سخنگوی کمیسیون آموزش: اسامی موسسات کنکوری غیرمجاز را اعلام کنید تا برخورد کنیم
تهران (پانا) - سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در واکنش به اینکه کمتر از ۲۰ موسسه کنکوری هستند که در جامعه التهام ایجاد میکنند و حتی در مواردی به آموزش و پرورش جهت میدهند گفت که اگر این موسسات قانون را زیر پا میگذارند و نمیگذارند سند تحول اجرا شود و در دولت جرات اعلام اسامی آنها را ندارند اجازه دهند مجلس از طریق قوه قضائیه جلوی آنان را بگیرد.
میرحمایت میرزاده در برنامه تلویزیونی پرسشگر شبکه آموزش با موضوع چالشهای آموزشگاه های آزاد، علمی و کنکور با اشاره به قانون تاسیس مدارس و مراکز غیردولتی که در دولت دهم نهایی شد و در اختیار دولت قرار گرفت گفت: از سوی دیگر طبق اصل ۴۴ قانون اساسی کمک بخش خصوصی به دولت مجاز شمرده شده است .
وی افزود: بنابراین بخش خصوصی در قالب مراکز آموزشی اعم از آموزشگاههای علمی و زبان و تقویتی و کنکور، مراکز مشاور، کانونها، اردوگاهها و ... میتوانند فعالیت کنند و دارای جایگاه قانونی هستند و لازم است که در کشور باشند.
سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه همه مطالبات و نیاز خانوادهها یکسان نیست، گفت: در ساعت رسمی آموزش، درس رسمی ارایه میشود اما شاید خانوادهها تمایل داشته باشند فرزندشان خارج از ساعت رسمی آموزشهای دیگری دریافت کند .
میرزاده افزود: البته اهداف تعریفشده برای این آموزشگاهها خارج از نمود بیرونی عملکرد آنهاست. اهداف از تاسیس آموزشگاهها این بود که کسانی که صاحب اندیشه و فکر نو هستند و میخواهند ایدههایشان را عملیاتی کنند این مراکز را دایر کنند و از آن سو کسانی که میخواهند فرزندشان از این امکانات استفاده کند وارد این مراکز شوند اما متاسفانه به سمت روشهای سهل الوصول رفتهاند و هدف این است که اگر فلان کلاس بروی فلان دانشگاه قبول میشوی. بعضا برای آموزش مهارتهای زندگی، شکوفایی خلاقیت و ابتکار در آموزشگاهها فضای کمتری وجود دارد و باید این زمینه فراهم میشد .
وی در واکنش به اینکه کمتر از ۲۰ موسسه کنکوری هستند که ایجاد التهاب در جامعه کرده و حتی در مواردی به آموزش و پرورش جهت میدهند گفت: اگر این موسسات قانون را زیر پا میگذارند و نمیگذارند سند تحول اجرا شود و در دولت جرات اعلام اسامی آنها را ندارند اجازه دهند مجلس از طریق قوه قضائیه جلوی آنان را بگیرد. لطفا اسامی را مکتوب اعلام کنید تا ما با کمک قوه قضائیه اقدام کنیم. سازمان مدارس غیردولتی دارای شورای نظارت بوده و اگر موسسهای متخلف است سریعا باید مجوزش را لغو کنند .
سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی درباره سرانجام حذف کنکور نیز گفت: دولت تا پایان سال ۹۷ باید زمینه حذف کنکور را فراهم کند که وزارت علوم می گوید زمینه در آموزش و پرورش فراهم نیست. هرچه به مجلس مربوط است به ما مکتوب ارائه کنند تا در عرض چند هفته سریعا بررسی کنیم. هرچند جلوی پای دولت مانع قانونی برای روشن کردن تکلیف کنکور و تکلیف آموزشگاهها وجود ندارد .
وی با اشاره به رقابت مراکز آموزشی وابسته به دولت با آموزشگاههای زیرنظر آموزش و پرورش گفت: شهرداری مجوز مرکز فرهنگی، وزارت ارشاد مجوز مراکز هنری و جهاد دانشگاهی مجوز مراکز پژوهشی و سازمان فنی و حرفهای مجوز مراکز فنی و مهارتی را صادر میکند اما چون درآمدزایی مطرح است در کنار فعالیت اصلی خود وارد فعالیتهای درآمدزای آموزشی میشوند که در حوزه آموزشگاههای آموزش و پرورش است . در این میان نظارت آموزش و پرورش و نهادهایی که مجوز میدهند ضعیف است .
ارسال دیدگاه