معاون وزیر جهاد کشاورزی: فرصتی برای عبور از چالش آب نداریم
تهران (پانا) - معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی میگوید تعادلبخشی مصرف آب و افزایش بهرهوری از راهکارهای مهم برای حل مسایل کم آبی در کشور است.
به گزارش وزارت جهاد کشاورزی، عباس کشاورزی امروز در سومین همایش گرامیداشت روز ملی آب، اظهار داشت: کشور فرصت زیادی برای عبور از چالش آب ندارد و دغدغه کم آبی باید به طور دقیق و شفاف همگانی شود.
وی افزود: در هر جا باید در امور چالش آب حساسیت ایجاد شود و بهرهبرداران خوب مورد حمایت قرار گیرند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی بر تهیه آمار دقیق از آب کشور تاکید و تصریح کرد: همه دستگاههای کشور برای تهیه آمار دقیق منطقهای و مشخص باید همکاری کنند.
وی با اشارهای به موضوع عدالت در تخصیص آب گفت: عدم عدالت و تبعیض در مورد تخصیص آب اعتماد مردم به مسولان را کم میکند و گاهی از سرمایههای اجتماعی میکاهد، بنابراین ما باید جامعه را با خود همراه کنیم؛ مشروط بر اینکه آمارهای دقیق ارایه دهیم و رفتارهای تبعیضآمیز نداشته باشیم.
کشاورز در همین حال پیشنهاد داد: یک نهاد سیاستگذار مستقل ملی برای آب ایجاد شود تا نظرات، تجربیات و یافتهها مورد بررسی و ارزیابی قرار گیرد.
وی بر آموزش همگانی در زمینه اهمیت، کاربرد و جایگاه آب و مشارکت هنرمندان به منظور ایجاد وفاق ملی و جلب مشارکت مردمی تاکید کرد.
اختصاص ۲۰۰ میلیون دلار به آبخیزداری و آبخوانداری در بودجه ۹۷
در این همایش همچنین، معاونت آبخیزداری، امور مراتع و بیابان سازمان جنگلها از اختصاص ۲۰۰ میلیون دلار از محل صندوق توسعه ملی برای اجرای طرح آبخیزداری و آبخوانداری در بودجه ۹۷ خبر داد.
ناصر حیدری پوری گفت: تخصیص این اعتبار نشاندهنده دغدغه مسوولان نظام در مدیریت منابع آبی است.
وی اظهار داشت: در برنامه ششم توسعه قرار است در سطح ۱۰ میلیون هکتار عملیات آبخیزداری و آبخوانداری اجرا شود و اگر مشارکت مردم را در این زمینه داشتیم میتوانیم از ۱۰ میلیون هکتار هم عبور کنیم.
وی تصریح کرد: در دشت های بحرانی و فوق بحرانی کشور اقداماتی در زمینه منابع آبی انجام شده که باید اطلاعرسانی شود و در عین حال برای مردم محلی و ذینفعان در این دشتها باید در مورد مسایل آب دغدغه ایجاد کنیم.
حیدری پوری گفت: اگر میخواهیم در مصرف آب اتفاقی بیفتد باید یک حساب پسانداز آب مانند کشورهای توسعه یافته ایجاد کنیم.
وی افزایش نرخ مشارکت مردم بر مصرف و استحصال بهینه آب را ضروری خواند و اظهار داشت: کسانی که آب را ذخیره و بهینه استحصال میکنند باید مشوق دریافت کنند.
حیدری پور گفت: ۴۲۰ میلیارد متر مکعب در کشور رواناب داریم که ۲۰ درصد آن را جذب نمیکنیم.
وی اذعان داشت:کشاورزان بهرهور با غیر بهرهور باید تفاوتهایی داشته باشند.
ارسال دیدگاه