معاون امور اجتماعی بهزیستی استان یزد:
703 زوج در استان یزد در نوبت دریافت فرزند خواندگی هستند
یزد (پانا) - معاون امور اجتماعی بهزیستی استان یزد بیان داشت: در حال حاضر براساس آخرین آمار مربوط به پایان سال گذشته، 703 زوج در استان یزد در پشت نوبت دریافت فرزند خواندگی هستند که بالاترین آمار مربوط به شهرستان یزد با 445 متقاضی و بعد از آن شهرستانهای میبد و ابرکوه به ترتیب با 59 و 50 متقاضی فرزند خواندگی هستند.
معاون امور اجتماعی بهزیستی استان یزد گفت: در حال حاضر براساس آخرین آمار مربوط به پایان سال گذشته، ۷۰۳ زوج در استان یزد در پشت نوبت دریافت فرزند خواندگی هستند که بالاترین آمار مربوط به شهرستان یزد با ۴۴۵ متقاضی و بعد از آن شهرستانهای میبد و ابرکوه به ترتیب با ۵۹ و ۵۰ متقاضی فرزند خواندگی هستند.
جمال پایدار با بیان اینکه میانگین واگذاری فرزند در سال دراستان یزد بین ۲۰ تا ۳۰ نفر متغیر هست، ادامه داد: در سال گذشته تعداد فرزند واگذار شده ۲۱ مورد بوده که ۱۰ مورد از آنها پسر و بقیه دختر بودهاند و از این ۲۱ فرزند، هفت مورد از استانهای دیگر به متقاضیان یزدی واگذار شده است.
وی افزود: پارسال تعداد ۷ خانواده از مجموع متقاضیان فرزند خواندگی که در یزد تشکیل پرونده داده بودند به استانهای دیگر معرفی شدند و پس از تحقیق و تایید هفت فرزند که سه تا از شیرخوارگاه استان کرمان و بقیه از استانهای البرز، کرمانشاه، هرمزگان و لرستان بودند به آنها واگذار شد.
پایدار با اشاره به انتظار حتی بالای ۱۰ سال متقاضیان فرزند خواندگی گفت: متقاضی فرزندخواندگی زیاد است اما در مقابل کودکان واجد شرایط کم هست و این زمان انتظار را بالا میبرد و اکنون در مرکز استان در حال بررسی پروندههای متقاضیانی هستیم که در سال ۹۱ اقدام به درخواست فرزندخواندگی کردهاند.
وی با بیان اینکه امسال تعداد هشت فرزند به خانوادههای متقاضی واگذار شده است، ادامه داد: از این تعداد پنج فرزند از شیرخوارگاه خود استان و سه فرزند از شیرخوارگاه استانهای دیگر بودهاند ضمن اینکه فرزندان واگذار شده به خانوادهها اکثرا شیرخوار هستند اما فرزند زیر ۶ سال نیز به آنها واگذار شده است.
معاون امور اجتماعی بهزیستی استان یزد با اشاره به آمار تعداد کودکان در شیرخوارگاه استان گفت: اکنون تعداد ۱۹ بچه زیر ۶ سال در شیرخوارگاه هستند که از این تعداد ۱۱ مورد معلول هستند که مسلما متقاضی فرزند خواندگی برای آنها وجود ندارد و ماندگاری آنها در شیرخوارگاه زیاد خواهد بود.
پایدار اضافه کرد: در صورتی که کودکی که در شیرخوارگاه نگهداری میشود مشکلی نداشته باشد و واجد شرایط واگذاری باشد از این نظر که مجهول الهویه باشد و یا والدین وی صلاحیت نگهداری از او را نداشته باشند پس از تحقیق و بررسی، تایید و دستور قضایی به متقاضی واگذار میشود.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه نرخ ناباروری با رشد مواجه هست و آمار زوجینی که صاحب فرزند نمیشود افزایش پیدا کرده و از طرف دیگر با کاهش ورودی شیرخوارگاه بهزیستی، شاهد رشد آمار متقاضیان فرزند خواندگی هستیم و با گذشت زمان بر این آمار افزوده خواهد شد.
معاون امور اجتماعی بهزیستی استان یادآور شد: طبق قانون حمایت از کودکان بی سرپرست و بد سرپرست که در سال ۹۲ تصویب شده است شرایطی برای متقاضیان فرزندخواندگی تعیین شده است و به سه گروه تقسیم میشوند که زن و شوهری که صاحب فرزند نشدهاند و یکی از آنها بالای ۳۰ سال سن دارد، دختران و زنان بی شوهر فاقد فرزند؛ و زن و شوهری که دارای فرزند هستند و یکی از آنها بالای ۳۰ سال سن دارد و باز هم متقاضی فرزند هستند به ترتیب دراولویت واگذاری فرزند قرار دارند.
ارسال دیدگاه