یافته جدید محققان سنگاپوری؛
تأثیر باکتریهای روده و کلم بروکلی در پیشگیری از سرطان روده
تهران (پانا) - محققان دریافتهاند مخلوط باکتری و سبزیجات کلمی احتمالاً قادر به نابودی سلولهای سرطان کلورکتال(روده بزرگ) خواهند بود.
به گزارش مهر، سرطان کلورکتال سومین سرطان شایع در جهان بعد از سرطان ریه و پروستات است.اگرچه نرخ بقاء ۵ ساله بعد از تشخیص این سرطان در مراحل اولیه نسبتاً خوب است، اما نرخ زنده ماندن در مراحل آخر بیماری کاهش یافته و خطر عود مجدد سرطان به شکل قابل توجهی بالا میرود.
محققان دانشگاه ملی سنگاپور ترکیبی از پروبیوتیک های مهندسی شده با عصاره بروکلی یا آب حاوی ماده رژیمی را ایجاد کردهاند. این ترکیب توانست بیش از ۹۵ درصد سلولهای سرطان کلورکتال را در محیط کشت آزمایشگاهی نابود کند.
همچنین مشخص شد این ترکیب پروبیوتیک-گیاهی تعداد تومورها را تا ۷۵ درصد در موشهای مبتلا به سرطان کلورکتال کاهش داد.
اما محققان دریافتند این مخلوط هیچ تأثیری بر سلولهای سایر انواع سرطانها نظیر سرطان سینه و معده نداشت.
به گفته محققان، این پروبیوتیک ها میتوانند به عنوان پیشگیری و پاکسازی سلولهای سرطانی باقیمانده بعد از برداشتن تومورها از طریق جراحی مورداستفاده واقع شوند.
چان لونگ هو، سرپرست تیم تحقیق، در این باره میگوید: «یک روز میرسد که بیماران مبتلا به سرطان کلورکتال قادر خواهند بود برای پیشگیری از سرطان کلورکتال یا کاهش عود مجدد بیماری بعد از جراحی سرطان، پروبیوتیک ها را به شکل مکمل رژیمی همراه با کلم بروکلی مصرف کنند».
در این مطالعه محققان محل سرطان را با نوعی باکتری بیضرر موجود در روده موسوم به E.coli Nissle مورد هدف قرار دادند.
سپس با استفاده از تکنیکهای ژنتیکی، باکتریها را در قالب پروبیوتیکی مهندسی کردند که به سطح سلولهای سرطان سلول کلورکتال چسبیده و آنزیمی برای تبدیل ماده موجود در بروکلی به عامل ضدسرطان، ترشح میکرد.
ارسال دیدگاه