مدیر ملی مقابله با گرد و غبار خبر داد
۳ استان در اولویت نخست طرحهای مقابله با گرد و غبار هستند
اهواز (پانا) - مدیر ملی مقابله با گرد و غبار گفت استانهای خوزستان، سیستان و بلوچستان و کرمان در اولویت نخست طرحهای مقابله با گرد و غبار هستند.
علی محمد طهماسبی بیرگانی در کارگروه تخصصی مخاطرات زیست محیطی استان در اداره کل مدیریت بحران استانداری خوزستان اظهار کرد: البته به جز این سه استان دیگر استانها نیز مد نظر هستند اما با توجه به ابعاد خسارت، بحران، میزان تکرار بحران و غلظت آن ،این اولویت بندی در دستور کار قرار گرفته است.
وی افزود: با عنایت ویژه رهبری علاوه بر اعتبارات معمول دستگاههای اجرایی برای مقابله با گرد و غبار اعتبار ویژه ۱۵۰ میلیون دلاری برای استان خوزستان اختصاص پیدا کرده است.
مدیر ملی مقابله با گرد و غبار بیان کرد: قرار شد در مدت سه ماه و تا پایان مرداد استان مورد نظر با بهرهگیری از همه ظرفیتهای ملی و استانی، ظرفیت دانشگاهی و تحقیقاتی، طرح جامع مقابله با گرد و غبار را با ارایه برنامه عملیاتی استانی به ستاد ملی گرد و غبار دهد تا در آنجا مورد بررسی قرار گرفته و قبل از شهریور اقدامات اجرایی انجام شود.
وی بیان کرد: از اعتبار ۱۵۰ ملیون دلار، ۵۰ میلیون دلار برای بهینه سازی شبکه برق است که اعتبار آن در اختیار بخش برق استان قرار خواهد گرفت و ۱۰۰ میلیون دلار دیگر معادل سه هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال، با مدیریت ستاد ملی گرد و غبار و با همکاری استانداری برای کانونهای ریزگرد پیشبینی شده است.
طهماسبی تاکید کرد: ۹۲۰ میلیارد ریال از مبلغ سه هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال تخصیص داده شده مربوط به خوزستان است و باید تلاش کرد تا به درستی هزینه شود.
وی با اشاره به این که دو دستگاه اجرایی دیگر برای برخورداری از اعتبارات ستاد ملی مبارزه با گرد و غبار اضافه شده، توضیح داد: یکی از این دستگاهها آموزش و پرورش استان است که ضرورت کمک به آن احساس میشود و لازم است به ویژه برای دانشآموزان ابتدایی و دانشآموزان روستایی که در این استان تحصیل میکنند تسهیلاتی در نظر گرفته شود.
مدیر ملی ستاد مقابله با گرد و غبار کشور ادامه داد: دستگاه دیگر شبکه بهداشت و درمان استان است که با سلامت مردم سر و کار دارد.
وی با اشاره به روز جهانی مقابله با بیابانزایی ( ۱۷ ژوئن مصادف با ۲۷ خرداد) بیان کرد: امسال با توجه به شرایط حاکم بر استان خوزستان و با توجه به وجود گرد و غبار در این استان که یکی از مصادیق بیابانزایی و تخریب سرزمین است سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور تصمیم گرفت مراسم ملی مقابله با بیابان زایی در اهواز برگزار شود.
معضل گرد و غبار از ۱۵ سال گذشته تا کنون گریبانگیر استان خوزستان و برخی دیگر از استانهای کشور شده است که عوامل مختلفی چون تغییرات اقلیمی آب و هوا، خشک شدن تالابها، خشکسالی، احداث سدها و... از جمله عوامل دخیل در این پدیده به شمار میآیند.
ارسال دیدگاه