معلمی شغل و حرفه نیست،ذوق ،هنر وتوانمندی است
اسلامشهر (پانا)-شرافت و مرتبت معلم زمانی اهمیت دارد که بتواند شان خداوند و پیامبران را در وجود خود محقق سازد و پیوند انسان به هدف متعالی خلقت یعنی عبادت را برقرار سازد.
نقش کلیدی معلمان به عنوان مجریان آموزش عمومی و الگوهای اولیه دانش آموزان بسیار مهم جلوه میکند، چرا که معلمان جامعه، انسان سازان نسل بعدی هستند، لذا نقش آنان به گفته حضرت امام خمینی (ره) مانند نقش انبیاء است برای مردم.
از سوی یونسکو، نهاد فرهنگی سازمان ملل متحد، ۵ اکتبر روز جهانی معلم نامگذاری شده وبیش از ۱۰۰ کشور جهان، از جمله ایران، در جریان تصمیمگیری برای نامگذاری روز جهانی معلم حضور داشته و هدف از آن توجه بیشتر نسبت به وضعیت معاش معلمان و کیفیت تدریس است.
همه ساله و در چنین روزی در کشورهای مختلف جهان از مقام و نقش معلمان در جامعه تجلیل میشودوجوامع پیشرفته جهان اهمیت آموزش عمومی را به عنوان یکی از مهمترین و شاید تنهاترین عامل توسعه اجتماعی دریافتهاند و سرمایه گذاریهای عظیم و درازمدتی را روی آن انجام دادهاند.
شرافت و مرتبت معلم زمانی اهمیت دارد که بتواند شان خداوند و پیامبران را در وجود خود محقق سازد و پیوند انسان به هدف متعالی خلقت یعنی عبادت را برقرار سازد.
درتعریف شهید مرتضی مطهری معلمان راستین آنان هستند،که اولاً با نگاه ترکیبی به همه معارف بشری نظر می کنند و ثانیا تمامی تلاشهای علمی و عملی را مقدمه ای برای عبادت می دانند و در این راه به مرحله سوم دینداری راه می یابند و با شهادت، عبادت عملی و علمی خود را کامل می سازد و در نتیجه معلمی شغل و حرفه نیست، بلکه ذوق و هنر توانمندی است.
معلمی در قرآن مجیدبه عنوان جلوه ای از قدرت لایزال الهی نخست ویژه ذات مقدس خداوند تبارک و تعالی است ودر نخستین آیات قرآن که بر قلب مبارک پیغمبر اکرم (ص) نازل شد، به این هنر خداوند اشاره شده است:
اقرا باسم ربک الذی خلق
بخوان به نام پروردگارت که جهانیان را آفرید. و پروردگارت کریمترین است همان که آموخت با قلم، آموخت به انسان آنچه را که نمی دانست.
شایان ذکر است ،در این آیات خداوند، خود را معلم می خواند و جالب این که معلم بودن خود را بعد از آفرینش پیچیده ترین و بهترین شاهکار خلقت، یعنی انسان آورده است.
/خبرنگار :فاطمه قدم زاده/
ارسال دیدگاه