استاندار زنجان :مطالعه دقیق، برنامه ریزی و اجرای صحیح آمایش سرزمین، مسیر توسعه کشور است
زنجان (پانا) - استاندار زنجان با بیان اینکه مسیر نجات و توسعه کشور، مطالعه دقیق و استفاده صحیح از ظرفیت و امکانات کشور بر مبنای آمایش سرزمین است، گفت: برنامه ریزی و اجرای دقیق و صحیح نیز گام های بعدی در این راستا است؛ چرا که اگر اجرای دقیق و صحیحی در این خصوص وجود نداشته باشد، مشخص می شود که دو مرحله قبلی یعنی مطالعه و برنامه ریزی به درستی صورت نگرفته است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی استانداری زنجان؛ اسداله درویش امیری در جلسه کارگروه آمایش سرزمین استان، با بیان اینکه نحوه مدیریت در دنیا به گونه ای است که آنچه مورد مطالعه قرار می گیرد، ملاک تصمیم گیری است، اظهار کرد: همه برنامه های اجرایی باید دارای پیوست محیط زیستی و اجتماعی و البته توسعه اقتصادی باشد؛ چرا که کشورهای توسعه یافته بر مبنای آمایش سرزمین، حرکت کرده و به نتیجه مطلوبی نیز رسیده اند.
وی ادامه داد: این کشورها با اجرای برنامه های آمایش سرزمین و در همه بخش های تولید، به استانداردهای قابل قبولی دست پیدا کرده اند؛ این در حالی است که هنوز بخش های مختلف در کشور مانند تولید، صنعت و کشاورزی، به دنبال تقسیم محدوده سرزمین ها بین خود هستند.
مقام عالی اجرایی استان، با اشاره به اینکه یکی از دلایلی که ایران نمی تواند نقش جدی در بازارهای جهانی داشته باشد، روند نادرست تولید محصولات در بخش های مختلف است، ابراز کرد: در برخی کشورها همانند برزیل، ۲ میلیون قطعه مرغ از یک واحد مرغداری، خارج می شود که اختلاف وزن آنها حداکثر ۱۰ درصد است، در حالی که در ایران از یک واحد مرغداری که ۲۰ هزار قطعه مرغ تولید می شود، وزن های متفاوت با اختلافات فراوانی وجود دارد.
درویش امیری با تاکید بر اینکه تمام سرزمین استان و کشور، جزء محور محیط زیست بوده و همه سرزمین برای توسعه و تولید است که باید با هم و در کنار هم دیده شوند، خاطر نشان کرد: به عنوان مثال شاهد هستیم که در برخی مراکز شهر کشورهای توسعه یافته، کارخانه آسفالت وجود دارد، اما این کارخانه به گونه ای طراحی و ساخته شده که در فاصله نزدیک این گونه واحدها، علائم وجود آن احساس نمی شود و یا بزرگترین واحد تولید فولاد در نزدیکی شهر چلیابینسک کشور روسیه قرار گرفته که بیش از ۲ هزار نفر کارگر در آن مشغول هستند.
استاندار زنجان با اشاره به اینکه حتی حیات وحش نیز در کشورهای توسعه یافته در داخل شهرهاست، ادامه داد: برای مثال حیات وحشی به مساحت ۲ هزار هکتار در نزدیکی پایتخت کشور کنیا قرار دارد که گونه های مختلف جانوری در آن وجود داشته و مردم به راحتی می توانند از آن بازدید کنند که این امر، نوعی حمایت از حیات وحش و محیط زیست محسوب می شود.
وی با بیان اینکه تعریف صحیحی از هیچکدام از بخش های محیط زیست، توسعه، تولید و صنعت در کشور، ارائه نشده است، اضافه کرد: متاسفانه در ایران، برنامه ای برای هیچکدام از این بخش ها وجود نداشته و فرهنگ مربوط به آنها نیز نهادینه نشده است. لذا زمانی می توان به تعریف صحیحی از توسعه دست یافت که تولید، صنعت، انسان و حیات وحش در کنار هم زندگی کنند.
ارسال دیدگاه