در گفت و گو با پانا:

پیشگیری از ابتلا به سرطان با تغییر در شیوه استفاده از موادغذایی/ بخارپز و آب پز کردن غذا جایگزینی برای سرخ کردن مواد غذایی

شیراز (پانا) -  درصد بالایی از انواع سرطان ها با ایجاد تغییر روش مناسب در تغذیه، کنترل وزن و ورزش قابل پیشگیری است.

کد مطلب: ۸۱۲۱۸۶
لینک کوتاه کپی شد
پیشگیری از ابتلا به سرطان با تغییر در شیوه استفاده از موادغذایی/ بخارپز و آب پز کردن غذا جایگزینی برای سرخ کردن مواد غذایی

پزشک مرکز بهداشت شهدای والفجر در گفت و گو با پانا گفت: تحولاتی که امروزه در نوع زندگی و عادات غذایی مردم صورت گرفته، زمینه ساز بروز بسیاری از سرطان هاست، به طوری که غذایی که می خوریم به طور بالقوه می تواند حاوی مواد سرطان زا و یا دارای مواد پیشگیری کننده از سرطان باشد .
دکتر "راحله نظری" با توضیح این مطلب که گاهی نمی توانیم بر بعضی عوامل محیطی ایجاد کننده سرطان مانند اشعه ها، پرتوها و مواد شیمیایی غلبه کنیم، افزود: اما می توانیم با اصلاح و متعادل ساختن الگوهای غذایی، میزان ابتلای به سرطان را در خود و خانواده خود به میزان قابل توجهی کاهش دهیم .
او با بیان اینکه تفاوت استعداد ابتلای به سرطان در افراد مختلف، ناشی از عوامل زنتیکی و محیطی متفاوت است، تاکید کرد: عوامل محیطی تاثیرگذار بر سرطان شامل انواع اشعه ها، پرتوها، موادشیمیایی، ویروس ها و نوع تغذیه افراد است .
دکتر نظری با اشاره به اینکه رژیم غذایی افراد نقش مهمی در پیشگیری از بروز سرطان و همچنین درمان آن ایفا می کند، ادامه داد: حدود یک سوم سرطان ها با آنچه ما می خوریم، در ارتباط هستند .
او در ادامه با معرفی دستورالعمل های توصیه شده که قابل استفاده عموم مردم برای پیشگیری از سرطان باشد، اضافه کرد: داشتن رژیم غذایی گوناگون از تمامی گروه های مواد غذایی شامل سبزی و میوه ها، غلات، گوشت، محصولات لبنی مصرف غذاهای دربرگیرنده آنتی اکسیدان مانع بروز سرطان، به ویژه سرطان روده می شوند .
پزشک مرکز بهداشت شهدای والفجر، گفت: کسانی که رژیم آنها مملو از سبزی، سالادهای تازه و روغن زیتون است، مطمئن باشند که میزان ابتلا به سرطان در آنها بسیار کم می شود .
دکتر نظری با اشاره به اینکه "بتاکاروتن" یک ضد سرطان قوی است که توصیه می شود ۱۵ تا ۲۵ میلی گرم از آن در روز مصرف شود، توضیح داد: سیب زمینی شیرین، هویج، طالبی، گرمک، کدو تنبل، انواع کدو، اسفناج، کلم، انبه از جمله مواد غذایی دارای بتاکاروتن است .
او با بیان اینکه چاقی زمینه ساز بروز سرطان است، توصیه کرد: متعادل نگه داشتن وزن بدن، استفاده نکردن از چربی زیاد، غذاهای حاوی چربی اشباع شده و کلسترول، افزایش مصرف غذاهای دارای فیبر مانند سبزی، میوه ها، دانه ها، غلات و نان سبوس دار و همچنین محدود کردن مصرف شیرینی و کاهش مصرف نمک در رژیم غذایی از جمله اقدام هایی است که برای پیشگیری از سرطان، باید انجام شود .
پزشک مرکز بهداشت شهدای والفجر با تاکید بر استفاده نکردن از نوشابه های الکلی، توضیح داد: مصرف الکل می تواند منجر به سرطان دهان،حلق، مری و کبد شود، همچنین در پختن غذا نیز به جای سرخ کردن، از روش بخارپز و آب پز کردن استفاده شود .
دکتر نظری هشدار داد: در روش هایی مانند کباب و بریان کردن از تماس ماده غذایی با دود جلوگیری و مواد غذایی را قبل از کباب کردن و بریان کردن در فویل پیچید؛ پرهیز از مصرف غذاهای مانده، کپک زده و چای داغ، دیگر توصیه های موثر در پیشگیری از ابتلا به سرطان است .

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار