رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی: دریافت سود سپرده صندوق نوآوری طبق اساسنامه بوده است

تهران (پانا) - رییس صندوق نوآوری و شکوفایی با تاکید بر اینکه ۱۰۰ برابر اعتباراتی که دولت در اختیار این صندوق قرار داده به شرکت‌های دانش بنیان اعطا شده است، گفت: از آنجایی که اعتبارات طرح‌ها به صورت مرحله‌ای به شرکت‌ها اعطا می‌شود از این رو مابقی اعتبارات در بانک‌ها سپرده گذاری می‌شود و ما بر اساس اساسنامه می‌توانیم سود دریافت و در اختیار شرکت‌ها قرار داده شود.

کد مطلب: ۷۰۶۱۱۴
لینک کوتاه کپی شد
بهزاد سلطانی در مصاحبه تلفنی اخبار ساعت ۲۰ شبکه چهار صدا و سیما با اشاره به گزارش ارائه شده از سوی دیوان محاسبات کشور در خصوص اینکه تاکنون ۵۰۳ میلیارد تومان از اعتبارات صندوق نوآوری و شکوفایی به شرکت‌های دانش بنیان اختصاص داده شده است، افزود: این عدد کامل نیست و تقریبا ۳ برابر این میزان یعنی ۱۵۵۸ میلیارد تومان بوده است که به شرکت‌های دانش بنیان اعطا شده است.
وی با اشاره به بخش دیگری از سخنان رییس دیوان محاسبات کشور اظهار کرد: وی اعلام کرده است که در سال ۱۳۹۵ حدود حدود ۲ هزار میلیارد تومان به صندوق واگذار شده است که این عدد هم کامل نیست.
سلطانی در این باره توضیج داد: ۶۰۰ میلیارد تومانی که در ۲ هفته آخر اسفندماه سال ۱۳۹۵ به صندوق داده شده است در این محاسبات وارد شده است در حالی که ذر این ۲ هفته نه فرصت بررسی طرح‌های فناوری در اختیار داریم و نه می‌توان ارزیابی فنی و اقتصادی و بازار انجام داد.
رییس صندوق نوآوری و شکوفایی با تاکید بر اینکه ارزیابی‌های فنی بیشتر از یکی دو هفته به طول می انجامد، خاطر نشان کرد: به این ترتیب نمی‌توان انتظار داشت ۶۰۰ میلیارد تومان را در دو هفته هزینه کرد.
سلطانی به بیان اختلاف حساب ۱۵۵۷ میلیارد تومان هزینه کرد صندوق نوآوری و شکوفایی و ۵۰۳ هزار میلیارد اعلام شده از سوی دیوان محاسبات پرداخت و اظهار کرد: در اعلام این عدد ۷۵۸ میلیارد تومانی که برای دفتر کاری شرکت‌های دانش بنیان هزینه شده است، محاسبه نشده است.
به گفته وی بسیاری از شرکت‌ها از تسهیلات صندوق نوآوری و شکوفایی برای تامین دفاتر کاری هزینه شده است.
وی عدم محاسبه اعتبارات صرف شده برای توانمند سازی شرکت‌ها را از دیگر مواردی دانست که در گزارش دیوان محاسبات نادیده گرفته شده است.
سلطانی در خصوص این سوال که چه درصدس از تسهیلات صندوق نوآوری در اختیار شرکت‌های دانش بنیان قرار گرفته است، توضیح داد: بیش از اعتباراتی که از سوی دولت به این صندوق واگذاز شده است برای شرکت‌های متقاضی اعطا شده که از محل سود بانکی بوده است.
وی در خصوص شائبه سپرده گذاری این صندوق در بانک‌ها گفت: طبق اساسنامه صندوق نوآوری و شکوفایی، این صندوق می‌تواند از بانک‌ها سود دریافت کند.
سلطانی در این باره توضیح داد: به عنوان مثال وقتی برای شرکتی اعطای ۵ میلیارد تومان مصوب می‌شود به یکباره به آن داده نمی‌شود بلکه به صورت مرحله‌ای است و متناسب با پیشرفت طرح اعطا می‌شود و دلیل آن نظارت بیشتر بر روند اجرای طرح‌های مصوب است.
رییس صندوق نوآوری و شکوفایی ادامه داد: اگر از ۵ میلیارد تومان مصوب ۲ میلیارد آن به شرکت داده شود، مابقی یا باید در گاوصندوق صندوق نوآوری و شکوفایی باقی بماند و یا نظر بانک‌ها گذاشته شود که طبیعی است این میزان اعتبار در بانک‌ها نگهداری می‌شود و اساسنامه صندوق نیز به ما این اجازه را داده که از محل این سپرده گذاری سود دریافت کنیم.
سلطانی میزان سود این اعتبارات را ۸۰۰ میلیارد تومان عنوان کرذ و گفت: قانون اجازه خرج کردن این اعتبارات را نمی‌دهد.
به گفته وی در حال حاضر دستگاه‌های دولتی طلب شرکت‌های دانش بنیان را پرداخت نمی‌کنند و از این رو برخی از شرکت‌ها در مرحله ورشکستگی قرار دارند و ما از محل این اعتبارات به شرکت‌ها کمک خواهیم کرد.
سلطانی با تاکید بر اینکه بلوکه کردن بخشی از اعتبارات از تعهدات این صندوق است، یادآور شد: بلوکه کردن اعتبارات نیز از سوی هیات امنا صندوق به ما تکلیف شده است؛ چراکه شرکت‌های دانش بنیان مطمئن باشند اعتباراتی که برای آنها تصویب شده است به آنها داده خواهد شد.
رییس صندوق نوآوری و شکوفایی با تاکید بر اینکه اعتبارات بلوکه شده صندوق نوآوری و شکوفایی همین است و چیز دیگری نیست، اضافه کرد: با استفاده از سود همین سپرده‌ها توانسته‌ایم بیش از ۱۰۰ برابر اعتباراتی که به صندوق واگذار شده است به شرکت‌ها واگذار کنیم.
وی با بیان اینکه به گفته مقام معظم رهبری با ریخت و پاش نمی‌توان اقتصاد مقاومتی ایجاد کرد گفت: منابع مالی باید مدیریت شود که ما نیز این مدیریت را انجام می‌دهیم و با روش اتخاد شده حتی اگر مجلس شورای اسلامی اعتبارات صندوق را تصویب نکند ما اطمینان داریم که سال آینده اعتبارات شرکت‌های دانش بنیان را پرداخت خواهیم کرد و ضرری متوجه طرح‌های مصوب نخواهد بود.
عادل آذر رئیس دیوان محاسبات کشور در مجلس در نشست علنی امروز (چهارشنبه ۴ بهمن) با ارائه گزارش تفریغ بودجه سال ۱۳۹۵ در مجلس شورای اسلامی اعلام کرد: از سال ۱۳۹۱ تا پایان سال ۱۳۹۵ معادل ۲هزار و ۲۰۳ میلیارد تومان یعنی حدود ۶۷درصد سرمایه اولیه صندوق نوآوری و شکوفایی تامین شده است و بالغ بر ۵۰۳ میلیارد تومان (حدود ۲۵درصد) منابع مذکور در غالب تسهیلات در اختیار شرکت‌های دانش بنیان قرار گرفته و ۷۵ درصد مابقی منابع مذکور بر اساس اساسنامه صندوق یاد شده در بانک‌ها سپرده گذاری شده است.
وی اضافه کرد: در قبال سپرده گذاری صورت گرفته بانک‌ها اقدام به پرداخت حدود ۲۶۶ میلیارد تومان تسهیلات به شرکت‌های دانش بنیان کرده است.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار