توصیههای بهداشتی نحوه استفاده از سفرههای غذایی
خبرگزاری پانا : مدیر گروه بهداشت محیط و حرفهای مرکز بهداشت نیشابور گفت: سفرههایی را در موقع خرید، انتخاب کنید که پشت و رویشان متفاوت و قابل تشخیص باشد تا همیشه از سطح رویی سفره استفاده کنید.
به گزارش خبرگزاری پانا، نعمتالله معروفی افزود: سفرههای پشت کرکدار، گرد و خاک و آلودگی بیشتری به خودشان میگیرند همچنین سفرههایی که سطح صاف دارند نسبت به سفرههای طرح برجسته، بهتر و راحتتر تمیز میشوند.
وی بیان داشت: بهتر است اندازه سفره غذا با تعداد نفرات و تعداد افراد خانواده تناسب داشته باشد تا شستن، پهنکردن و جمعکردن آن راحتتر باشد.
مدیر گروه بهداشت محیط و حرفهای مرکز بهداشت نیشابور عنوان کرد: در هنگام چیدن ظروف یا توزیع غذا بههیچ عنوان روی سفره راه نروید.
معروفی ادامه داد: تکههای غذا مانند استخوانهای خورش، هسته آلو و ... را در سفره نیندازید و برای این کار ظرف مخصوصی در سفره قرار دهید.
وی خاطرنشان کرد: در صورت ریختن غذا در سفره حتما آن را به طور کامل با آب گرم و مایع شوینده بشویید و زیر نور خورشید قرار دهید.
مدیر گروه بهداشت محیط و حرفهای مرکز بهداشت نیشابور گفت: هنگام جمع کردن سفره ابتدا دو سر سفره را روی هم قرار دهید و سپس آن را به دفعات لازم تا کنید، با این کار قسمت زیر سفره که روی زمین بوده است با سطح داخلی آن که محل قرار دادن غذا است، تماس پیدا نکند.
معروفی اظهار کرد: باقیمانده نان را از سفره بردارید زیرا ماندن نان در سفره موجب کپکزدن نان میشود و نان را نیز در پارچهای نخی بپیچید سپس در کیسه پلاستیکی قرار داده و در یخچال نگهداری کنید.
وی یادآور شد: تمیز کردن سفره بعد از غذاخوردن، آن هم سفره بزرگی که تعداد زیادی مهمان در آن غذا خوردهاند، کار آسانی نیست به همین خاطر بعضیها ترجیح میدهند از سفرههای یکبار مصرف پلاستیکی استفاده کنند و جمع کردن و دور انداختن تمام سفره با باقیمانده غذاها و آشغال های داخل آن را خیلی لذتبخش میدانند. اما این کار به محیط زیست آسیب میرساند بنابراین بهتر است برای حفظ زمین پاک و سلامت آیندگانمان هم که شده زحمت تمیز کردن و شستن سفره را بپذیریم.
ارسال دیدگاه