عضو هیات امنا موسسه عالی آموزش بانکداری ایران اعلام کرد: پیشینه همکاری خوب ایران و اروپا، ضامن بقا روابط بانکی
تهران (پانا) - عضو هیات امنا موسسه عالی آموزش بانکداری ایران با تاکید بر روابط خوب ایران و اروپا در گذشته، میگوید با توجه به شرایط جدید به نظر میرسد پس از خروج آمریکا از برجام روابط بیش از پیش بهبود یابد.
به گزارش پژوهشکده پولی و بانکی، محمد طالبی درباره بهرهگیری از ظرفیتهای جدید بانکی در شرایط جدید برجام، اظهار داشت: با توجه به ظرفیتهای موجود در برجام در ارتباط با طرفهای اروپایی و همچنین حجم مراودات ایران و اروپا، شرایط نشان از بهبود اوضاع دارد.
وی افزود: بانکهای ایرانی طی سی سال اخیر با بانکهای اروپایی ارتباط و فعالیت خوبی داشتهاند و بیشک از شرایط جدید نیز میتوانند استفاده کنند.
عضو هیات امنا موسسه عالی آموزش بانکداری ایران ادامه داد: در دورهای که گذشت بانکهای اروپایی تحت تاثیر شرایط و تحریمها، با ایران همکاری نکردند اما با توجه به شرایط جدید به نظر میرسد که بانکهای اروپایی آمادگی همکاری با ایران را دارند.
طالبی با اشاره به اینکه برخی نگرانیها از خروج آمریکا از برجام وجود داشت، گفت: حداکثر تاثیر خروج آمریکا بر ما هویدا شده و بانکهای اروپایی میتوانند تحت تاثیر تصمیم دولتهای خود با ایران همکاری داشته باشند.
وی ادامه داد: از آنجایی که حجم مراودات و تجارت شرکتهای ایرانی و اروپایی زیاد است، فرصت همکاری بیش از پیش خواهد بود اما به نظرم باید منتظر نتایج جلسات ۴+۱ باشیم.
عضو هیات امنا موسسه عالی آموزش بانکداری ایران، گفت: البته تاکنون نتایج مثبتی پیش آمده و نشان از این دارد که میتوان برجام را بدون حضور آمریکا پیش برد اما بازهم به میزان تعهد شرکتهای اروپایی بستگی دارد.
طرح جامع اقدام مشترک یا برجام که بهطور غیررسمی با عناوین معاهده ایران یا توافق هستهای ایران شناخته میشود، توافقنامهای بینالمللی در مورد برنامه هستهای ایران است که در ژوئیه ۲۰۱۵ (۲۳ تیر ۱۳۹۴) بین ایران و گروه ۱+۵ (پنج عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد - چین، فرانسه، روسیه، بریتانیا، ایالات متحده +آلمان) و اتحادیه اروپا به تصویب رسید.
اما پس از گذشت حدود ۳ سال از این توافقنامه، در تاریخ ۱۸ اردیبهشت ماه ۱۳۹۷، ایالات متحده رسما از برجام خارج شد.
ارسال دیدگاه