پنجم شعبان سالروز ولادت امام سجاد (ع) گرامی باد

اسلامشهر (پانا)-امام سجاد (ع) دو اثر ارزنده به نام های صحیفه سجادیه و رساله حقوق دارند که دریایی از حقایق الهی، مکارم اخلاقی و معارف انسانی و عمدتا در قالب دعا میباشد.

کد مطلب: ۸۱۵۲۸۴
لینک کوتاه کپی شد
پنجم شعبان سالروز ولادت امام سجاد (ع) گرامی باد

امام زین العابدین علیه السلام در تاریخ پنجم شعبان سال ۳۸ هجری قمری در شهر مدینه چشم به جهان گشود،پدر بزرگوار امام زین العابدین، حضرت امام حسین علیه السلام امام سوم شیعیان جهان و مادر گرامی آن حضرت ، شهربانو دختر یزدگرد آخرین پادشاه سلسله ساسانیان و از نوادگان انوشیروان میباشد .

پس از شکست یزدگرد سوم و فتح ایران، شهربانو به مدینه آورده شدو چون خواستند وی را بفروشند، امیرمؤمنان علیه السلام آنها را از این عمل بازداشت و پیشنهاد فرمود که شهربانو به اختیار خود، شخصی را به همسری خویش انتخاب کند و مهریه او نیز از بیت المال پرداخته شود.

شهربانو، امام حسین علیه السلام را برگزیدو امیرمؤمنان (ع)از این انتخاب بسیار خوشحال شد و فرزند خود امام حسین علیه السلام را به نکوداشت و احسان در حق وی بسیار توصیه کردو ثمره این ازدواج، امام زین العابدین علیه السلام است .

امام زین العابدین (ع) با بانوی محترمی که کنیز بود، ازدواج کردو این عمل ایشان به دنبال ازدواج پدرگرامیش امام حسین علیه السلام به منظور مبارزه با سنت غلطِ ازدواج نکردن با اسیران صورت گرفت ودر آن زمان اهالی مدینه برای خود عار می دانستند که با کنیز ازدواج کنند و صاحب فرزند شوند، امام زین العابدین علیه السلام با این عمل خداپسندانه که موجب حرمت و آزادی کنیزان می شد موجب رواج این روش پسندیده در جامعه آن روز گردید .

امام علی بن الحسین (ع) دارای القاب بسیاری هستند که معروفترین آنها سجاد و زین العابدین است.

مردم گوهرشناس و عارفان حق جو، آن هم نه تنها شیعیان بلکه همه کسانی که در دوران سیاه و خفقان آمیز آن زمان، در پی گوهری شب افروز بودند ، ایشان را با القابی چون سید عابدان، پیشوای زاهدان، مهتر پرهیزگاران، امام مؤمنان، زیور صالحان و چراغ شب زنده داران می خواندند و این همه، نه از سر تملق طمع و غلو، بلکه از سر صدق بودودر واقع هر یک از القاب حضرت علیه السلام نشان دهنده کمال نفس، ایمان، تقوی و اخلاص ایشان و بیان کننده اعتقاد و اعتماد مردم به آن امام همام است .

حضرت علی بن الحسین (ع) در کلیه صفات بارز انسانی و اخلاق و فضیلت در حد کمال بوده است.

آن حضرت در زمان خویش عالی ترین، پارساترین، بردبارترین و محترم ترین افراد به شمار می رفته و دارای زبانی گویا و فصیح و برخوردار از اخلاق کریمه بوده اند.

ایشان با مردم بسیار مهربان و نسبت به فقرا و نیازمندان بسیار بخشنده بودندو شخصیت آن حضرت چنان بود که دوست و دشمن را تحت تأثیر قرار می داد تا آنجا که یزید بن معاویه پس از «واقعه حرِّه» که دستور داد کلیه اهالی مدینه با وی بیعت کنند تنها امام زین العابدین علیه السلام را از این فرمان استثنا کرد .

از امام زین العابدین علیه السلام احادیث بسیاری در بیان احکام الهی و شیوه های زندگی به یادگار مانده است.

شایان ذکر است ، از امام سجاد (ع) دو اثر ارزنده نیز به نام های «صحیفه سجادیه» و «رساله حقوق» دارند که دریایی است از حقایق الهی، مکارم اخلاقی و معارف انسانی و عمدتا در قالب دعا بیان شده است. رساله حقوق مشتمل بر حقوق متقابل افراد با یکدیگر، و نیز حق خداوند بر آنان و حقوق اعضا مختلف بدن است.

خبرنگار:سمیه محمدی/

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار