دخانیات عامل ۱۲ درصد مرگ و میرهای ناشی از بیماریهای قلبی
تهران (پانا) - مطالعات سازمان جهانی بهداشت نشان میدهد استعمال دخانیات و قرار گرفتن در معرض دود آن ۱۲ درصد تمامی مرگ و میرهای ناشی از بیماریهای قلبی را شامل میشود.
به گزارش روابط عمومی زوارت بهداشت ، هر ساله همزمان با روز جهانی بدون دخانیات بر خطرات ناشی از استعمال دخانیات برای سلامتی تاکید و از سیاستهای موثر جهت کاهش استعمال آن حمایت میشود.
امسال شعار روز جهانی بدون دخانیات «دخانیات و بیماری قلبی» انتخاب شده است. همچنین کمپینهایی برای آگاهی بخشی در مورد ارتباط بین دخانیات و بیماریهای قلبی - عروقی همچون سکته مغزی و در نظر گرفتن اقدامات موثر برای کاهش خطرات ناشی از استعمال آن برای سلامت قلب راه اندازی شده است.
روز جهانی بدون دخانیات در سال ۲۰۱۸ با انجام مجموعهای از اقدامات جهانی همزمان شده که توجه به همه گیری مصرف دخانیات و تاثیرات آن بر سلامت عمومی که عامل مرگ میلیونها انسان در سراسر جهان است را مورد هدف قرار داده است.
استعمال دخانیات فاکتور خطرزای مهمی در ابتلا به بیماری قلبی، سکته مغزی و بیماری عروق محیطی است. به رغم مضرات شناخته شده دخانیات برای سلامت قلب و در دسترس بودن راه حلهایی برای کاهش مرگ و میر و بیماریهای مرتبط با آن، دانش کافی در میان بخش بزرگی از عموم مردم در مورد نقش دخانیات در ابتلا به بیماریهای قلبی - عروقی وجود ندارد.
بیماریهای قلبی - عروقی بیش از هر عامل دیگری به فوت افراد در سراسر جهان منجر میشود و استعمال دخانیات و قرار گرفتن در معرض دود ناشی از آن تقریبا عامل ۱۲ درصد تمامی مرگ و میرهای ناشی از بیماری قلبی است.
استعمال دخانیات پس از فشار خون بالا دومین عامل ابتلا به بیماریهای قلبی - عروقی است. هر سال همه گیری جهانی استعمال دخانیات بیش از هفت میلیون قربانی بر جا میگذارد. که از میان آنان نزدیک به ۹۰۰ هزار نفر افراد غیرسیگاری هستند که تنها در معرض استنشاق دود ناشی از دخانیات قرار گرفتهاند.
به گزارش سایت اطلاع رسانی سازمان جهانی بهداشت، همچنین نزدیک به ۸۰ درصد از بیش از یک میلیارد مصرف کننده دخانیات در جهان در کشورهایی با درآمد پایین و متوسط زندگی میکنند که در آنها سهم بیماریهای مرتبط با دخانیات بسیار سنگین است.
ارسال دیدگاه