محمدعلی اسماعیلزاده
فرزندانمان را در کدام مدرسه ثبتنام کنیم
این روزها بعضی از خانوادهها مشغول انتخاب مدرسه برای فرزندانشان هستند. بعضی از خانوادهها هم چند ماهی هست که وارد فرآیند گزینش بعضی از مدارس خاص شدهاند.
چند وقت پیش یکی از دوستان در مورد ثبتنام فرزندش در یکی از مدارس خاص مشورت میکرد: «مدرسه ای که برای فرزندم در نظر گرفتهایم، شهریهاش سالانه ۱۱ میلیون تومان است. همسرم الان دو جا کار میکند تا بتوانیم کرایه خانه و هزینههای جاری زندگی را بپردازیم. برای پرداخت شهریه مدرسه، من هم باید شغل دومی پیدا کنم. اما به من گفتهاند برای اینکه فرزندم آینده مناسبی داشته باشد باید این شهریه را بپردازم».
نکاتی که به این دوستمان گفتم با شما هم به اشتراک میگذارم. شاید برای بعضی از دوستان مفید باشد.
- فرزندتان به پدر و مادر بیشتر از یک مدرسه خاص احتیاج دارد. به جای اینکه به دنبال پیدا کردن یک کار دیگر باشید تا فرزندتان را به یک مدرسه خاص بسپارید، از کارها و هزینههایتان کم کنید تا بتوانید وقت بیشتری برای فرزندتان بگذارید. این مسیر حتما آینده بهتری برای فرزندتان رقم خواهد زد.
- من سالها در مدارس (به اصطلاح) خاص به دانشآموزان و معلمان درس دادهام. اکثر این مدارس همان مدل ذهنی غلطی که در مدارس معمولی هست را با شدت و قدرت بیشتری عمل میکنند. نتیجه این است که آسیب بیشتری به بچهها میزنند. ایجاد رقابت تا حد وسواس و اضطراب، تنفر از معلم و درس و مدرسه، «فشار بیش از حد درسی» و درنتیجه «یک بعدی بار آوردن» دانشآموزان، و «اعمال کنترلهای شدید بیرونی» بخشی از آسیبهای چنین مدارسی برای بچهها هستند.
- اغلب مدارس خاص، توهم «خاص» بودن و «نخبه» بودن را در بچهها به وجود میآورند. این مساله باعث میشود که بچهها خود را تافته جدابافته بدانند و دیگران را در شان خودشان ندانند یا انتظار داشته باشند دیگران در خدمتشان باشند.
- این مدارس معمولا به دنبال همگن سازی دانشآموزان هستند. درنتیجه معمولا افرادی از یک طبقه اجتماعی و یک سطح هوشی در این مدارس دور هم جمع میشوند. این مساله باعث میشود دانشآموزان شناخت کمی از سایر اقشار جامعه داشته باشند و در آینده نتوانند با دیگران ارتباط برقرار کنند و نتوانند جامعه را بفهمند.
پیشنهاد من برای انتخاب مدرسه این است که:
۱- اگر مدرسهای مصاحبه و گزینش پدر و مادر را شرط ثبت نام فرزندتان قرار داده است، ابدا در آن مدرسه ثبت نام نکنید.
۲- اگر مدرسهای به شما قول داد که فرزندتان با قبولی در آن مدرسه در آزمون تیزهوشان قبول خواهد شد یا رتبه خوبی در کنکور خواهد داشت یا نمرات ریاضی عالی خواهد گرفت، از زحماتشان تشکر کنید و به دنبال جای بهتری برای ثبت نام فرزندتان باشید. جایی که به فرزندتان مانند یک انسان نگاه کنند و راه و رسم زندگی یاد بدهند.
۳- اگر مدرسهای از شما وجوهی برای فعالیتهای فوق برنامه با موضوعات درسی طلب کرد، ابدا نپذیرید و فرزندتان را با درس بیشتر خسته و دلزده نکنید.
۴- در صورت امکان، فرزندانتان را در نزدیکترین مدرسه دولتی به محل زندگیتان ثبت نام کنید.
برای تمام فرزندان کشورمان آرزوی تجربه یادگیری خوبی دارم...
منبع: کانال تفکر سیستمی
ارسال دیدگاه