رئیس سازمان نوسازی مدارس : ۳۰ درصد مدارس کشور نیازمند بهسازی است
گرگان (پانا) - رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور در بیستمین جشنواره خیرین مدرسهساز استان گلستان گفت: ۳۰ درصد مدارس کشور نیازمند بهسازی است.
مهرالله رخشانیمهر رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور در بیستمین جشنواره خیرین مدرسهساز استان گلستان اظهار کرد: مقام معظم رهبری در جمع خیران مدرسهساز فرمودند: شما که درگیر این امر زیبا هستید این کار را با شوق ادامه دهید و بدانید خدا به شما ارج میدهد.
وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری تلاش خیران را یک جهاد زیبا توصیف کردهاند، تصریح کرد: ۲۰ سال است که مجمع خیرین مدرسهساز در کشور تشکیل شده و مهمتر از اعداد و ارقام مانند فعالیت بیش از ۶۰۰ هزار خیر در کشور، تاثیر فرهنگی این مجمع است.
رخشانیمهر یادآور شد: حدود ۶ هزار بانوی خیر در کشور داریم که در کشور در حال فعالیت هستند و مجمع خیران مدرسهساز از قدیمیترین تشکلهای کشور است.
معاون وزیر آموزش و پرورش با بیان ااینکه هر فردی میخواهد فعالیت انجام دهد در کشور به سراغ خیران میرود، گفت: خوشحال هستیم که مدرسهسازی توانسته نقش خود را در ترویج فرهنگ ایثار پیدا کند و مشارکتهای مردم افزایش یابد.
رخشانیمهر افزود: در دنیا برای موضوع خیریه کار میشود و در دنیا بخشش یک شاخصه است. براساس یک رتبهبندی ایران با ۴۵ امتیاز در رتبه هفدهم از نظر بخشش و خیرین قرار دارد.
معاون وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: بر اساس آمار، در امر خیریه بیش از ۴۰ هزار میلیارد تومان از منابع خیریه در قالب کار خیر به دولت در سال کمک میشود و ۱۷.۸ درصد بودجه کشور با آورده خیرین در کشور هزینه میشود
وی با بیان اینکه ۳۵ درصد دانشگاهها از موقوفات است، افزود: در کشور ما موقوفات رواج دارد و براساس آمارها ۴۰ دانشگاه کشور از محل موقوفات ساخته شده است.
مهرالله رخشانی مهر ادامه داد:متوسط سرانه فضای آموزشی در کشور ۵.۱۸ مترمربع بوده در حالی که استاندارد آن ۸.۳۹ متر مربع است.
وی اضافه کرد: خراسان شمالی، تهران، قم، آذربایجان غربی، کرمان، خوزستان و خراسان رضوی نیز استان هایی بوده که فضای آموزشی آنها کمتر از متوسط سرانه است.
به گفته وی، سرانه فضاهای آموزشی شهری ۴.۹۶ مترمربع بوده و ۱۵ استان زیر خط این سرانه هستند.
رخشانی مهر گفت: میانگین سرانه فضای آموزشی در حوزه روستایی ۵.۸۱ مترمربع است که در این حوزه ۱۰ استان زیر خط میانگین قرار دارند.
رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور افزود: ۳۰ درصد مدارس کشور نیازمند بهسازی است که از این تعداد ۱۲ درصد مدارس تخریبی و ۱۸ درصد نیازمند مقاوم سازی است.
وی تصریح کرد: بیشترین آمار نیاز به تخریب و بازسازی و مقاومسازی مدارس مربوط به استان تهران و کمترین آن به استان های ایلام و چهارمحال و بختیاری اختصاص دارد.
او همچنین بیشترین مدارس ساخته شده با خشت و گل را مربوط به استان سیستان و بلوچستان بیان کرد و افزود: بیشترین کلاس های کانکسی در خوزستان قرار دارد.
رخشانی مهر بیان داشت: بیشترین مدارس خیری ساز در خراسان رضوی و کمترین آن در خراسان شمالی واقع است.
وی تصریح کرد: مکان یابی مدارس و توجه به مسائل زیست محیطی و احداث مدرسه سبز از برنامه های مد نظر است. رخشانی مهر ادامه داد:از ابتدای فعالیت مجمع خیرین مدرسه ساز در کشور تاکنون ۱۰۷ هزار کلاس درس احداث شده است
ارسال دیدگاه