وزیر بهداشت و درمان خبر داد:راهاندازی پیوند قلب در تبریز
۲۵ هزار نفر در صف انتظار پیوند کلیه در کشور هستند
تبریز (پانا)- وزیر بهداشت و درمان گفت: تعداد افراد در صف انتظار پیوند کلیه در کشور را حدود ۲۵ هزار نفر هستند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، سیدحسن هاشمی با حضور در بیمارستان امام رضا(ع) از بیمار تبریزی که اولین پیوند کبد استان آذربایجان شرقی برای وی انجام شده بود، عیادت کرد و اظهار داشت: تعداد افراد در صف انتظار پیوند کلیه در کشور را حدود ۲۵ هزار نفر هستند اما خوشحالم که فرهنگ اهدای عضو در کشور گسترش پیدا کرده و امروز هم شاهدیم که با ایثار خانواده متوفی مرگ مغزی، اولین پیوند کبد در تبریز با موفقیت انجام شد و حیات دوباره را به این بیمار اهدا کردند.
وزیر بهداشت تصریح کرد: امروز دو پیوند کلیه در تبریز به خوبی انجام شد و قلب فرد مرگ مغزی شده برای پیوند، به تهران ارسال شد و منشا این زیباییها، مردم و فرهنگ آنها است که وقتی فردی فوت شده و اعضای بدن وی موجب حیات فرد دیگری و ادامه زندگی انسانها میشود.
هاشمی گفت: اقدامات وزارت بهداشت در جهت توسعه خدمات سلامت در کشور است و توسعه ۴۵۰ هزار متر مربعی زیرساختهای حوزه سلامت در استان آذربایجانشرقی، نشان دهنده توجه وزارت بهداشت به توسعه خدمات است و از دولت و مجلس تشکر می کنیم و حوزه سلامت، محتاج این توجه بود و امیدواریم که حمایت از حوزه سلامت، استمرار داشته باشد.
وزیر بهداشت از عدالت در دسترسی به خدمات سلامت به عنوان یکی از اهداف وزارت بهداشت و طرح تحول سلامت یاد کرد و گفت: از مرزها و شهرهای دورافتاده آغاز کردیم و مراکز پیوند هر سال گسترش پیدا می کند و در گذشته، پیوند کبد و مغز استخوان در تبریز انجام نمی شد اما امروز پیوند کبد راهاندازی شده و امیدواریم که پیوند قلب هم به زودی آغاز شود.
هاشمی با بیان اینکه تا قبل از دولت یازدهم، فقط دو مرکز در کشور اقدام به پیوند کبد می کردند، افزود: در حال حاضر تعداد مراکز پیوند کبد در کشور به ۷ مرکز افزایش پیدا کرده است و اعمال پیوند اعضا، بسیار پیچیده است.
وزیر بهداشت تصریح کرد: بالاترین آمار پیوند اعضا در یک بیمارستان در دنیا مربوط به ایران است که از افتخارات کشور است اما در تلاش هستیم تا مراکز پیوند اعضا در کشور گسترش پیدا کند اما باید کاری کنیم که کار مردم به پیوند عضو نرسد.
هاشمی اظهار داشت: توسعه درمان، هنر نیست بلکه توسعه بهداشت و پیشگیری از بروز بیماریها، هنر است بنابراین باید تلاش کنیم که خودمراقبتی و پیشگیری از بیماریها در جامعه گسترش پیدا کند که بخشی از آن متوجه رسانهها است و امیدواریم که این فرهنگ به حدی نهادینه شود که در سالهای آینده نیازمند توسعه زیرساختهای درمانی نباشیم.
ارسال دیدگاه