر آباد و منطقه ۱۳ و خانه های مجردی چه دارد که می خواهید حفظ کنید؟ این در حالی است که مدام به واسطه اینکه نتوانسته اند کاری صورت دهند به پروژه نواب خرده می گیرند و میگویند نواب احیا نشده است. شما بفرمایید بگویید جاهایی که شما احیا کردید به چه سرنوشتی دچار شده است! کجا سرانه های خدماتی تامین شده، کجا حرکت اقتصادی در آن انجام شده و کجا منابع مالی سرازیر شده است؟
میر لوحی افزود: در چنین شرایطی و نیز با اجرای طرحهایی نظیر مسکن مهر لطمه سنگینی به منابع مالی کشور وارد شد، در شرایطی که تولیدکنندگان سیمان و فولاد ورشکسته شدند ما ۱۲۰۰ میلیارد دلار منابع داشتیم.
رئیس کمیته اقتصادی شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه امروز برای احیای بافت فرسوده مجوز ساخت پنج طبقه در انتهای یک کوچه داده میشود حال آنکه هیچ گونه تمهیداتی برای امداد رسانی به این سازهها اندیشیده نمیشود، افزود: جالب است که در این شرایط میگویند از چهار هزار بلوک فقط ۱۱۰ بلوک باقی مانده، یعنی ۲۱ هکتار اگر این گونه است پس چرا اینقدر ناله میکنید، پس بیاید اعلام کنید؛ ۹۵ درصد کار انجام شده است.
میرلوحی گفت: پیشنهاد ما این است که ۵۰ درصد بافت های فرسوده به سه ماموریت ایجاد فضای فرهنگی، ایجاد فضای سبز پیرامون آن و ایجاد معابر مورد نیاز اختصاص یابد و ۵۰ درصد مابقی به ساخت و ساز اختصاص یابد.
به گفته عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورا این امر سبب جذب سرمایه و رفع مشکلات دیگر خواهد شد.
ارسال دیدگاه