سخنگوی نمایشگاه کتاب تهران: امسال به جای بن کتاب دانشآموزی، کتابخانه مدارس را تجهیز میکنیم
تهران (پانا) - به گفته سخنگوی نمایشگاه کتاب تهران امسال در جهت سیاست های حمایتی این نمایشگاه از دانشآموزان کشور، تجهیز کتابخانه مدارس جایگزین اعطای بن کتاب دانش آموزی شده است.
نشست خبری سی و یکمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران امروز یک شنبه ۹ اردیبهشت ماه ۹۷ با حضور معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مسئولان نمایشگاه کتاب در موسسه نمایشگاه های فرهنگی برگزار شد.
محسن جوادی، معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در ابتدای نشست اظهار کرد: در طول ماههای گذشته سعی کردیم در چارچوب ضوابط و سیاستهایی که آقای دکتر صالحی در زمان معاونت خود دنبال میکردند، بخش عمده کار نمایشگاه به صنف ناشران و تشکل های مرتبط سپرده شد.
وی افزود: ما از همه فعالان حوزه نشر دعوت میکنیم پیشنهادها و نقدهای خود را به ما منتقل کنند تا در آینده با مشارکت بیشتر بخش خصوصی به برگزاری نمایشگاه بپردازیم.
همایون امیرزاده، سخنگوی نمایشگاه کتاب تهران با اشاره به تغییر سیاستهای حمایتی از دانش آموزان گفت: امسال حمایت از دانش آموزان را معطوف به زیرساخت های اصلی کتابخوانی در مدارس کردیم . امسال حمایت در قالب بن کتاب دانش آموزی انجام نمیشود و به جای آن قرار شد با همکاری آموزش و پرورش این حمایت در قالب تجهیز کتابخانه های مدارس شهر تهران انجام شود.
وی افزود: اعتبار ۱۹ میلیارد ریالی به این امر اختصاص داده شده و ساماندهی اردوهای نصف روزه برای بازدید از نمایشگاه نیز بر عهده آموزش و پرورش است.
شهرامنیا قائم مقام ریاست نمایشگاه کتاب تهران نیز اظهار کرد: مراسم افتتاحیه روز سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ماه با حضور مقام ریاست جمهوری برگزار خواهد شد.
وی ادامه داد: امسال سعی کردیم هر دو رویکرد نمایشگاهی و فروشگاهی را مدنظر قرار دهیم که با توجه به این رویکرد فضای نمایشگاهی بیش از ۱۳۰ هزار متر مربع است که ۷۵ درصد فضای اصلی در بخش مسقف خواهد بود. این رقم نسبت به سال قبل پیشرفت داشته است. امسال علاوه بر بخش عمومی، بخش ناشران کتاب کودک و ناشران آموزشی به بخش مسقف منتقل شدند.
شهرامنیا افزود: فعلا رسانه های دیجیتال و ناشران دانشگاهی در بخش چادرها قرار دارند.
صربستان میهمان ویژه نمایشگاه سیویکم
قائم مقام رئیس نمایشگاه کتاب درخصوص میهمانان خارجی امسال گفت: حضور ۵۳ کشور قطعی شده است. امسال کشور صربستان میهمان ویژه نمایشگاه کتاب است که گروهی ۳۰ نفره به ریاست وزیر فرهنگ صربستان در نمایشگاه حضور دارند. شهر تونس هم شهر میهمان نمایشگاه است که هیئت ۱۷ نفری از چهره های فرهنگی این شهر به نمایشگاه میآیند.
۲ هزار و ۵۰۰ ناشر داخلی در نمایشگاه ۹۷ حضور دارند
یحیی دهقانی معاون اجرایی نمایشگاه کتاب تهران درباره محل برگزاری نمایشگاه گفت: ما با خواست خودمان (ناشران) به شهر آفتاب رفتیم ولی چون انتظارتمان برآورده نشد با خواست خودمان به مصلی برگشتیم.
وی ادامه داد: امسال ۲ هزار و ۵۰۰ ناشر داخلی در ۴ بخش سازماندهی شده اند: گروه اول ناشران آموزشی هستند که ۱۱۳ ناشر با حدود ۱۶ هزار عنوان کتاب در نمایشگاه حضور دارند. گروه دوم ناشران دانشگاهی هستند که ۵۰۱ ناشر با ۶۴ هزار عنوان کتاب و گروه سوم ناشران کودک و نوجوان هستند که ۲۸۸ ناشر با ۳۳ هزار عنوان کتاب در نمایشگاه شرکت میکنند.
دهقانی افزود: گروه ناشران عمومی شامل ۱۱۴۷ ناشر است که با ۸۶ هزار عنوان کتاب بخش اصلی نمایشگاه را تشکیل میدهند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد: امسال حدود ۳۵۷ عنوان کتاب در نمایشگاه عرضه خواهد شد.
معاون اجرایی نمایشگاه کتاب تهران درخصوص ناشران خارجی شرکت کننده در نمایشگاه سی و یکم گفت:
ناشران خارجی را به دو دسته تقسیم کردیم. یکی ناشران عرب که ۸۶ ناشر با ۳۷ هزار و ۵۰۰ عنوان کتاب در نمایشگاه حضور دارند و دسته دوم ناشران لاتین که با مجموعا ۱۵۸ هزار عنوان در این نمایشگاه حضور دارند. همچنین هزار و ۷۰۰ غرفه داریم که تعداد آن افزایش ژیدا خواهد کرد.
ارسال دیدگاه