فراخوان هشتمین جشنواره بینالمللی دفنوازی «دف نوای رحمت» منتشر شد
تهران (پانا) - حوزه هنری انقلاب اسلامی استان کردستان در راستای تحقق اهداف والای انقلاب اسلامی فراخوان هشتمین جشنواره بینالمللی دفنوازی «دف نوای رحمت» با شعار «هنر، همگرایی، مهربانی» که شهریورماه ۹۷ در سنندج برگزار میشود را اعلام کرد.
به گزارش پایگاه خبری حوزه هنری، امین مرادی رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی استان کردستان ضمن اعلام این خبر گفت: جشنواره دفنوازی «دف نوای رحمت» به عنوان یکی از مهمترین و باسابقهترین جشنوارههای موسیقی عرفانی در کشور هر ساله توسط حوزه هنری استان کردستان با هدف ترویج مضامین و مفاهیم رفیع اسلامی و انسانی، کشف و حمایت از استعدادهای جوان در راستای مقابله با تهاجم فرهنگی، خلق و تولید آثار هنری فاخر و نمونه برای ابلاغ تعالیم اسلامی، توجه به موسیقیهای خانقاهی و عرفانی در فاصله بین عیدین سعیدین قربان و غدیر برگزار میشود و در این دوره نیز از ۳۱ مرداد لغایت ۲ شهریور در سنندج میزبان دفنوازان برتر ایران و گروههایی از دیگر کشورها خواهیم بود.
وی درخصوص بخشهای جشنواره گفت: جشنواره شامل دو بخش بینالملل و سراسری است که در آن با گروهنوازان و تکنوازان دف در دو رده سنی جوانان و بزرگسالان، آقایان و خانمها با هم به رقابت میپردازند.
مرادی با اشاره به استقبال خوب هنرمندان و هنردوستان از این جشنواره در طول دورههای گذشته افزود: امسال نیز به منظور ایجاد شور و نشاط، برنامههای متنوعی در بخش جنبی جشنواره پیشبینی شده است که هرشب در یکی از مراکز تاریخی سنندج با حضور گروههایی از استانهای گیلان، بوشهر، لرستان، کردستان و یک یا دو گروه خارجی و یک برنامه ویژه میزبان علاقهمندان موسیقی خواهیم بود.
رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی استان کردستان درخصوص شرایط عمومی و تخصصی جشنواره نیز گفت: در بخش بینالملل جشنواره به صورت غیر رقابتی بوده و انشاءالله در این دوره شاهد حضور گروههایی از چند کشور آسیایی و اروپایی خواهیم بود و بر اساس برنامهریزی صورت گرفته با دعوت از اساتید مطرح از دانشگاههای معتبر موسیقی از کشورهای مطرح پنلهایی تخصصی را با
موضوع بررسی مقامهای موسیقی خانقاهی، تاثیر موسیقی در آیینها، دف و سازهای کوبهای هم خانواده آن در جهان را برگزار میکنیم.
وی در بخش سراسری که به صورت رقابتی خواهد بود، گفت: بخش گروهنوازی شامل بخش اصلی و بخش ویژه «مولودیخوانی» خواهد بود و با توجه به هویت جشنواره تنها ساز دف، که اولویت اصلی جشنواره است، و سازهای دو طبله و تاس، با توجه به جایگاه آیینی، مجاز به شرکت هستند و سازهای به اصطلاح ملودیک «ایرانی و غیرایرانی» حق شرکت ندارند. در گروه نوازی اعضای گروه حداقل ۴ و حداکثر ۶ نفر است اما در بخش ویژه محدودیتی در تعداد اعضا وجود ندارد . تعداد قطعات در گروه نوازی ۲ قطعه است. امکان حضور رده های سنی مختلف در گروه نوازی بلامانع است. در بخش ویژه جشنواره حضور تکخوان الزامی و حضور همخوانها اختیاری است. در بخش گروهنوازی هر گروه تنها میتواند در یکی از بخشهای اصلی یا ویژه شرکت کند.
مرادی درخصوص دیگر شرایط جشنواره در بخش گروهنوازی گفت: در این بخش علاوه بر شرایط عنوان شده، موارد ذیل نیز مورد بررسی داوران در دو بخش مقدماتی و نهایی خواهد بود که باید مد نظر شرکت کنندگان قرار گیرد.
آهنگسازی (مواردی همچون جملهبندی و ترکیب ریتم ها، پلی ریتم و...استفاده خلاقانه از ریتمهای خانقاهی و...، حجم صوتی «نوانس ها و...»، هماهنگی در اجرا «حفظ تمپو و....»، آداب صحنه در هنگام ورود، اجرا
و خروج، موارد تخصصی مورد نظر داوران «با توجه به هر ترکیب داوری متغییر خواهد بود. در بخش ویژه علاوه بر موضوعات فوق اشعار، تکنیک و کوک خواننده و کرال نیز به صورت مجزا مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت. جشنواره این حق را برای خود محفوظ میدارد تا اثر برگزیده در هر بخش گروهنوازی را برای یک اجرای زنده مورد استفاده قرار دهد. مدت زمان اجرای برنامه در گروه نوازی حداقل ۷ دقیقه و حداکثر ۱۰ دقیقه خواهد بود. همچنین در بخش ویژه حداکثر ۱۵ دقیقه است. شایان ذکر است که عدم رعایت نمره منفی خواهد داشت.
رئیس حوزه هنری استان کردستان شرایط جشنواره در بخش تکنوازی را که دو رده سنی ۱۳تا ۱۹ سال بخش نوجوانان و ۱۹ سال به بالا بخش بزرگسالان است و تأکید کرد: سن افراد شرکت کننده در رده سنی نوجوان باید تا تاریخ برگزاری جشنواره از محدوده سنی ۱۳ تا ۱۹ سال کمتر و بیشتر نباشد.
وی در این زمینه تصریح کرد: دبیرخانه جشنواره در صورت مغایرت موضوع در هر مرحله مجاز به حذف شرکت کننده از مسابقه خواهد بود.
مرادی درخصوص زمان اجرا در تکنوازی گفت: حداقل زمان اجرا ۳ دقیقه و حداکثر ۵ دقیقه در نظر گرفته شده است و در آن شناخت مقامهای خانقاهی دف و ریتمخوانی و ریتمنوازی، در بخش تکنوازی از بخشهای اصلی مسابقه و دارای امتیاز برابر است.
مرادی در مورد دیگر شرایط جشنواره گفت: علاقهمندان و شرکتکنندگان عزیز میتوانند برای دریافت فایل فراخوان و دیگر شرایط جشنواره به آدرس www.Artsanandaj.ir مراجعه و یا با شماره تلفن ۳۳۲۴۳۶۲۴ و۳۳۲۲۷۱۲۵ با پیششماره ۰۸۷ تماس حاصل کنند.
رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی استان کردستان درخصوص تقویم زمانبندی جشنواره نیز گفت: مهلت ارسال آثار تا پایان تیر ماه ۹۷ تعیین شده است و انشاءالله تا ۱۰ مردادماه پس از داوری مقدماتی راهیافتگان بخش نهایی جشنواره معرفی شده است و صبح روز چهارشنبه ۳۱ مردادماه ۹۷ پذیرش شرکت کنندگان صورت خواهد گرفت و پس از رقابت شرکت کنندگان در بخشهای مختلف بعدازظهر جمعه ۲ شهریورماه با معرفی برگزیدگان به کار خود پایان خواهد داد.
وی با دعوت از علاقهمندان جهت شرکت در این رویداد بینالمللی، آدرس دبیرخانه جشنواره را به این شرح اعلام داشت: آدرس دبیرخانه جشنواره سنندج، خیابان فلسطین، روبهروی فرمانداری، حوزه هنری انقلاب اسلامی استان کردستان است. همچنین تلفن تماس یا دبیرخانه جشنواره ۳۳۲۴۳۶۲۴- ۳۳۲۲۷۱۲۵- ۳۳۲۴۳۶۴۶-۰۸۷ ، کد پستی ۵۳۳۴۸-۶۶۱۶۶ است.
ارسال دیدگاه