شیوع حدود ۳ برابری MS در زنان نسبت به مردان

تهران (پانا) - رئیس بیست و پنجمین کنگره بین المللی نورولوژی و الکتروفیزیولوژی بالینی ایران با اشاره به اینکه آمار مبتلایان به MS در ایران حدود ۸۰ هزار نفر است، گفت به طور کلی بیماری‌هایی که سیستم ایمنی را درگیر می‌کنند در زنان شایع‌تر است و نسبت ابتلای MS در زنان نسبت به مردان قبلاً ۲ به یک و اکنون حدود ۳ به یک شده است.

کد مطلب: ۸۱۸۲۳۱
لینک کوتاه کپی شد
شیوع حدود ۳ برابری MS در زنان نسبت به مردان

به گزارش روابط عمومی انجمن متخصصین مغز و اعصاب ایران ،دکتر ناهید بلادی مقدم در آستانه برگزاری بیست و پنجمین کنگره بین المللی نورولوژی و الکتروفیزیولوژی بالینی ایران اظهارداشت: معیارهای تشخیصی جدید که در سال ۲۰۱۷ در مبحث MS عنوان شده و همچنین مانیتورینگ داروها در بیماران MS و زمان شروع دارو یا تغییر درمان در آنها بسیار اهمیت داشته و این مسأله در کنگره به صورت سخنرانی ارائه می‌شود.

وی افزود: آمار MS در ایران طبق اطلاعات انجمن MS حدود ۸۰ هزار نفر است که با نسبت تقریبا ۳ به یک زنان به مردان دیده میشود. به طور کلی بیماری‌هایی که سیستم ایمنی را درگیر می‌کنند در زنان شایع‌تر است و نسبت ابتلای MS در زنان نسبت به مردان قبلاً ۲ به یک و اکنون ۳ به یک شده است.

رئیس بیست و پنجمین کنگره بین المللی نورولوژی و الکتروفیزیولوژی بالینی ایران بیان داشت: در خانواده های با فرد مبتلا به MS، احتمال ابتلای افراد دیگر نسبت به سایر افراد عادی کمی بیشتر است بنابر این در بروز بیماری MS عوامل ژنتیک نیز موثر است. نشانه‌های این بیماری تاری دید، دوبینی، گزگز و خواب‌رفتگی انگشتان، عدم تعادل، اختلالات ادراری، بی‌اختیاری، تکرر و احتباس ادرار و ....است.

بلادی مقدم با اشاره به اینکه متأسفانه در حال حاضر MS هراسی در کشور ایجاد شده است، گفت: هر کسی که علایم بالا را داشته باشد لزوماً مبتلا به MS نیست و در حال حاضر معیارهای تشخیصی تغییر کرده است که آخرین معیار‌های تشخیصی در بیست و پنجمین کنگره نورولوژی ارائه خواهد شد.

وی در ادامه به بیماری ALS اشاره کرد و بیان داشت: این بیماری نورواسکولار یا عصب عضلانی بوده و مشکل در عصب محیطی و عضله است .این بیماری درمان قطعی نداشته و ناتوان‌کننده است که تازه‌های تشخیصی و درمان‌های جدید این بیماری در بیست و پنجمین کنگره نورولوژی ارائه خواهد شد.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطرنشان کرد: نقش درمان‌های توانبخشی در بیماری‌های مرتبط با عصب و عضله بسیار مؤثر بوده و متأسفانه این مسأله در ایران جایگاه مناسبی نداشته و خدمات ارائه شده متناسب و متعادل نیست. همچنین روش‌های نوین توانبخشی در همه شهرهای ایران وجود ندارد که توجه به این مسأله ضروری باشد و در این کنگره نیز مباحث مرتبط با آن ارائه می‌شود.

بیست و پنجمین کنگره بین المللی نورولوژی و الکتروفیزیولوژی بالینی ایران در تاریخ ۱۱ الی ۱۴ اردیبهشت ماه ۱۳۹۷ در هتل المپیک تهران در حال برگزاری است.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار