معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور زراعت :

۱0 میلیون تن گندم مازاد بر نیاز از کشاورزان خریداری می‌شود

اردبیل (پانا) - معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور زراعت گفت: برای دستیابی به تولید پایدار سطح زیر کشت گندم در سال های گذشته ۴۵۰ هزار هکتار کاهش پیدا کرد.

کد مطلب: ۸۱۱۹۶۹
لینک کوتاه کپی شد
۱0 میلیون تن گندم مازاد بر نیاز از کشاورزان خریداری می‌شود

عباس کشاورز درجریان بازدید از مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل اظهار داشت: در اجرای سیاست واگذاری هر چه بیشتر فعالیت‌ها به بخش خصوصی تکثیر تجاری گندم رقم آفتاب و رقم کوهدشت با موفقیت در دشت مغان در دست اجراست که امیدواریم این همکاری با بخش خصوصی در طی سال‌های نیز با گستردگی و وسعت بیشتر همراه باشد.

وی افزود: در مزارع بخش خصوصی گندم تمامی پارامترها از قبیل رعایت تاریخ کاشت مناسب، میزان بذر مصرفی، مبارزه با آفات و امراض، مبارزه با علف‌های هرز، آبیاری به موقع و استفاده از کودهای مناسب طبق توصیه مراکز آزمایشگاهی خاکشناسی با دقت پیگیری می‌شود.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور زراعت گفت: بخش خصوصی با هماهنگی مراکز تحقیقاتی به جای استفاده از 250 تا 300 کیلوگرم بذر مصرفی به میزان 160 تا 170 کیلوگرم بذر در واحد سطح مصرف کرده‌اند که همین امر می‌تواند الگوی بسیار ارزشمندی برای زارعان منطقه باشد تا میزان مناسب بذر مصرفی در واحد سطح را در منطقه رعایت کنند.

کشاورز بیان کرد: هدف وزارت جهاد کشاورزی از کاهش سطح زیر کشت گندم دستیابی به یک تولید پایدار است و میزان سطح کشت گندم به بیش از 2.5 میلیون هکتار افزایش یافته بود که برای دستیابی به تولید پایدار سطح زیر کشت گندم در سال های گذشته 450 هزار هکتار کاهش پیدا کرد تا مدیریت بر مزارع گندم اصولی و کارشناسی صورت بگیرد.

وی تصریح کرد: کشورمان در طی سه سال گذشته به خودکفایی در تولید گندم دست پیدا کرده است و هدفی که از این به بعد دنبال می‌کنیم پایداری تولید گندم در کشور است به گونه‌ای که هیچ وقت واردات گندم از خارج از کشور نداشته باشیم و در حال حاضر سطح زیر کشت گندم آبی دو میلیون و 50 هزار هکتار و سطح زیر کشت گندم دیم نیز سه میلیون 850 هکتار است که امیدواریم با بارش منظم و پربار رحمت الهی شاهد تولید پربار محصول گندم برای امسال باشیم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور زراعت گفت: پیش‌بینی ما این است که امسال بیش از 10 میلیون و 400 هزار تن گندم مازاد بر نیاز از زارعان گندم‌کار کشور خریداری شود و برآورد تولید گندم 13 میلیون و 500 هزار تن است.

کشاورز همچنین درجریان بازدید از مزارع پرورش گندم بخش خصوصی در دشت مغان اظهار داشت: در اجرای سیاست واگذاری هر چه بیشتر فعالیتها به بخش خصوصی تکثیر تجاری گندم رقم آفتاب و رقم کوهدشت با موفقیت در دشت مغان در دست اجراست که امیدواریم این همکاری با بخش خصوصی در طی سالهای آتی نیز با گستردگی و وسعت بیشتر همراه باشد.

وی افزود: در مزارع بخش خصوصی گندم کلیه پارامترها از قبیل رعایت تاریخ کاشت مناسب، میزان بذر مصرفی، مبارزه با آفات و امراض، مبارزه با علفهای هرز، آبیاری به موقع و استفاده از کودهای مناسب طبق توصیه مراکز آزمایشگاهی خاکشناسی با دقت پیگیری می‌شود.

معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: بخش خصوصی با هماهنگی مراکز تحقیقاتی بجای استفاده از 250 تا 300 کیلوگرم بذر مصرفی به میزان 160 تا 170 کیلوگرم بذر در واحد سطح مصرف کرده‌اند که همین امر می‌تواند الگوی بسیار ارزشمندی برای زارعین منطقه باشد تا میزان مناسب بذر مصرفی در واحد سطح را در منطقه رعایت کنند.

کشاورز گفت: هدف وزارت جهاد کشاورزی از کاهش سطح زیر کشت گندم دستیابی به یک تولید پایدار است میزان سطح کشت گندم به بیش از 2.5 میلیون هکتار افزایش یافته بود که این امر سبب طغیان بسیاری از آفات و علفهای هرز در سطح مزارع کشور شده بود و بیماری‌های خطرناکی مثل فوزاریوم و پاخوره در مزارع گندم شیوع پیدا کرده بود.

وی اظهار کرد: برای دستیابی به تولید پایدار سطح زیر کشت گندم درسالهای گذشته 450 هزار هکتار کاهش پیدا کرد تا مدیریت بر مزارع گندم اصولی و کارشناسی صورت بگیرد.

وی افزود: کشورمان در طی سه سال گذشته به خودکفایی در تولید گندم دست پیداکرده است و هدفی که منبعد دنبال می کنیم پایداری تولید گندم در کشور است به گونه‌ای که هیچ وقت واردات گندم از خارج از کشور نداشته باشیم و در حال حاضر سطح زیر کشت گندم آبی 2 میلیون و 50 هزار هکتار و سطح زیر کشت گندم دیم نیز 3 میلیون 850 هکتار است که امیدواریم با بارشهای منظم و پر بار رحمت الهی شاهد تولید پر بار محصول گندم برای امسال باشیم.

کشاورز گفت: پیش‌بینی ما این است که امسال افزون بر10 میلیون و 400 هزار تن گندم مازاد بر نیاز از زاعین گندمکار کشور خریداری شود و برآورد تولید گندم 13 میلیون و 500 هزار تن است.

وی اظهار کرد: برداشت از بلوچستان از اسفند ماه سال گذشته آغاز شده است و در منطقه جیرفت و کهنوج در جنوب کرمان برداشت گندم همچنان ادامه دارد و به خواست خداوند امسال نیز در تولید گندم خودکفاهستیم و نیازی به واردات این محصول استراتژیک از خارج از کشور نداریم.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار