سعید اوحدی : شعر انقلاب راوی ارزشهای درونی انسان است
تهران (پانا)- رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، شعر انقلاب را بیانگر ارزش های درونی انسان دانست و ابراز امیدواری کرد با نگاه ویژه مقام معظم رهبری به حوزه شعر این جریان ادامه دار باشد.
آیین اختتامیه هفتمین جشنواره بین المللی شعر انقلاب عصر روز گذشته -چهارشنیه ۲۲ فروردین- در باغ موزه هنر ایرانی برگزار شد و برگزیدگان این رویداد ادبی معرفی شدند.
سعید اوحدی رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در این آیین با اشاره به اهمیت ارج نهادن به شاعران پیشکسوت گفت: شاعران بزرگ و پیشکسوت کشور هم راهگشای راه جوانان هستند و هم برای آن ها ایجاد انگیزه میکنند. بعد از انقلاب به دلیل ماهیت جوهری انقلاب، تحولاتی در حوزه هنر اتفاق افتاد و شعر و ادبیات نیز شاهد تحولی اساسی بود. چرا که در فراز و نشیب انقلاب، ظرفیت های زیادی برای خلق هنر وجود دارد.
وی با بیان این که تقارن برگزاری هفتمین جشنواره بین المللی شعر انقلاب و چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی را باید به فال نیک گرفت، افزود: اگر کرانه هنر را در نظر بگیریم، در حوزه هنر شاخهها و رشتههای گرافیک، نقاشی، سینما، تئاتر به اندازه شعر انقلاب تاثیر گذار نبودهاند. شعر انقلاب و شعر حماسی از روز اول و اولین ساعات اسارت، اثرات خود را تا پایان دوران حفظ کرده است. اساسا این تاثیرگذاری از ویژگیهای ذاتی شعر است.
اوحدی با تاکید بر مشخصه تاثیرگذاری شعر افزود: شعر مقاومت به حفظ و استمرار ارزشهای شعر انقلاب نیز کمک میکند. شعر انقلاب بیانگر ارزشهای درونی انسان است. امیدواریم با نگاه ویژه مقام معظم رهبری به حوزه شعر این جریان ادامه دار باشد.
ترکی: موجی که انقلاب اسلامی برای ادبیات به وجود آورده را جدی بگیریم
محمدرضا ترکی دبیر علمی هفتمین جشنواره بین المللی شعر انقلاب دیگر سخنران این مراسم بود. وی با ابراز امیدواری نسبت به اینکه چنین مراسمهایی بتواند تداوم بخش جریان شعر انقلاب باشد، گفت: شاعران انقلاب اسلامی سرمایههای کشور محسوب میشوند و جریان شعر انقلاب نیز دیگر به جایی رسیده است که قابل انکار نباشد. اگر روزگاری بود که برخی این جریان را بایکوت میکردند ولی امروز به جایگاهی دست پیدا کرده که مخالفانش نیز آن را نقد و به رسمیت میشناسند؛ این مساله را باید به فال نیک بگیریم و موجی که انقلاب اسلامی برای ادبیات به وجود آورده را جدی بگیریم.
اسفندقه: شعر انقلاب در شاهنامه فردوسی هم به رخ کشیده شده
مرتضی امیری اسفندقه در بخش دیگری از مراسم به روی سن رفت و گفت: خجالت میکشم از عکس شهیدان و کوچههایی که به نام شهدا مزین است که این نامها مراقب نام ایران هستند. هم احساس شرم دارم هم احساس شعف. احساس شرم از این که ما چه کردهایم!؟ و احساس شعف از این که آنها کار خود را درست انجام دادهاند.
وی افزود: شعر انقلاب در شاهنامه فردوسی هم به رخ کشیده شده است. حکیم ابوالقاسم فردوسی همت خود را گذاشت تا از آیین، دین و زبان پارسی دفاع کند. اگرچه در آن دوره، فضای مجازی دوران در اختیار شاعرانی بود که اکنون نامی از آنها نیست. بعدها فکر و فرهنگ او به سنایی، ناصر خسرو، سعدی و بیدل و میرزاده عشقی و پروین اعتصامی و... رسید. همه این شاعران از حیثیت زبان پارسی دفاع کردند.
اسامی برگزیدگان هفتمین جشنواره بین المللی شعر انقلاب:
بخش تک اثر شعر نو
زهرا شرفی برای شعر «مونالیزای جهان سوم» از خراسان رضوی
پیام جهانگیری برای شعر «گوشههای تاریک از اردبیل»
بخش تک اثر شعر کهن
اول: اکرم هاشمی سجزئی برای شعر «قایق» از اصفهان
دوم: یاسین نجارزاده برای شعر «شوکران» از اصفهان
سوم: ابوالفضل محمدزاده آقایی برای شعر «برادرم» از اصفهان
بخش تک اثر شعر نو
دوم: فهیمه قائدی برای شعر «بادام سوخته» از اصفهان
سوم: علیرضا رجبعلیزاده کاشانی برای شعر«۳» از اصفهان
هیأت داوران در بخش تک اثر شعر نو هیچ اثری را شایسته کسب مقام اول ندانست
بخش مجموعه شعر کهن
اول: اسماعیل محمدپور برای شعر «نتهای مترادف» از گیلان
دوم: سیدمحمدمهدی شفیعی برای شعر «به اسب بنشین....» از خوزستان
سوم: به طور مشترک حسنا محمدزاده برای شعر «سرمشق» از اصفهان و علی فردوسی برای شعر «کاشیانه» از اصفهان
بخش مجموعه شعر نو
اول: محمدصارمی شهاب برای شعر «کولهباری از تپانچه و طوفان» از همدان
دوم: مجیدسعدآبادی برای شعر «هفته اگر هشت روز بود» از تهران
سوم: فرحناز حمزه هرزنجی برای شعر «آروارههای خلیج از فارس» و آریا معصومی برای شعر «گمشده» از کهگیلویه و بویراحمد
ارسال دیدگاه