درگفت‌وگو با پانا

رئیس اتحادیه آهن و فولاد مطرح کرد: با کاهش وابستگی به واردات، آسیب‌های اقتصادی گذشته تکرار نمی‌شود

تهران (پانا) – رئیس اتحادیه آهن و فولاد می‌گوید وابستگی کشور به واردات در ایران به مانند سال‌های گذشته نیست و در نتیجه تحریم فروش برخی کالاها به ایران بر اثر خروج آمریکا از برجام نمی‌تواند اثرگذاری گذشته را داشته باشد.

کد مطلب: ۸۲۵۶۸۳
لینک کوتاه کپی شد
رئیس اتحادیه آهن و فولاد مطرح کرد: با کاهش وابستگی به واردات، آسیب‌های اقتصادی گذشته تکرار نمی‌شود

محمد آزاد درگفت‌وگو با پانا درباره خروج آمریکا از برجام و احتمال بازگشت به اوضاع اقتصادی گذشته عنوان کرد: اوضاع اقتصادی گذشته قابل تکرار نیست. در برخی از بخش‌های تولیدی، وابستگی به واردات بسیار ناچیز است و محدودیت‌های ارزی تاثیر چندانی بر آن ندارد.

وی اضافه کرد:‌ در دوران آقای احمدی‌نژاد در بسیاری از کالاها وابستگی به واردات وجود داشت. به طور مثال، در آهن و فولاد همچنان وارد‌کننده بودیم و این اجبار وجود داشت که برای واردات میلگرد و فولاد ارز اختصاص داده شود اما اکنون صادرات انجام می‌شود و ظرف چند سال تولیدات داخلی در این بخش به گونه‌ای افزایش یافته است که صادرکننده شده‌ایم.

آزاد خاطرنشان کرد: بسیاری از صنایع داخلی مانند لوازم خانگی که کلا وارداتی بود اکنون به تولیدکننده بدل شده‌اند و بسیاری از برندهای خارجی نیز در داخل کشور مونتاژ می‌شوند و تمامی صنایع کشور باید به گونه‌ای حرکت کنند که وابستگی به مواد اولیه و واردات کاهش یابد.

اروپا دنباله‌رو آمریکا در بازگشت تحریم‌ها نخواهد بود

وی با اشاره به تصمیم اروپا به باقی‌ماندن در برجام اظهار کرد: اروپا از گسترش مبادلات تجاری با ایران منافع اقتصادی دارد به همین دلیل از باقی‌ماندن در برجام و گسترش مبادلات استقبال کرده است و به نظر نمی‌رسد اروپا پیرو تحریم‌های آمریکا باشد.

وی عنوان کرد:‌ اگرچه مجوزهای ساخت‌وساز مسکن در ماه‌های اخیر با رشد همراه شده است این رشد به بازار آهن و فولاد نرسیده است و رونقی در خرید و فروش‌ها حاصل نشده است.

وی ادامه داد:‌ بازار آهن و فولاد در سال جدید نسبت به سال گذشته رونق چندانی نداشته و خرید و فروش‌ها در این بخش همانند گذشته است.

امسال ۱۲ میلیون تن آهن و فولاد از کشور صادر می‌شود

رئیس اتحادیه آهن و فولاد میزان صادرات آهن و فولاد کشور را در سال ۹۶ حدود ۹ میلیون تن برآورد کرد و افزود: درسال جاری صادرات ۱۲ میلیون تن آهن و فولاد از کشور هدفگذاری شده است و تولیدات کشور در حال افزایش کیفیت است.

وی ادامه داد:‌ تا سال ۱۴۰۴ میزان تولید فولاد کشور به ۵۵ میلیون تن افزایش خواهد یافت و این درحالی است که میزان تولید اکنون حدود ۳۰ میلیون تن است.

آزاد در پاسخ به این پرسش که از صادرات آهن و فولاد چه میزان توسط بخش‌خصوصی انجام می‌شود، اظهار کرد:‌ کارخانجات بزرگ فولادی کشورمانند فولادمبارکه منشاء‌دولتی دارند اما سهامداران آنها خصوصی هستنداما کارخانجاتی مانند فولاد بافق، فولاد زاگرس، فولاد ابرقو صادرات قابل توجه دارند و بخش‌خصوصی هستند.

وی در خصوص آثار مثبت سیاست‌های جدید ارزی دولت اظهار کرد:‌سیاست‌های ارزی در شرایطی مفید است که بتوان هماهنگی‌هایی را انجام داد اما اکنون همه طرف‌ها هماهنگ نیستند و محدودیت‌هایی برای تامین منابع ارزی وجود دارد.

رئیس اتحادیه آهن و فولاد خاطرنشان کرد:‌ برخی کارخانجات نیازمند ورود تجهیزات و تکنولوژی‌های تولید هستند اما با محدودیت‌هایی در تامین ارز مواجه هستند و تامین ارز از کانال‌های دیگر به دلیل نابرابری قیمت هزینه تمام شده تولید را افزایش می‌دهد.

اشکالات سیاست جدید ارزی به تدریج رفع می‌شود

وی تصریح کرد:‌ سیاست جدید ارزی دولت نیازمند هماهنگی‌هایی است و ارز مورد نیاز در جاهایی که باید برای گشایش اعتبار تخصیص یابد در زمان مناسب انجام شود.

آزاد عنوان کرد:‌ ذخایر ارزی کشور مناسب است اما نمی‌توان برای هرگونه مصارف ارزی آن را به مصرف رساند و مناسبتر این است که مدیریت منابع ارزی در شرایط احتمال بازگشت تحریم‌ها به درستی صورت گیرد.

رئیس اتحادیه آهن و فولاد اظهار کرد:‌ سیاست جدید ارزی کشور سیاستی مناسب است و به تدریج اشکالات اجرایی آن رفع می‌شود که به مصوبات مجلس و بخشنامه دولتی نیازمند است.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار